NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, November 17, 2011

RuMaH BeRaT

Smlm lps hantar ain, aku pusing2 jap area sri damansara tu nak pi beli kopok lekor yg ada di jual kat area situ..

Tup2 ketepekkk taik burung bertenggek atas wind screen.. sob sob sob.. dah le kete hari2 bersih berkilat.. tetiba ada najis yg spoiledkan mood ni..

Terus tak jd pi gerai kopok lekor.. alaaa lgpun org yg jual kopok lekor tu belum goreng hape2 pun lg, awal lg masa tu.. aku tgk dia masih sibuk nak punggah brg2 lg kat gerai dia.. hehe..

Last2 ke stesyen minyak je utk pi cuci kete kat carwash situ.. anak2 aku suka kalau gi situ sbb dia suka tgk sabun dr dlm kete..

Ada sekali tu aku tak perasan cermin tingkap sebelah apis tak tutup abis.. masa org tu tembak air, aku dgr apis jerit2 kesukaan sambil sebut " abis basah dede mak.. basah dede.."

Aku ingat apis gurau2 je.. sekalinya betul2 kete aku basah sket kat tempat apis duduk.. ekekkeke.. cepat2 rapatkan balik tingkap tu.. kahkahkahkah..


Tp smlm ada yg lebih kelakar yg berlaku.. aku bila teringat kejadian smlm asyik la gelak sorang2.. geli hati betul bila teringat balik dialog perbualan apis dgn mamat bangla yg cuci kete aku tu.. kekekke


Sempat gak tu aku apdet kat fesbuk apa yg berlaku.. ahahahha..

Meh aku copy paste balik dialog diorang smlm.. masa ni apis dlm kete dgn ica.. diorang duduk kat seat masing2 sementara pekerja2 situ lap kete aku kasi bersih..

Apis dgn ica tgh main ipad masa ni.. dan mamat bangladesh ni mmg dah kenal dgn anak2 aku.. maksud aku kenal muka la sbb dah biasa cuci kat situ kan kalo kene taik burung.. hehhe..

Dan smlm mamat bangla ni saje nyakat2 si apis yg tgh sibuk main game angry bird kat ipad..

Mamat Bangla : Ini ipaddd saya mau angkat rumah bolehh..?? ( sila buat slang diorang ye.. muehehehe)

Apis : Mana boleh angkat rumah.. rumah kan berattt...

Kahkahkahhh.. Aku terus gelak terbahak2 kat situ.. kekekekke.. aku tak pasti sape yg salah.. apis yg loyar buruk atau mamat tu yg salah guna bahasa.. kekekekke..

Dan lps insiden ketawakan tu, elok je aku berambus dr situ hujan pun mulai turun.. memula gerimis aje.. pastu stop balik.. pastu gerimis balik.. dan sepanjang balik umah smlm adalah hujan lebat.. sob sob sob.. takde makna lgsg cuci kete smlm..

Pengajarannya di sini, jgn ketawakan mamat bangla tu dpn2.. sila ketawa jauh2 sket.. kan dah hujannn.. padan muka aku.. kekekeke..

Aku sbnrnya bkn nak gelakkan mamat bangla tu, cumanya aku tak thn dgn jwpn apis tu haa.. lain yg org tu ckp lain yg apis paham.. kehkehkeh.. tp bkn salah apis pun kannn.. wakakakaka.. adoi laa...



3 comments:

erieyain said...

bangla tu la slah ckp kak...pndai apis...hihihi..

nurbeena said...

Derang tu kan mmg suka ngusik budak2.
tp betul la, pemahaman apis tu.

ida said...

dah lama jadik silent reader u..baru hari ni tergerak hati nak tegur..tu pun pasal duk tengok tiramisu punya resepi yang sejibik cam i..but normally i used kek chiffon coffee tu...arghhh sedapnyer..lama gila tak buat...on diet laaa...apapaun salam kenal Ana..follow la blog i..ada la jugak masak2...semua ada, anak2..rojak laaa kiranya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...