NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Saturday, November 05, 2011

Si OReN HiLaNg

Citernye mcm ni, otw balik umah bebudak 3 org ni leh bantai tido lak dlm kete.. ngantuk sgt agaknya..

Sampai je dpn rumah, aku parking la kete aku mcm dlm gmbr kat atas ni.. tanpa matikan enjin, aku kuarkan ain dulu dan transfer dia masuk rumah.. baringkan je atas sofa kat ruang tamu..

Pastu kuar umah balik utk ambik apis lak bawak masuk umah.. memasing tgh lena membuta lg masa ni.. angkat apis slow2 sbb dia ni kalo terjaga dr tido mmg nak melalak jelah kejenye.. mcm le aku lempang dia tgh tido.. asal terbangun je nak melalak.. ngengada la sgt..

Lps kuarkan apis dr kete, transfer dia jugak kat atas sofa mcm ain td.. dia sambung tido kat sofa lak.. sib baik tak mengamuk masa di angkat..

Lps tu kuar cpt2 sbb ica masih ada dlm kete kan.. dgn cara yg sama gak, angkat ica dgn hati2 kasi dia tak terperanjat dan terjaga.. pastu laju2 masuk dlm umah dan naik tingkat atas sbb nak tidokan ica kat bilik je.. kalo tido kat bwh kang dia tak berapa nak lena sgt lak..

Masa ni baru aku teringat yg enjin kete myvi tu lom matikan lg.. terbiar mcm tu je lak tu.. adoi la.. aku pun apa lg, lps transfer ica kat bilik terus laju2 berlari turun anak tangga sbb nak pi matikan enjin kete..

Elok je aku kuar umah tgk2 kete olen aku dah takde.. tergamam jap.. sah org bawak lari ni.. ha kauuu, sape suruh cuai sgt tak matikan enjin siap2 td.. patut masa dah sampai awal2 td aku matikan je enjin terus.. ni tak, boleh lupa dan biar mcm tu aje..

Dlm hati mmg tak keruan lg dah.. matilah aku kalau hubby tanya mana kete aku.. apa aku nak jwb..??? adoi laaaa... nak report polis ke tak ni haa.. huhuhu.. nak bgtau kat hubby takut sgt2 nih.. mau kena ceramah setahun tak abis2 kang..

Dlm aku tgh risau nak ckp apa dgn hubby, tetiba hubby dtg dan ckp kat aku

" bebaik yanggg, kat bawah kaki tu ada Ain.."

Ain..?? bwh kaki ada ain..?? Gosok2 mata jap dan barulah aku sedar yg aku cuma bermimpi je td.. fuhhhh lega yg teramat2 sgt le sbb mimpi je rupanya td.. huhuhuhu..

Terus aku tak sanggup nak sambung tido dah pg td.. seriau.. tp kan, bila masa lak ain ni tido kat bwh kaki aku ni.. bila masa lak dia masuk bilik kitorang.. haihhhh..

Yang pasti, aku tak pernah wat mcm dlm mimpi tu kalau nak transfer anak2 dlm umah.. biasanya aku parking dlm umah dan tutup pintu pagar dulu, pastu baru transfer anak2 dlm umah kalo diorang tido..

Apapun di kesempatan yg ada ni aku nak ucapkan Slmt menyambut Hari Raya Aidiladha.. aku sekeluarga beraya kat umah sendiri je sbb kami ambik bahagian korban kat sini...


12 comments:

salina ibrahim said...

huhuhu... saya yg baca ni pun jadi cemas, smpi terlupa nak sedut nafas. rupa2nya mimpi saja. ceh!

Huda~Banny said...

aduhaii......mmg suspen....sambil baca sambil ckp 'eh, apa akak ni....boleh tinggal gitu aje kereta..nape x parking dalam??' rupanya mimpi!...ciss suspen aje..heheh

zailamohamad said...

buat saspen je..huhuhuhu

ytekecik said...

huh starting citer macam real jew.. saspen gak...rupanya mimpi ..tu la kak ana, tido tak mo basuh kaki... ahaks....mlm kang mmpi apa plak

ADEEYA said...

suspen jek, ingat hilang betul betul lah tadi rupanyaa mimpi huhuhu. apa pun selamat hari raya korban :D

zih@n said...

tkejut baca tajuk entry akak..rupanya hnya mmpi...hihi

Ana Suzana said...

Korang..
ana sendiri berderau darah tau.. sib baik mimpi je..

Ann said...

alahaiiiiiiiiii..sakitnye hati bace..mimpi je!tp mcm best jgk.bg alamat la tu suruh jage keta elok2 kot.

rozie said...

trkejut..n terkujat....alhamdulillah...ia hanya mimpi,,,,

SpekBiru said...

a'aah la kak ana..terkezut ma baca entry akak ni..igtkan betul..x lupa nih baca blog akak even tgh sibuk menguruskan org baru ni..blog sendri pun x hupdate..ahaha

norh said...

he he..suspen je baca entry ni mula2.. ingatkan betul.. Salam Aidiladha..

Kh@iLi said...

As salam...kak ana ni wat suspen je..nasib baik cume mimpi...sy pulak yg cuak..he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...