NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, October 31, 2011

SNoWaLK @ i - CiTy

Ni sambungan citer mkn2 kat bigfood tu.. lps mkn2 kat bigfood tu hari, kami tak terus balik.. aku cdg nak pi jenjalan kat i-city lak sbb dah lama tak pi situ..

Masa ni awal lg.. jam baru kol 2.30 ptg mcm tu kot.. kami tak dpt le nak pegi waktu mlm sbb adik aku nak balik kmpg kang lmbt lak.. kang anak dia kat kmpg tu melalak lak kang.. aku pun mls nak redah jem kalo pi waktu mlm..

So kami gi ptg tu jugak.. nak try masuk umah salji yg glemer sgt tu.. so merayap le kami beramai2.. 2 bijik kete je.. mujur cuaca elok ptg tu sbb biasanya tetiap ptg kan hujan..

Sampai je area i-city, aku parking kat area bgnn kedai yg ada mebeng dgn kfc tu ha.. malas nak parking dlm bgnn..


Memula aku parking kat sblh kete adik ipar aku (kembara kat blkg tu ha).. tup2 nmpk ferrari lak kat parking dpn.. terus meluru je pindah parking sblh kete ferrari tu.. ekekkeke


Bergambar dulu dgn kete ferrari.. baju pun dah satu kaler dah tu.. muahahhaha.. kete sape la agaknya ni kan.. nombor plat pun cantik..

Lps posing perjalanan pun di teruskan ke rumah salji.. tp apa2 hal pun aku nak carik tandas dulu.. sakit perut lak.. yg lain2 tu pi surau yg ada kat tepi rumah salji tu.. settle memerut dan solat.. terus gi kaunter tiket utk beli tiket le..


Lama beno nak tunggu 2 org tu blah dr kaunter.. last2 snap ajelah gmbr diorang.. ekekke.. ntah sape ntah aku tak kenal..

Rege Dewasa 13 thn keatas RM25 with mykad
Rege Kanak2 3-12 thn RM20

Harga tiket ni termasuk dgn sewa baju winter.. pastu korang kena spend duit sket utk sewa kasut lak.. tak boleh sesuka hati pakai kasut sbb dlm umah salji tu licin..


Posing dulu dgn anak2 dpn kaunter tiket tadi..


Kalau mlm mungkin suasana cantik sket kot.. mesti patung salji kat blkg aku tu nyala lampu dia kot.. ni pegi waktu siang, apa kejadah dia nak nyala lak kan.. hehehehe


Pintu masuk snowalk..


Posing beramai2 lg..


Aku snap lak gmbr diorang..


Perghhh.. ramai betul yg buat rombongan kat sini..


posing dulu..



Pastu baru gi ambik winter coat kat tempat yg di sediakan.. jgn ngengada nak pilih2 kaler yg korang nak.. dia bg je korang ambik terus dan pakai.. aku dpt yg tak berapa cun lak tu.. cehhh..!!


Pastu gi kaunter sini lak utk bayar sewa kasut.. sewa kasut di bg dgn setokin sekali..


Satu kasut di sewa dgn harga rm10.. deposit jugak di perlukan.. bila ko kuar kang baru dia pulangkan balik deposit.. dgn syarat tunjuk resit tu balik.. kalo hilang resit camne nak claim balik kan..

Kami sewa kasut je.. glove bagai tak kuasa le nak beli.. abis duit kang.. masuk pun kejap aje kan....


Pastu tunjuk resit sewa kasut tu kat kaunter lain lak utk collect kasut.. size kasut adalah limited.. so korang pakai jelah apa yg di bg.. longgar ke tak longgar ke terima jelah.. kasut bebudak lg le, semuanya standart size.. size yg agak besar utk anak2 aku..

Tp kena pakaikan gak.. takkan nak pakai selipar lak dlm tu kan.. dah le sejuk.. licin pun satu hal lak kang..

Apis dgn ica masa ni dah buat hal.. budak 2 org ni merengek2 mintak di bukakkan baju winter tu sbb diorang rimas.. sama je kes mcm gi swiss dulu.. melalak2 mintak di bukakkan baju tebal tu..

pastu bila kena pakai kasut besar dan longgar lg le diorang meragam.. lom masuk dlm umah salji dah wat hal.. huhuhu.. sadiss tull.. tp aku bolayan je.. aku pujuk gak masuk.. nak taknak kenalah dokong dah 2 org tu.. aku dokong ica je.. apis tu aku mintak anak buah aku handle..


Sblm masuk dlm, kami sewa locker dulu utk simpan kasut2 kami dan beg2 yg taknak di bawak.. sewa locker rm2..

