NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Sunday, August 08, 2010

SerViS PeNgHaNtaRaN MaKaNaN

BeSt betul tinggal kat kawasan perumahan sini.. dah mcm2 servis yg ada.. walaupun masih berada di luar kawasan penghantaran McD atau Pizza Hut, tp masih ada servis penghantaran mknn lain yg lg best.. hehe...

Opss, ni bkn bermaksud aku malas nak masak tau.. yelah, kadang2 kita tak sempat nak masak pun jd satu hal jugak yg menyebabkan kita terpaksa order mknn.. mcm aku pulak, sgt susah bila aku tak sihat.. sian kat anak2 tak mkn sbb aku tak larat masak waktu demam hari tu..

So dgn adanya servis penghantaran mknn mcm ni, sekurang2nya dpt gak memudahkan aku waktu aku amat2 memerlukan.. hehe.. eehhh, panjang lak aku membebel.. meh aku bgtau apa servis yg ada setakat ni..

So penduduk2 kejiranan aku mcm Cahaya Spk ke, Nusa Rhu ke, Alam budiman ke, InsyaAllah servis ni pun sampai ke tempat korang.. lain2 tempat tu leh try la call diorg utk tanya ada termasuk ke tak ye.. aku tatauuu.. hehehe..


Ni feveret hubby aku, Nasi Ambang..

Every weekend dia mesti order nasi ambang ni utk bekfes.. hubby aku ni mmg minat sgt nasi ambang ni.. aku biasa2 je.. takdelah penggemar sgt pun.. =p


Siap ada iklan lagi tu kat dia punya pembalut.. komen laki aku nasi ni sgt sedap.. marvellouss.. kalo tak, takkan la setiap mggu dia order je kannn...


Sape2 yg nak try mkn Nasi Ambang ni bolehlah call no yg ada kat iklan tu ye..


Ni servis yg latest aku dpt.. baru je check kat mailbox rumah td.. menarik gak tu.. rege pun ok gak..rm13 utk 2 org mkn.. tp takde nasi la.. nasi korang masak la sendiri kat umah kannn.. hehhe.. tp yg ni kami lom try lg..


Sape2 nak cuba leh try call dan tanya.. tp yg ni rasanya menu utk sahur je..


Yg ni pun servis penghantaran mknn gak.. menu utk berbuka dan sahur sepanjang bln ramadhan.. penduduk dr villa suria ni yg buat servis ni..


Ni pun aku lom try lg.. cuma ada la call diorg dan tanya.. diorang kata kalo berminat, kena order utk 5 hari terus.. tp boleh pilih la hari apa nak.. yg penting kena order utk 5 hari.. diorang tak ambik order utk sehari je..

Harga pun ok jugak.. tp tgklah, kot2 emergency baru leh order.. maybe sepanjang bln ramadhan ni aku akan masak sendiri je.. pestaim berpuasa di shah alam ni.. nak gi bazar ramadhan pun tak tau kat ner.. mesti kat area stadium tu kannn..

Oklah.. di kesempatan yg ada ni nak ucapkan Selamat Berpuasa dan Selamat Menyambut Bln Ramadhan Al-Mubarak.. tak sabar nak berpuasa..
(^__^)



8 comments:

ibuayu said...

ibuayu pun suka kalau ada services mcm ni..tapi kat sini takde lg

aNa SuZaNa said...

ibuayu,
ana teruja kalo ada servis2 mcm ni.. dulu kat sri damansara cuma ada mcd dgn pizza je..hihi

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

selamat menyambut ramadhan Al-mubarak buat ana sekeluarga...

ana said...

kalau semua org masak...sapa la plak nak jadi tukang beli kan ana...ehe...nasi lemak tu nmpk sedap...putrajaya jauh sgt kot nak htq...
selamat menyambut ramadhan jugak utk ana sekeluarga....

aNa SuZaNa said...

Kak Jannah,
mekasih.. slmt memyambut ramadhan jugak buat akak sefamily

aNa SuZaNa said...

Kak neisya,
tu bkn nasi lemak.. tp nasi ambang.. kekeke.. apapun di ucapkan slmt berpuasa utk akak jugak..

makcikrehan said...

mana rupa nasik tu ana.. ahkak kau teringin nak tengok roper nasik abmang tu... hehehehe

aNa SuZaNa said...

kak rehan,
nasik ambang.. bkn abmang.. ekeke.. nanti ana tunjuk rupa dia ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...