NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, August 25, 2010

SuPpLeMeNt uNtuK aKu & aNaK2

Haa.. meh nak cite sket.. masa balik kmpg hubby kat kulai weekend lps, kami jalan2 gi plaza angsana.. shopping raya sket2.. rembat la apa yg nmpk cantek.. tu pun ada la tak settle lg..

Pastu masa kat plaza angsana kami singgah satu kiosk yg jual mcm2 ni kan.. so aku rembat la produk2 Tok Guru ni.. nmpk tu ambik tu, nmpk ni ambik ni.. dah ambik byk2 baru aku tanya laki aku boleh ke tak.. kekekke.. rege dia kira oklah jugak..


Ni yg aku rembat utk anak2.. masa beli ni kena pastikan pengedarnya yg ori tau.. sbb ada produk tiruan yg guna nama Tok Guru gak...


Byk kannnnn... hehehe

Makanya setiap pg dan setiap hari aku berperang dgn anak2 sbb nak suap ubat2 ni .. ehehe.. yg paling mudah ialah ain.. Ain ni kena guna cara psikologi je.. aku selalu ckp mcm ni kat dia

" kakak pandai mkn ubat mcm Hannah dgn Shazzy kan " ( anak2 bloggers )
"Nanti kalau hannah dtg kakak ajak dia mkn ubat sama2 kakak jugak tau.."

So dgn rela hati dia akan nganga sendiri.. walaupun adakalanya dia mcm nak terjeluak balik pas telan.. tp dia telan gak.. aku tak kira, kalo dia termuntah aku sumbat lg sekali ubat tu.. kekeke

Yg alisya lak kalo nak bg mkn ubat2 kena bg dia leka.. kalo leka dia nganga je dgn senang hati.. tp kadang2 dia sembur balik.. ish2 ish... payah tul la budak2 ni.. yg hafiz lg le, terpaksa main kejar2an dan tangkap dia br leh bg mkn ubat..

Dia ni dgn vitamin pun dia takut.. hahaha.. asal nmpk aku goncang je ubat supplement ni mulalah dia jauhkan diri dr aku.. pastu berlarilah kami sekeliling dapur dan ruang tamu..

Bila dpt tangkap je terus aku baringkan kat peha aku, pastu aku kepit kaki dia dgn kaki aku... leh imagine tak.. kekeke.. mcm tu sekali tau budak2 ni kalo nak suruh telan ubat.. tp aku pedulik hape, suap jugak le walaupun ada adegan air mata.. hahaha..

Dan utk aku pun hubby ada belikan.. aku tak mintak, tp bila dia baca khasiat tu terus dia tanya nak ke..?? aku senyum ajelah.. nak beli pun boleh, tak beli pun takpe... beli sekotak utk try test dulu.. ntah2 sekotak ni jelah kot aku try, sbb mahal le.. baik aku beli baju budak2.. :-p




Ada kolagen,madu, dan bla bla blaa..

Prihatin gak laki aku ni ye.. ke aku dah nmpk tua.. miahahaha.. oklah.. tu je cite merepek aku.. seharian tak online tenet sbb streamyx mengong.. grrrr..



20 comments:

fahmi ibrahim said...

Campur dalam makanan atau susu diorang ok x? ke tak boleh ek? Mudah. Tak perlu kejar2 lagi

aNa SuZaNa said...

ada yg jenis cecair mcm ubat penerang hati dan pelembut hati boleh di titiskan dlm mknn atau minuman diorang..

ada jenis yg tak boleh campur tu yg kena main kejar2 time mkn.. kekkee

ani said...

berapa harga beauty umaira tu? jenis tablet ke minum? ok ke rasa dia?...:)

Noreen said...

reen pn bg ank reen jus tok guru tp alhmdulillah dia mudah je nk telan....
wah main berkejaran ley kurus akk nnti hihihi

intank said...

ana, tak silap akak umaira tu rege dia dalam 200lbh kan..sbb ofismate akak ada makan...dia makan kejap jer then kena stop sbb dia sakit perut selalu buang air besar..kata doc benda tu dah effect tempat operation(bhgn dalam)dia..masalahnya dah 8 tahun benda tu..takut plak akak dgr sbb akak plann nak amik jugak tp sebab akak br 3 bulan je operate...akak bkn nak takutkan ana tp sajer share pengalaman org2 lain kan...kalau ana tak pernah operate, tak da masalah rasanya...apa2 pun apa yg kita beli kena tanya betul2 kan takut kena tipu dan kena tau apa side effect dia....untuk peringatan akak jugak..satu lagi, produk jus tok guru mmg best...anak2 akak mmg suka dan bagus tuk minda...

Prettylady-ATuL said...

ana... tiap2 bulan kita belikan mak kita beauty umaira ni.. mmg dari umur kita sampai ke umur 50an boleh minum... mmg elok sgt2...kencing manis dia & rambut gugur dia terus elok.
harga dia dlm RM289 mcmtu...
mak kata rasanya dia ok... serbuk kan?

Prettylady-ATuL said...

nak cuba la jus tok guru ni..
nak bg anak2 makan...

aNa SuZaNa said...

Noreen,
tinggal tulang jelah akak kang..kikiki

aNa SuZaNa said...

Ani,
rege rm289, sbb beli byk brg aritu kami dpt rm270 je.. rasa lom tau.. lom try lg.. kekkee

aNa SuZaNa said...

Kak intank..
ana rasa mungkin sbb operate gak kot.. tu sbb ana try sekotak dulu.. hehe..

aNa SuZaNa said...

Pretty,
oyeke.. bagus ekk.. tq2..

try la bg anak2 minum produk tok guru tu.. utk kita org pompuan pun ada gak tau...

Zana said...

zana pun masalah jugak nk bg si adik tu makan ubat, puas dah mcm2 cara dr memuji sampai kena paksa...
kalau masuk pun mesti luah balik...huhuhu

aNa SuZaNa said...

Zana..
tulahkan.. ada budak2 senangggg je telan apa pun.. ada budak payahhhh.. yg payah tulah anak2ku.. kekek

shabiela said...

nk bli gak la jus tok guru tu.. leh try.. tp sha pon mesti ader adegan mcm mu, kejar mengejar.. ekekek...

-iLLa- said...

makkku pun makan beauty umaira neh...
dia dh stopperiod..tiba2 dtg period balik..ekekee

eynda said...

Wah ada nama hannah la...good girl Ain...hannah hari2 ajak pi klinik ambik ubat demam uwaaaa....sebab ubat demam /batuk kat klinik menara tu sedap :-p

aNa SuZaNa said...

Sha..
anak mu pun payah gak ye nak telan mende2 mcm ni.. kekeke

aNa SuZaNa said...

iLLa..
wahh.. yeke.. dah tu mak mu tetiap bln dtg period balik ke..??

aNa SuZaNa said...

Kak eynda..
wahh, study blog ka kak..?? kekeke..

Ada nama hannah sbb ain byk kali ajak gi umah hannah.. hehehe..

Asterisk Boutique Administrator said...

Assalamualaikum...
My MIL ada makan produk kotak biru tu mid tahun lepas. Time tu dia dah stop period. Lepas mkn je, terus dtg period balik. Bln lps, doktor pakar diagnos dia kena kanser rahim tahap IV. Early sign adalah bleeding tu. My MIL masih ingat dgn jelas yg dia start period (bleeding tu) exactly lepas mkn produk tu. My MIL baru menghembuskan nafas terakhir minggu lepas, memang sudden sgt sbb sel kanser dia aggresive. Just nak share kat cni je. Please be careful dgn produk yg kita makan ye. Al-Fatihah. Thx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...