NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, October 19, 2011

JeNjaLaN GiaNt KoTa DaMaNSaRa

Eleleleleee.. jenjalan la sgt kannn.. padahal giant dah jd tempat aku bertandang setiap mggu.. kikiki.. bila dah pening mana arah nak tuju, giant adalah lokasi pilihan aku dan anak2 aku.. hehehe.. mana2 giant pun tak kisah..

Dan smlm aku di temani anak buah aku dr kampung.. dia nak cari brg2 sket utk sambung belajar kat ipt.. so aku temankan le.. tu pun antara sbb knp aku gi giant gak tu..

Sblm menyopping, adalah lebih baik aku isi perut aku yg masa ni tak benti2 bunyik krukk krukkk.. lapar sgt kekdahnye.. sbb kat umah aku tak sempat nak mkn.. sibuk sgt nak apdet blog pg smlm sampai terpaksa skip mkn.. anak2 je yg sempat mkn tau.. huhu..

Masa nak pi tempat mkn pun aku pening jap.. takkan nak mkn kfc kot.. muak.. pastu takkan nak mkn jm bariani lak, pun bosan gak kalo asyik pekena restoren yg sama.. chicken rice pun takmau la.. nak try kedai lain lak kali ni..


Makanya ke sini lah kami.. RasaMas Roasters..

Pestaim masuk sini.. restoren ni kat tingkat 1 bersebelahan dgn kfc dan JM bariani.. sblm2 ni masa staff2 diorang pelawa masuk dlm tu aku just senyum dan angkat tgn ala2 nak give me five tu je.. tu maksudnya takpelahhh, saya nak pi mkn tempat lain..

Tp smlm aku main masuk je dlm tu.. tetiba rasa nak try lak.. tak ramai org masa ni.. mungkin sbb waktu lunch hour dah abis kan..


Dlm dia very nice gak la.. lampu pun suram2 aje.. ala2 romantik gitu..




Menu pun byk gak rupanya ehh.. ingatkan ala2 aje menu dia.. sekalinya hambek ko.. mcm2 ada.. tinggal nak order dan rasa aje.. harga pun reasonable gak la..


antara dessert yg ada..


Set menu jimat yg ada.. mmg jimat.. sukeee..


Utk anak2, aku ambik mushroom soup dan garlic bread.. garlic bread dia ni mmg terbaikk.. aku sukeee.. sedapppp.. lembutt je roti dia..


Sup utk apis dgn ica.. kongsi 2 org..


Air kiwi ice blended utk aku.. milo ais utk anak buah aku..


Asam laksa anak buah aku yg punya.. pedas gilee... berasap telinga time aku mintak sket utk rasa.. pastu terus stop.. pedassss.. tp anak buah aku selamba badak je slurpp slurppp telan mee tu.. haihhhh...


Ni nasi ayam chicken chop aku punya..

Dalam gmbr nampak besar.. nmpk sos dia byk.. tp bila dpt alahai, keciknye ayam.. sos pun sket je.. tp takpelah, sbb lapar aku baham je nasi tu.. sedap gak.. abis semua aku balun.. maybe lapar sgt la tu.. hehehe.. ayam dia pun sedap..


Dan ni Lava ice cream cake namanya.. haaa.. yg ni mmg sedapppp.. kek dia tu ada inti coklat cair lg di tgh2nya.. mkn suam2 dgn ais krim lak tu.. sedapnyeeee..


Karipap ni lak apis yg request.. tp dia tak mkn pun.. aku dgn anak buah aku je yg bedal.. pun sedap gak.. inti dia kari kentang bertelur.. bertelur sbb aku jumpa telur rebus dlm inti tu.. kikiki.. tp mmg sedap..


Hepi betul dak bujang ni.. tgk la cara dia pegang sudu.. jenuh tau ajar pegang cara yg betul.. dia kata dia lg selesa pegang mcm tu.. kalau pegang mcm yg aku ajar dia kata tgn dia lenguh kang.. cehh.. menjawab mmg pandai betul..!!


ica khusyuk betul hirup sup..




snap gmbr jap pakai flash jap2 tak pakai.. tu yg gmbr terang gelap terang gelap tu.. muehehehhe..




Lps abis mkn, aku terus angkat tgn kat salah sorang pelayan tu utk mintak bil.. bila sampai je bil aku tgk jumlah yg nak di byr hanyalah rm30.20..