Pastu apa lagi nak di tunggu.. jom le masuk.. sila tunjuk tiket ye sblm masuk.. dan staff diorang akan cop kat tgn kita tanda kita di benarkan masuk.. hehehe..


ica tak melalak, cuma dia mintak di dokong aje.. ain paling suka masuk dlm ni.. sibuk nak main salji katanya.. tp salji buatan kat dlm ni kasar2.. nama pun buatan kan.. bila ain request nak main korek2 salji aku tak kasi.. kang beku kang tgn tu.. dah le glove tak pakai..


Budak yg melalak..

Sejuk dah satu hal.. pastu kasut asyikla tercabutt aje bila di dokong.. budak ni takmo berjalan.. terpaksalah anak buah aku dokong dia dan yg lain2 monitor kot2 kasut yg dia pakai tu jatuh kat atas salji.. kang tercicir kang kena ganti rugi lak kang..

Kasut apis dgn ica je yg asyik tertanggal.. kekekke.. sib baik perasan.. kalo hilang dah satu hal nak carik balik..


gmbr aku tak byk dlm ni.. mood hilang sbb handle peel apis..




nmpk apis gembira masa ni kan.. tu pun sbb aku yg pegang dia dan pujuk2 dia.. pastu servis bertukar tgn lak, aku pegang ica dan apis adik lelaki aku yg dokong..






diorang ni je yg berseronok2.. aku tak dan le nak menghayati keseronokkan dlm ni.. tension je lebih..

Bila dah makin sejuk dlm ni dan mood pun makin kurang sbb anak aku si apis wat hal nak kuar aje katanya, maka kami pun carik jalan nak kuar..

Malang tak berbau, masa nak carik jalan kuar tu adik lelaki aku yg dokong apis masa ni tergelincir dan tersembam jatuh ke depan dgn apis sekali jatuh tersembam.. adik aku sedaya upaya imbang diri dr nak terjatuh tp terjatuh jugak akhirnya..

Depan aku lak tu masa tu.. aku tak dpt nak sambut ke hape ke sbb aku dokong ica, aku cuma jerit ajelah sbb apis pun jatuh sekalikan.. pas jatuh barulah kami tlg diorang.. apis melalak masa ni sbb bontot dia sakit katanya.. adik lelaki aku pun sakit gak tgn dia.. huhuhu..

Terus aku dgn yg lain2 jalan dgn lebih berhati2.. mmg tak di nafikan lantai ais tu licinnn.. aku pun byk kali gak nak tergelincir.. mujur tak jatuh.. apis aku serahkan kat adik ipar aku lak utk dokong di bawak keluar.. tp dia pun nak tergelincir gak masa ni.. sib baik tak jatuh.. kalo takkk mmg 2 kali le apis jatuh dlm umah salji ni..

Anak buah aku yg pompuan tu lg le, lebih 3 kali dia jatuh terduduk dpn org ramai.. malu dah satu hal katanya, sakit pun ye gak.. ish3x.. org2 peknen rasanya lebih baik jgn masuk sini kot.. kalo tergelincir kang bahaya lak kang..


Dlm stgh jam je kot kami dlm ni.. pastu terus blah kuar sbb anak2 aku kesejukkan.. apapun pd yg nak pegi sini aku nasihatkan jalan berhati2 ye.. yg bawak anak2 tu lglah kena lebih berhati2..

Apapun mmg pengalaman best la yg kami dpt kat sini.. aku pun rasa best gak, best sampai stress layan tangisan apis.. kekekek..

Lps kuar dr umah salji ni, terus bukak loker, tukar kasut asal, pulang kasut salji dan jugak winter coat tu.. claim balik duit deposit pastu blah pi tempat kete..

Sblm balik aku tapau kepci dulu.. byr tiket parking rm1 dan balikkkk.. masa balik tu hujan sgt la lebat.. mmg timing yg cantik la kami pegi dan balik masa tu.. hehe..

So yg tak pernah pegi snowalk tu apa lg, pi la pegi bwk anak2.. lg2 nak cuti sekolah ni.. pegi weekday la baru tak crowded sgt.. ok.. tataaa..




10 comments:

eila said...

bestnya nak gi ar...

JunAina said...

anak2 selalu ajak gi i-city tp belum ada kelapangan lagi...

tapi nampak cam best jerk kat snow walk tu...

ameris said...

peknen xleh gi yer ana???

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

oh keta baru ana mazda ye?? mana myv..sapa yang beli?? adik ana tue mcm muka anala.. sebijik

Ana Suzana said...

Eila..
Best la jugak..

Ana Suzana said...

JunAina..
Try le pi.. Hehehe

Ana Suzana said...

Kak ameris..
Bkn tak boleh, boleh.. Cuma kena jalan berhati2.. Takut tergelincir aje

Ana Suzana said...

Baby..
Tu kete encik suami.. Tggu masa je myvi tu nak di babai..

Mamaleesya said...

brrr...brrr...baru tgk gambar pun sejuk

My Aisy said...

sejuk2...ari tu lalu jek tak dan nak gi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...