NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, October 04, 2011

HaRi PeRtaMa Di ReDaNg

Hari pertama kami sampai tu mmg takde aktiviti lain pun nak di buat selain mkn tido mkn tido... kitorang lps check in dlm bilik dan dan tu jugak le tarik selimut utk qada' tido yg tak cukup sbb gerak awal pg kann..

Yg tak tido hanya apis je.. budak tu sibuk layan kartun dia kat ipad.. kitorang tido kejap je just utk hilangkan penat.. dlm sejam aje kot dpt tido pastu bgn bersiap2 nak pi mkn tghari lak..

Tp masa ni ain je yg liat sikit nak bgn dr tido.. ngantuk sgt kekdahnye.. nak taknak aku terpaksa dokong dia sbb dia tetap nak tido gak dr gi mkn.. kena angkut gak dia ni gi restoren, takkan nak biar dlm bilik sorang2 lak kot..


Menunggu buggy sampai utk jemput kitorang.. terpaksa naik buggy tiap kali nak ke mana2 sbb bilik kitorang memanjat atas bukit sikit..

Tp tak le jauh sgt dgn restoren.. kalau berjalan tanpa bebudak ni gagah gak lg.. tp sbb ada bebudak agak leceh la sket.. kang bebudak ni mengeluh lenguh kaki la hape la..

Mkn tghari adalah style buffet.. melantak le selagi ada ruang dlm perut ni.. muehehhe.. aku yg paling byk bgn ambik mknn..


Ni pinggan aku..

Memula mesti ambik mknn berat dulu.. ngap ngap ngappp.. abis.. bgn lagi utk ambik mknn lain lak... duduk.. ngap ngap lg.. abis.. bgn lg ambik mknn lain lg.. duduk.. ngap ngap lg.. abis.. bgn lg.. hahahha..


Dan ni special menu utk kami yg pihak hotel bg.. Encik Hairi yg planning utk sediakan menu ni khas utk kami.. diorang pi tangkap sendiri ni tau.. bkn beli.. terbaikkkk..!! menu ni adalah free.. mekasih encik Hairi..


Ain masa ni masih layan membuta.. mmg letih sgt agaknya..


Mujur le dak kecik ni pandai bawak diri..




Ain dah bgn tido dah masa ni..




Amboi sopannya kaki hang ain oittt...


Aku tgh mengenang nasib masa ni memikirkan baju renang takde.. esoknye nak snorkeling lak tu.. huhuhu..


Pas mkn kami jenjalan jap lepak tepi pantai.. byk betul sotong kering melingkar atas pasir.. ketumbit mata di buatnya..




pool tepi restoren..






Masa ni anak2 aku dah membosan.. bebudak la katakan, bkn reti nak menghayati keindahan pantai.. yg diorang tau nak main aje.. sibuk ajak aku beli menan korek pasir..

Last2 aku angkut bebudak ni semua gi kedai kat area lobby hotel ni.. carik menan diorang.. hubby aku dgn mak/pak mertua aku masih lepak2 tepi pantai lg masa ni..


Belek2 apa yg ada dlm kedai ni.. tup2 terjumpa muslimah swimming suit.. cayalahhhh.. ingatkan diorang jual bikini aje.. suka betul aku tau masa ni..

So rembat le satu set tanpa tgk harga.. rembat jugak 3 set menan korek pasir.. lotion sunburn.. sekalinya masa nak bayar hambek koo.. hampir rm400.. pitam.. terus sms hubby suruh dtg kedai cepat2.. wakakakka.. ckp aku kekurangan duit.. kahkahkah..

Hubby aku ckp aku saje je tu bg alasan.. hahaha.. eh ehhh betul la bang, kurang seratus hengget je.. tp akhirnya semua kos itu di byr oleh hubby tanpa aku kuar duit satu sen pun.. yess.. hehehe.. maceh banggg.. mahal bebenor losyen dgn baju renang tu..


ica menggayakan beg menan korek pasir dpn cermin.. hehehe

Pas settle membeli belah, kami pun blah la, hape lg.. tunggu buggy jemput kat dpn lobby hotel.. malas nak menapak naik bilik.. perut ketat..




Encik buggy...

Sampai je bilik kami rehat2kna perut jap.. tgk2 view.. menyembang.. bebudak lak dok main kejar2.. hepi diorang masa ni.. aku lak sibuk apdet facebook.. ekekke..

