NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, November 23, 2011

MeNu SeMaLaM PuNyA

Tak tau apa nak citer pg ni sbb tgh sibuk salin resepi dan bhn2 yg nak di beli tghari nanti.. Ni semua utk masak2 ptg kang pas balik sekolah.. Nak masak menu yg dah lama betul tak masak.. harap2 menjadik le kann..

Arini ain sekolah.. dia sekolah sampai jumaat kang pastu baru cuti.. tp cuti sekolah pun aku tak boleh nak relaks.. byk program yg aku dah rancang utk bebudak ni.. biarlah cuti tu bermanfaat org kata..

Berbalik pd citer menu smlm.. aku cuma masak sket je menu.. dah lama aku dgn hubby tak dinner mkn nasi sbb hubby takmo mkn nasi mlm2..

Selagi kami anak beranak je yg mkn mmg takde hal la kan.. tp kalau ada org lain dlm umah ni kenalah masak nasik dan lauk pauk jugak..

Anak2 aku mkn le nasi.. maknanya aku masak lauk utk diorang jelah.. utk kami mmg style yg western aje sbb ringkas dan mudah.. cuma aku je yg rasa tak kenyang bila mkn camtu, kang tetengah mlm kang mulalah bukak2 gobok nak carik mknn.. kahkahkah..


Smlm aku buat dadih coklat.. guna yg segera je.. lg sedap dan cepat.. muehehhe.. aku kan suka masak guna cara yg simple2 je..


Dessert malam td ialah pengat pisang bersagu.. seperiuk haaa aku masak.. sedangkan tiramisu masih ada 4 cwn lg dlm peti ais..


Dan ni dinner kami mlm td.. salmon steak.. over lak hiasan aku mlm td.. muehehhehe..

Hari ni punya menu aku dah set lps settle masak sume ni smlm.. sgt gigih kan.. baru lps masak menu smlm terus fikir nak masak apa lak utk menu esoknya.. sama la jugak arini, kang pas masak arini mula lah pening2 kepala carik menu utk esoknya pulak..

Utk weekend ni lg la aku kena pikir dgn gigih sbb family sblh hubby yg kat johor akan dtg bertandang kat umah aku weekend ni..

Haaa kauuu, sila standby list2 masakan yg nak di masak utk jamu mak mertua dan ipar duai semua.. cuak cuakkkkk... hehehe..

Okeyy.. jumpa lg di next entry kalau ada yeee..




7 comments:

nurbeena said...

selamat berjuang di dapur. masak sedap2 yer.

sudipVSsenduk said...

superMAK!!

Cik Ayu said...

Cik Ana sudah diTAG..

http://bila2akurajin.blogspot.com/2011/11/cik-ayu-udah-kena-tag-lorrr.html

DeQWa said...

setiap ape yg kak ana masak ...habis dimakan ke???..nampak cam banyak jer...hihihi....
sungguh rajin kak ana...

zihAn said...

rajin betol!!abeh r..mertua nak datang umah..tapi takpe kak ana kan superwoman..mesti takde hal punye lah..:)

Luv said...

ala org tu dah pro msk western kire kacang la nak msk mknan melayu nie.. tgk ana ni mmg superb bab msk memasak nie ek...

...sWeeT uMi... said...

suke tgk menu-menu yg dimasak ni...sgt mengiurkan heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...