Haaa... time nilah baru aku tau yg wallet aku takde dlm handbag.. huhuhu.. dah merah muka dah masa ni.. malu gile ahhh.. wallet aku tertinggal dlm kete sbb pas isi minyak aku terlupa nak masukkan balik dlm handbag..

Nak taknak aku ckp kat waiter tu tggu jap ye, aku pi ambik wallet yg tertinggal.. anak2 aku tinggalkan bersama dgn anak buah aku tu.. mujur gak ada dia.. kalo dia takde lg payah aku nak heret bebudak ni gi kat tempat parking pastu patah balik gi ke restoren..

Laju2 aku berjalan sbb takmo anak2 aku tercarik2 aku lak kang.. sib baik la tertinggal dlm kete je.. kalau tertinggal kat umah mau dan2 tu jugak aku call hubby suruh dtg.. hehehe

Settle je byr bil terus cpt2 angkut bebudak masuk dlm giant lak.. tak leh buang masa kang ain abis kelas lak kang.. mujur brg yg nak di beli dah di listkan.. so senang le sket..


Pada sesiapa yg nak tau camne gaya aku tarik troli dan tolak stroller time shopping, mcm dlm gmbr ni la gayanya..

Troli kena tarik gaya mcm tu dgn kedudukan ica kat blkg.. kalau tarik troli dgn ica berada kat hadapan, tayar troli tu sukar nak ikut perintah kang.. maunye tersenget benget masa nak tarik kang.. tp mata make sure kena selalu tgk ica tu.. takmo leka2..


Dpt gak aku tunjuk gaya aku shopping dgn anak2 kat korang.. yelah, sblm ni ada yg tanya camne ekk aku shopping dgn anak2 lg, dgn troli dan stroller lg..

Haaa.. so dah terjawab kan.. mujur ada anak buah aku yg boleh tlg snapkan.. kalo dia takde mmg jgn harap le nak ada gmbr mcm ni.. takkan nak suruh pekerja giant yg snapkan.. malu leee... kikiki

Ni pun aku posing kat tempat yg takde org.. kalau ada org ramai aku pun malu nak bergambar.. kang org kata apekejadah lak nak bergambar mcm tu kann.. kahkahkah..

Settle beli brg2 keperluan, terus pi cashier dan byr.. terus laju2 pi kat parking kete.. sbb masa utk jemput ain dah hampir tiba.. dah le jln jem sket nak menghala keluar dr kota damansara ni..

Lps ambik ain dan sblm balik umah, aku call hubby tanya nak mkn apa mlm kang.. dia request bihun singapore lg mcm smlm.... aku pun kata okeyyyy sbb lg senang keje aku.. tak remeh sgt nak buat menu ni.. muehehhehe..


Ni la bihun singapore aku.. hubby aku suke sbb aku suka letak byk bahan2.. meriahh gitu..


Sedia utk di ngap..

Abis lg citer utk pg ni.. aku nak pi iron baju anak2 jap.. kang nak pi sekolah jap lg kang.. jumpa lg di next entry..





9 comments:

Jiejah @ Iza said...

tgk bihun singapore ana terus teringin nak buat ..lama dah kot x buat ;-))

ummi_khalish said...

assalamualaikum bionic woman....:-) meria betul bihun tu,mintak sepinggan..hihi..pluk cium buat ica yg sgt rajin tu ye..grm tgk dia...:-)

Fyda Rahim said...

mmg meriah bihun singapore tu.. siyes trse nk balik n bt plak.. haha

azlin mrs'Hairil said...

selera betul tgk bihun singapore tu...

Me said...

serius kagum dgn xtvt harian ana setiap hari... seolah2 tiada erti letih dalam kamus idup ana... siap masak for every meal lagi.. fuhhh.

Me said...

adoi.. soryy ana.. internet problem so eden TERsend byk kali plak komen... MINTA MAAF BANYAK2 :(

Mamaleesya said...

sempat lagi si ica tolong hapdate belog mak diye kat ipad yeee hehe

Eika Arysha said...

sedapnye..kak,eika nk minta resepi nie,boleh x?nk try kat umah...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

itu mmg tempat fav. ila ..ila selalu makan yg kat alamanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...