Pastu lps asar hubby ajak aku pi gym yg terletak berdekatan bilik kami.. so pegilah kami anak beranak ke gym.. tp yg bersenam hanya hubby aku je.. aku dgn anak2 buat onar aje pun dlm ni..


Takde sesiapa pun dlm gym ni melainkan kami dan pengurus gym..


encik hubby dan encik pengurus..


Lps habiskan masa dlm sejam kat sini.. kami pun balik bilik.. mandikan bebudak.. berehat sementara nak tggu maghrib..


Layan mata tgk view kat balkoni.. cantek betul pulau redang ni..

Lps maghrib memasing bersiap2.. kol 8 mlm encik buggy dtg jemput kami kat bilik utk pegi ke restoren.. masa utk dinner pulak.. kat sini kami ambik full pakej.. complete sume mkn minum.. senang takyah nak pikir2 dah nak mkn kat ner.. sbb sumenye buffet..


ica hirup sup cendawan.. apis lak sibuk melukis.. cara pegang pen pun tak betul.. kekeke


Lps mkn2 kami pun balik bilik utk berehat secukupnya sbb pg esoknya lps sarapan nak pi snorkeling.. yeayyyy..!!





19 comments:

TopsyTurvyMum said...

MasyaAllah....cantik sungguh pemandangan..
Teringin nak pergi tapi selalu balik m'sia tak kena time. Redang tutup kan bulan 1?

wan habibah said...

entry snorkeling plz... hihihi.. tak sabar ni

DeQWa said...

bestnyer.............

Zareenaz said...

waa...syoknye ana n family bercuti ye..bilalah kami dapat bercuti macam ni ek..harap2 adalah rezeki kami gak..kene kumpul duit dulu..belum cukup kemampuan lagi nak merasa...huhuhu..tp takpelah..baca entry ana pun dah cukup buat rasa diri mcm berada disitu (huhu..sedihle plak..)bertuah ana dan keluarga kan...alhamdulillah..moga terus bahagia hingga ke akhir hayat..amin:)

Ryn :-)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

amik sikit gambar ana pakai bikini muslimah tue..nak tgok..ekeke

Liza Hashim said...

wah bestnya.. mengimbau kenangan di berjaya redang dulu.. dh 2 tahun tk gi sana.. rindu la pulak..

Liza Hashim said...

wah bestnya.. mengimbau kenangan di berjaya redang dulu.. dh 2 tahun tk gi sana.. rindu la pulak..

Liza Hashim said...

wah bestnya.. mengimbau kenangan di berjaya redang dulu.. dh 2 tahun tk gi sana.. rindu la pulak..

Liza Hashim said...

wah bestnya.. mengimbau kenangan di berjaya redang dulu.. dh 2 tahun tk gi sana.. rindu la pulak..

Liza Hashim said...

wah bestnya.. mengimbau kenangan di berjaya redang dulu.. dh 2 tahun tk gi sana.. rindu la pulak..

Mamaleesya said...

a'ah ana nak tengok jugak rupa bikini muslimah tu

Ana Suzana said...

TTM..
Redang tutup dr bln 11 hingga pertengahan bln 2 kak..

Ana Suzana said...

Wan habibah..
Tggu balik sekolah kang ana buat entry psl snorkeling kot.. Hehhehe

Ana Suzana said...

Ryn..
Kami laki bini 4 thn dulu pun berangan je nak pi redang.. Saving tak prnh cukup.. Jd pendam jelah hasrat dulu.. Tak sangka ada rezeki kali ni.. Tu yg bwk org tua sekali tu..

Ana Suzana said...

Baby dgn mamaleesya..
Gmbr berbikini muslimah tu lupa nak ambik sblm terjun.. Dlm air ada le snap.. Tu pun tak clear sgt.. Muehehehhe

maszmadi said...

wah apis..... time mkn pon melukis yerk.. nak jd arkitek ler tu... hehe

eila said...

mmmm....seronoknya!

My Aisy said...

ewah2 gi redang lagi...siap beli baju renang muslimah lagi...haa...mana entry snorkeling...

Fara said...

Wow, Wow! indah n cantiklah. teringin sangat-sangat nak gi sana. huu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...