NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, October 20, 2011

DaTiNG @ iKeA

Ni citer ptg smlm.. hari sblm tu aku wat cdgn dlm fb kat kwn2 aku ni ajak pi mkn2 kat ikea.. lgpun dah lama betul tak jumpa diorang..

Memandangkan aku hanya free waktu lps zohor ke atas dan cuma ada masa 3 jam aje, makanya kami set pukul 1.45 tghari jumpa kat food court ikea..

Lps hantar ain smlm aku terus zass ke ikea.. jalan clear dan tak sesak.. parking kat the curve sbb aku mmg suka parking kat situ.. hehe..

Aku ingatkan aku org yg lmbt sampai.. rupa2nya aku org pertama yg sampai dulu.. masa otw ke sini aku byk kali pesan kat anak2 aku si apis dgn ica yg aku nak pi jumpa kwn2 dan bknnya tempat main.. jgn ngengada nak ajak pi tmpt main..

Memacam le yg aku pesan.. risau diorang buat peel kang.. lg2 si apis tu.. dah le kuat nanges.. babap kang baru tau..

Tp bila sampai je dlm ikea, bila diorang nmpk playground kat level G dlm ikea tu, terus memasing dah buat perangai.. aku ckp tlg teman aku pi jumpa kwn2 dulu baru aku bwk pi main.. bebudak ni setuju dlm terpaksa..

Mujur ada anak buah aku yg boleh tlg aku handle bebudak ni.. tp anak buah aku tu lebih kpd tlg jagakan brg2 aku je berbanding bebudak ni.. bebudak ni lebih senang kalo aku yg handle.. senang sket aku nak geget2 kalau diorang buat hal.. hehehe

Kitorang pun masuk le dlm food court.. melilau-lilau mata ni cari mereka2 yg janji nak dtg.. tp sorang pun tarakkk.. anak2 aku lak dah tak keruan nak ajak pi tmpt main.. haihh bebudak ni, nak bikin aku bertandukk je kang.. sabarr jelah..


Tak lama tu baru le org kedua sampai.. hai Lynn.. masuk blog muka hang arini ye.. ngeee.. dia dtg sorang2 je sbb dr opis kannn.. amboiiii, sesuka hati hang aje kan kuar masuk opis kol brp pun.. kekekeke

Yang di ajak utk bergebang2 ni ada la 4-5 org.. tp yg dpt join hanya 3 org aje.. yg lain2 sibuk dgn keje, dgn anak nak exam la, yg meeting la.. kami 3 org je yg free sket..

Elok je lynn sampai, tup2 ada satu meja kosong.. cpt2 kami berjalan nak cop meja tu dulu sblm org lain ambik lak.. masa ni anak aku si apis lg sekali wat hal.. merengek2 nak ajak pi tmpt main.. sib baik kat dpn org ramai hang buat peel mcm ni apis oiii.. kalau dlm kete dah lama pipi hang tu mak geget2.. kekekkeke..

So aku mintak excuse jap kat si lynn ni sbb aku nak pi bawak apis dgn ica kat playground bwh.. kengkonon nak biarkan apis main kat situ la sementara aku dgn geng2 yg lain nyembang2..

Sampai je kat kaunter playground bwh tu, org yg jaga tu terus ckp yg ica ni tak leh masuk sbb tak cukup umur.. huk huk huk.. yg apis pun bila dia tau dia sorang je yg kena masuk dlm tu, terus dia melalak2 nak aku temankan dia.. huhuhu.. mana bolehhh...

Dan masa ni aku bertarung jap dgn apis.. bkn bertarung bertumbuk bagai, tp bertarung mulut la.. jenuh aku terangkan kat dia nape aku tak leh masuk sekali.. ica pun ngengada gak masa ni.. sibuk nak masuk dlm tempat main tu jugak.. uwaaa..

Byk mata2 memandang kat kitorang tau sbb apis buat lagak ngeri dgn tarik kaki aku sambil duduk terjelepuk kat lantai merayu2 nak aku masuk sekali temankan dia.. Dah gaya mcm citer ibu mertuaku pulak yg part " ampun kan mak kassimmmm.."

Ambik masa gak le nak pujuk budak2 ni.. Endingnya diorang dgr ckp aku gak.. legaaaa.. bebudak ni kalo di pujuk cara baik oklah dia.. kalau kita pujuk dgn cara kasar masa hati tgh panasss, mmg lg teruk le nangesnye kang.. cuma nak pujuk cara lembut2 ni perlukan kesabaran yg tinggi.. hehe..

Lps abis adegan air mata, kami pun naik balik kat food court.. ingatkan kwn yg sorang lg tu dah sampai, lom sampai lg rupanya.. cettt... jetlag lg le tu agaknya.. kuikuikui..

Memandangkan menunggu org ketiga ni sampai lmbt sgt, maka aku dgn lynn pi beli mknn dulu.. lapar lak walaupun sejam sblm tu aku baruu pas mkn nasi.. kikiki..


Ni yg kami ambik.. ambik 2 set.. satu utk aku.. satu utk lynn..


Ni utk aku share dgn anak buah aku.. ambik 5 ketul je..


Ni aku punya gak..


Ni utk apis dgn ica.. tp bebudak ni takmau mkn daa.. kenyang lg agaknya sbb baru mkn nasik.. mak korang je yg tak reti2 kenyang.. kahkahkah..

