NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, November 03, 2009

BiLa AiN MeNaNgiS..

Ain ni mmg "neng yatimah" versi kanak2
Dia kalo nangesss, menjejeh2 air mata
Pastu dia punya nanges leh cecah 30 minit non stop


Tu nak start nanges tu..
Sbb kena marah dgn aku..berebut ikan punya kes..!!
Bkn ikan yg boleh di mkn tu ye..ni ikan yg kat tgn dia tu ha..!!

Geram tau bila apa yg hafiz pegang dia pun rampas
Falsampah yg ain pegang ialah..
" brg hafiz brg dia (ain), brg dia brg dia ( ain jugakk)"


Pas kena marah ku suruh bermaaf2an dgn hafiz..
Sesi peluk2 pun bermula..spt gambar di atas..
Sampai nguap2 hafiz di buatnya..ekekeke..


Tengok..punyalah sedih tak hengatt..
Mcm kena pukul je..padahal kena leter je pun..!!
Yang hafiz dah tak senang duduk dah bila di peluk
Rimas agaknya..


Larikkkk..hafiz pun cuba melepaskan diri..
Yg si kakak menten melalak..hihihi..


Akhirnya..benti jugak nanges..
bengkak2 mata tu di buatnya..kakakk kakakkk..
Mak syg sgt ko nak oitt..tp jgnlah nakal sgt..
mencabar kesabaran tu namanya..kekekkeke..

10 comments:

eynda said...

Ratu air mata yer...nak tergelak lak tengok Hafiz macam..."hhmmm...dia buat daahhhh..." hehehe....

alamaktuan / meabadi said...

Wakakakaa..tgk muka hafiz mmg mcm kebosanan..siap nguap lagi..ekeke..kakak cewek yeee..kikiki...ikut peranggai mama kot??

aNa SuZaNa said...

kak eynda..
hafiz kan bila tgk kakak dia nanges sambil peluk2 dia, automatik dia pun akan nanges skali sbb sedihh..

ana tak sempat snap gmbr je masa tu sbb sibuk tenangkan dia..tp dia nanges kejap je..pastu ok..

aNa SuZaNa said...

ME..
ana rasa puncanya masa ana peknenkan dia dulu, ana mmg cengeng..sket2 nangess je sbb mudah tersentuh hati dgn hubby..agaknya sbb pembawakkan budak kot..lg2 anak first, so xreti kontrol emosi time peknen...

dan sbb tu feel tu di warisi oleh ain lak bila dia lahir..huhuhu..

Nieza Ishak said...

hahahah ... besor luas dia menangis ...mmg neng yatimah tue ana

kalo suffiya lak, mencebik cam nenek ... bunyi jerk kuat, air mata takde hahahah. pelakon handalan gak tue ..hahahah

aNa SuZaNa said...

tu br tgk gambar je tu nieza..kalau dgr bunyi dia nanges, mau korg silent mode je video tu..kikiki..

shabiela said...

siannya kakak nngis.. sama ngn balqis, slalu rebut mainan adik.. pastu kita marah dia nngis punya la lama, kuat giler.. sha pon ms peknen balqis asik nngis jerk.. ekeke..

Zana said...

hai ana,

zana selalu jugak dok follow blog ana ni, best tgk kerenah anak2, satu lg info on rumah, zana pn tgh tggu rumah nk siap, blh jugak buat cth nnt takpe ke? heheheh..tp takde la rumah besar mcm ana..

aNa SuZaNa said...

SHA..
sbb tu masa peknen yg seterusnya ku cuba kawal emosi..taknak jd penangisan mcm ain..hehehe..

aNa SuZaNa said...

ZANA..

salam kenal..ana tak kisah kalo nak jdkan design umah kami sbg cth..sbb kami pun byk tiru buku interior/home decor..

nanti ana jenguk blog zana pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...