NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, October 13, 2011

JeNjaLaN KaT iKeA

Minggu lps aku jenjalan kat ikea.. jarang aku pi situ walaupun aku kerap singgah kat the curve dgn ikano..

Tp mggu lps tergerak hati lak nak jenjalan kat dlm ikea tu.. saje nak cuci2 mata sbb ikea kan byk brg2 best.. beli tu takde le.. saje je window shopping..

Kalau gi dgn encik suami mungkin gak kot rembat tu ini.. tp ni pegi dgn anak2 je sementara tggu ain abis kelas..

Sempat gak le snap gmbr2 deko kat dlm tu.. suka sgt tgk deko dlm ikea.. kreatif dan buat kita terfikir nak wat camtu gak.. aku byk snap deko bilik2 je.. saje nak cari idea deko bilik budak2..


Aku terfikir nak wat kelambu mcm dlm gmbr ni utk katil ain.. ain kata dia nak mcm princess.. kang kita tanya apak kamu ye ain.. sbb dia menteri kewangan.. kekeke















Tetiba rasa nak beli daun hijau tu utk letak kat katil apis.. dia kan obses kaler ijau2 ni..


Sempat gak berdua ni main2 jap kat area situ.. nak main kat playground ikea yg tingkat bwh tu tak leh lak sbb ica lom cukup umur.. 3 thn ke atas baru leh masuk..

Lps dah membosan kat dlm tu, terus gi foodcourt ikea.. dah lama gile aku tak pi situ.. last pegi masa umur ain blm setahun pun lg.. lama gile kann..


Dan aku agak kekok masa nak beli mknn kat situ.. dlm hati asyik tanya camne ehh nak beli.. nak beli apa ehh..

Memula aku berbaris le sbb aku tgk org lain berbaris.. bila org dpn aku ambik tray, aku pun ambik gak.. lps tgk dia ambik mknn baru lah aku tau cara nak ambik mknn.. hehehe..

Di sbbkan tak tau apa yg nak di mkn, dan2 tu jugak aku letak status kat fb.. dan kengkawan kat fb mula reply dgn nama2 menu terbaik kat situ.. sian kan aku sbb tak tau nak order apa.. kekeke.. yg meatballs ikea tu je aku tau..

Hasil dr info kengkawan kat fb, makanya ini yg aku order hari tu..


Daim cake..

Manis sungguh kek ni.. aku mkn tak abis pun.. mkn separuh je.. bakinya tak mampu nak abiskan sbb manis.. kikiki..


Ni tetiba je order sbb anak2 aku nak mkn ayam goreng lak.. yg ada pun kepak ayam je.. bahagian yg paling anak aku tak suka tp terpaksa gak mkn.. hehhe..

Bebudak ni suka part drumstick je sbb byk isi.. bahagian kepak ni apa la sgt pun kan.. tulang je lebih..


Meatballs ikea 10 biji..

Tamak kann.. ni kali kedua aku mkn meatballs ikea.. lg kesiannn kannn.. ahahha.. kali pertama mkn 2 thn lps rasanya.. tu pun hubby tapaukan bawak balik umah je..


Mkn kepak ayam..


Mengepak jugak.. sib baik tak byk songeh..


Tetiba nampak Nizal lak.. ngehehe..


Total belanjawan tu hari ialah RM21.20..

Yg belum try masa tu ialah karipap ikea je.. sedap ke ehh.. lom try lg.. lenkali ajelah kot.. sbb aku bkn rajin sgt masuk ikea..

Lps mkn2 aku singgah the curve jap.. lgpun mmg aku parking kete kat the curve.. bg reward kat bebudak ni sbb behave masa tu.. bg diorang main kat playground the curve jap.. sampai le diorang dah penat dan bosan baru kami blah gi sekolah ain..




Asyik baju ni aje kan.. wakakakka.. aku memanggggg.. selagi tak bosan aku akan pakaikan baju ni 2-3 kali seminggu.. padahal byk je baju lain lg.. tambahan lak baju ni senang je nak iron.. kekekkeke..


Main cak cakkk lak dia..

Abis dah citer.. hehhehe.. 2-3 hari ni aku menyepi dr blog dgn fb sbb jd doktor jap kat umah.. ain demam + batuk2 lak 2-3 hari ni.. 2 hari ain terpaksa ponteng kelas.. dan dlm masa 2 hari tu jugak lah aku abiskan layan drama korea.. kuikuikui..





14 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

chantek kan deco kat ikea, alya pegi ritu x mo berganjak kat menan budak2 yg de dapur tu..
alya sama mcm apis, sgt obses kaler ijau..
tok cik die obbbsseees sgt kaler biru.. ;-p
huhuh..

wan habibah said...

syok nya... bila lah kat jb nak ada ikea

♥SyilaSyira♥ said...

syila baru 2 kali jejak ikea tu..bila lagi agaknya nak ke sana..kena bw byk² duit klo ke sana..sbb brg²nya mmg cantik² kan..pastu susah nak dapat kat tempat lain

farah fauzi said...

mujur ana amik kan pic dlama ikea..leh la jadi sumber utk dapatkan idea nnt...hikhikhik

SYANI said...

Tak pernah lagi makan meatballs ikea tu.

Mamaleesya said...

cantik sgt bilik gurl yg ada kelambu tu.

DeQWa said...

sy lagi teruk..tak penah pg ikea pun,lagi kesian kan..dok dengar kwn2 jer ckp best + sedap...hahaha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dah lama tak jejeak ikea.. hehe

maszmadi said...

lm x pi ikea, satu ari nnti kn jejak gak ambik idea deko umah kan...

nurbeena said...

rumah dekat ngan ikea pon akak jarang jejak. hahaha

nurbeena said...

Ana..nanti try karipap ngan hotdog tu sekali tau..blh tahan juga

lily lotus said...

deco kat ikea mmg inspiring everyone :) terkesima tgk pastu mulalah pasang angan2..hihih

yana halim said...

datang situ beli karipap je. hehe

My Aisy said...

deko kat ikea mmg best...oooohhh...meatballs itu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...