Elokk je kami melantak sambil mulut pung pang pung pang menyembang, org ketiga yg di tunggu2 pun sampaiii.. dia bawak anak dara dia si Sazzy aje.. ni kalau ain tau sazzy ada mesti dia marah aku sbb tak ajak dia sekali.. nak buek mcm mana, tgh sekolah kann..


Sazzy.. harap ain dgn sazzy akan jd kawan baik sampai bila2.. mcm mak2nye jugak.. InsyaAllah..


Sazzy dan maknya.. Panggilan maknya ni ME.. bkn mee goreng tau.. kekeke


Anak buah aku layan ica.. lega sket ada assistant.. leh aku sembang2 dgn jayanya walaupun kejap2 apis buat iklan ajak pi tempat main.. tak abis2 tau budak sorang ni..


Budak yg byk peel.. manja yg amattt..


Ni time maknya sibuk bersembang, dia sibuk layan anak patung dia.. siap pakaikan seat belt lg kat anak patung dia tu.. hahahaha.. ica okey sket.. behave je dia.. tak mcm apis..


Ni mesti khusyuk layan facebook ni.. agak dahhh..!!

Sedang elok kami menyembang isu2 semasa, tetiba dtg salesgirl 2 org bawak buku2 yg di jual.. katanya nak ambik masa kitorang 1 minit aje.. tp aku rasa lebih kot dr satu minit.. muehehhee.. takpe, layankan aje.. aku pun belek2 gak le buku yg di jual tu.. tak sampai hati nak kecikkan hati org.. ececehhhh..


Sazzy pun belek2 sekali..

Buku ni utk kanak2 katanya.. tp bila aku belek2 aku rasa buku ni belum sesuai lg dgn umur ain.. mcm terlalu advance lak utk umur2 mcm tu.. maybe utk sekolah rendah oklah kot..


Aku tutup muka konon2 malu le bila kwn aku si ME ni snap gmbr aku.. tp mmg aku pemalu pun.. kekeke..


Buat2 excited dgr penerangan salesgirl tu..


Pastu buat2 muka siyes lak masa belek2 isi buku tu..


Belek2 lg.. ntah paham ke tak apa yg di belek tu.. yg dak sebelah tu nyibuk je nak tgk sama.. pastu siap bg alasan kat salesgirl tu yg dia lom kawen dan takde anak lg.. cehhh.. anak 3 org tu mana hang taruk lynn.. kekekeke.. alasan takmo beli sbnrnya tu... meh aku report kat laki hangg.. muahahahha..


Akhirnya kami tak beli pun sbb mmg dr pengamatan aku buku tu belum capai tahap utk umur mcm ain..

Dan kami pun sambung balik bergossip dan bincang isu2 semasa.. mcm2 isu le yg kuar.. isu budak 2 thn yg kena langgar tulah, isu buang bayi la, isu bayi kena kelar la, isu bayi kena liwat la..

Sedar tak sedar masa cpt betul berlalu.. nak taknak aku kena gerak gak sbb nak ambik ain kat sekolah lg.. yg si lynn nak masuk opis balik.. lewat betul hang masuk opis ye lynn.. ahahhaha.. yg si ME nak jenjalan dlm ikea dulu katanya..

Makanya berpisah le kami.. senang2 kang kita jumpa2an lg ye.. kami ni semuanya berkenalan dlm alam maya je.. kenal kat forum cari dot com.. ni muka2 yg selalu lepak kat board parenthing.. berkawan dr takde anak sampai le anak berderet.. hehehe..


Sblm berpisah kami snap le gmbr dulu.. mekasih le kat anak buah aku sbb rajin layan karenah kitorang ni.. tak sia2 aku angkut hang.. keh keh keh..


Sempat lg tu snap gmbr kat tmpt lain lak.. dah le tmpt org lalu lalang masa ni..

Susunan kitorang pun elokk je mcm tangga.. yg lynn tu pakai kasut tumit tinggi tu.. kalau tak pakai lg comell je sebelah aku.. tp anak dah 3 org gak mcm aku.. hehehe..

Masa ni apis dah buat perangai melalak2 dah.. dia buat gaya mcm dlm cite ibu mertua ku lg.. cuba korang tgk kaki aku, komfem nmpk kat mana apis.. kahkahkah.. adeh laaa...



6 comments:

fisa othman said...

erkkk tergelak la pulak baca aksi Apis yang 'baik' tu..aduhai level KESABARAN harus tinggi ni...hehehe saya tak mampu lagi nk bawak anak bujang sorang tu keluar tanpa pembantu..sure haru biru...sebab dia pun suka buat 'aksi baik' macam Apis...;)

adarnadzmie said...

sonok yer ana dpt lepaks ngan geng fb...hehe... muka ana ngan kawan2 tu pun dah nak seiras jer akak tgk... mcm adik beradik jer... kihkih

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bila dapat jumpa kengkawan rasa happy kan??

Mamaleesya said...

mama apis sweet bila ketawa ^_^

DeQWa said...

bestnyer....teringin nk jumpe kak ana gak...

PINATBATE said...

Sungguh penyabar Ana ni..bertuah anak-anak Ana dapat ibu yg sabar. Betul! kakpinat punya tahap kesabaran tak setinggi Ana..anak-anak selalu cakap emak lebih garang daripada abah..suara asyik nak tinggiii jer..ekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...