NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, November 01, 2011

MeNyoPPiNg DaLaM SHeLL

Smlm hari isnin adalah monday blues utk aku.. ecececeeehhh, tak keje pun ada mood monday blues gak ye.. tp aku kategori keje gak hape.. hari2 kuar hantar anak sekolah.. hehehe..

Smlm mmg rasa bosan.. nak pi jenjalan memana pun malas pas hantar ain sekolah tu.. tgk awan masa tu dah mula nak mendung.. tanda2 nak hujan tu dah ada..

Makanya membosan jelah dlm kete.. dok pusing2 jelah kejenye smlm menghabiskan minyak kete.. last2 pit stop kat shell sbb nak pi toilet dan surau.. dah settle membuang qada' hajat dan solat, terus masuk dlm kedai shell.. carik bhn2 mknn yg boleh di kunyah di kala boring..

Tp segala pengutipan mknn dlm shell tu aku suruh budak 2 org ni yg buat.. aku bg bakul besar kat apis dan suruh dia bawak sendiri.. kutip la mknn yg mana nak tp dgn syarat kena dptkan kelulusan aku dulu.. takleh terus kutip masuk bakul je..


Ica ambik sugus utk kakak dia.. saje nak kasi kakak ko tu tanggal gigi cepat ye..


Apis ambik keropok utk aku..


Dia sangka yg kaler merah tu yg pedas.. padahal yg kaler coklat tu la yg pedas.. hehehe..


Tersenget2 badan bawak bakul.. mcm le berat sgt padahal baru isi satu keropok..


Benti lg kat area kopok lain lak.. tp diorang tak ambik pun.. hehehe


Terus gi kat peti ais..

Pandai2 le korang bukak sendiri peti ais tu.. aku just follow dr belakang sambil snap guna kamera hp je..


Yang bagusnya budak dua org ni, apa pun yg diorang ambik mesti akan ambikkan sekali utk kakak dia.. kiranya semua mende mesti kena beli 3..


Milo ni pun diorang ambik 3 kotak..


ica mintak tlg apis sbb dia mcm susah lak nak kuarkan milo tu.. hehe


Okey, settle beli air.. tak tanya pun ye mak korang nak minum apa.. cehhh.. bakul dah mula berat sbb milo punya pasal.. tp aku tak tlg pun.. aku biar je apis angkat bakul tu sendiri.. hehe


Mengekek2 gelak sbb terhoyong hayang bawak bakul.. keh keh keh


ica tlg susun milo tu elok2 kasi berat tu seimbang..




" dede nak beli biskut tiger ni boleh tak mak.. ni ada kerim tak..?"


ica pun sibuk beli biskut utk dia dan kakak dia..




Memasing belek2 balik apa yg dah di ambik..

Tak banyak pun diorang ambik,setakat milo 3 kotak, milo 3+1 satu pek, sugus 3 dan biskut 3 peket..




Apa lagi.. masa utk bayar le.. masa ni hujan dah lebat.. payung dlm kete lak tu.. huhuhu


Budak penyibuk nak tlg byr gak..

Kenalah angkat dia dan letak atas meja cashier tu.. tp staff cashier ni dah kenal sgt dgn budak 2 org ni.. ica pun suka kiss2 pipi staff belakang tu.. diorang kalo nmpk ica mmg di peluk2nya ica ni.. geram sbb mulut ica ni ramah sgt katanya.. hehhe




Ni video yg sempat aku rakam semalam..




11 comments:

Liza said...

hahaha...macam macam ada...

adarnadzmie said...

hehe... sukanya apis n ica sopin... x lupa sopin tuk akak juga tu...

HadSha said...

Comelnye suara apis ni..... Hehehe

mimiyuyu said...

bagus anak2 akak..tk lupe adik bradik..yg penting mereka sgt cute..lg2 ica..sbbtu suke bc pkembangan akk..

KSWSK said...

kaler merah mmg sinonim ngan rasa pedas..

iera me casa........ said...

kopak kopak poket mak dia ya.. hahahaha...

kuar umah poket tebal lagi..
sampai umah.. poket udah nipis ya ana.. haha

jgn wisau.. SILA CLAIM PADA HUBBY YA.. AGAGAGA

SYANI said...

Comelnya budak² tu bershopping.

Suka dengar sore ica,
Ica nak 2..heeheheh

Zareene Saifuddin said...

shommelllnyer.... suara dede & ica... sambil tersenyum akak kat depan pc nih...dengar keletah dorang...

Ietams said...

comel

My Aisy said...

hehe...tersenyum tengok video tu..

nurbeena said...

kalo akak jd budak2 pn akak akan kata merah itu pedas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...