NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, August 16, 2010

aLiSya HaMpiR JaTuH DaRi TaNgGa

Citenye begini.. mlm td aku tido lmbt sgt gara2 gosok baju hubby lambat, pastu aku terus masak utk sahur , pastu kemas dapur.. yelahkan, mlm td kan ramai tetamu kat umah aku.. bila anak2 dah tido baru aku dpt buat semua tu..

Settle sume keje jam 4 pg.. mata dah ngantukkkk sgt time tu.. so aku pi tido lah dulu.. kol 5 pg dah kena bgn balik sbb nak panaskan lauk sahur.. berselera lak aku mkn sahur pg tadi.. agaknya penat sgt kot.. ke mmg aku ni spesis kuat mkn.. hahaha..

Pas subuh aku cdg nak qada' tido balik.. tp hafiz tak bg aku peluang lgsg.. ntah kenapa dia merengek2 pg td minta aku tido sebelah dia.. huwaaaa... tak selesa la.. sbb aku lebih selesa tido kat tempat sendiri... ajak hafiz tido sekatil dgn aku dia tak mau lak... grrrr...

Teman la jugak dia sampai dia tido.. 40 minit la jugak baru hafiz lena balik.. jam dah nak kol 7 pg dah masa tu.. elok je hafiz tido aku panjat la katil balik nak tido.. tup2 alisya lak bgn nak nyusu.. ish ish ish.. cobaannn sungguh.. elok alisya dah tido, hafiz lak meragam balik.. penatnyeeee..

Kalo camni bila masanya aku nak tido.. dah la tido 40 minit je sblm tu.. pening pale aku tauu.. time ni lah anak2 nak meragam pulak.. biasanya elokkk je.. saje arrr... huhuhu.. last2 ntah camne aku dpt gak tido.. tu pun slps jam 9.30 pg..

Hubby aku dah kuar gi keje masa ni.. sorrylah bang, tak sempat nak buatkan abg sarapan.. hehehe.. gurau jekkk.. kikiki.. aku terjaga kejap dr tido sbb alisya turun dari katil.. sengihhh je anak dara tu.. so aku biar jelah dia nak buat apa pun.. paling kurang pun dia mesti kacau hafiz..

Tp ntah mcmmana aku boleh tak perasan yg hafiz dan alisya dah kuar dr bilik tido.. hafiz ni pun satu hal jugak, biasanya elokk je dia tutup pintu bilik bila dia kuar.. tp kali ni tidak.. tu sbb alisya kuar dr bilik.. dia ni lom reti berjalan lg.. so merangkak la ke luar bilik..

Time ni aku tgh terbongkang tido lg.. tido mampos org kata.. kekeke.. tau2 je dgr alisya nanges.. Bila cari2 rupanya dia dah berada kat anak tangga yg ketiga.. berderau jap darah aku..


Silap aku jugak sbb terlupa lock safety gate ni..

So bila terbuka dia pun try turun la agaknya sbb hafiz pun turun tangga masa ni kot.. sib baik tak terjadi perkara buruk.. mujur jugak dia nanges dan tak berganjak dr anak tangga yg ke tiga dr atas.. kalo takkkk, mau tergolek wooo... Nauzubillah..


Ni budak yg buat aksi stunt pg tadi.. huhuhu


Bersyukurr sgt2 sbb tak terjadi perkara yg tak di ingini.. pasni kena lebih berhati2..


Dan ni lauk diorg mkn hari ni.. sup ikan kurau je.. berselera diorang mkn..


Selit sket muka kakak ain..


Selit jugak muka hafiz.. hehhe


Sibuk dgn tomen dia tu..


Si kakak cuba nak cium pipi hafiz... tp hafiz ni penggeli sket.. bkn geli tak suka tu, tp ni geli mcm org nak geletek dia je dia rasa.. mengekek2 dia gelak time ni..


Tengoklah tu.. sebolehnya dia elak dr di cium.. kekkeke


Perghhhh... sepah umah aku.. ptg2 sket kang la baru aku kemas..

Oklah, nak kuar gi Alam Budiman jap.. nak beli bahan2 nak masak Mee Basah.. hari ni hubby request nak mkn mee aje.. dia kata hari2 mkn nasi penat jugak.. hahaha.. tp paling tak boleh blah tu popia wajib ada.. kikiki..

Ok.. tataaaa...



8 comments:

zeta said...

nasib baik xjd ape2..alhamdulillah..budak2 kecik ni malaikat slalu lindungi..

a l y a a a h m a d said...
This comment has been removed by the author.
a l y a a a h m a d said...

mmg sentiasa dilindungi..lambatnyer akak tdo...patutla badan maintain.
klu saya dh migrain 1 hari.

Nigina said...

nasib baik takda apa2 ...

aNa SuZaNa said...

Zeta..
itulah,mujur tak jadi apa2.. mmg berderau darah masa ni.. dah la tangga tu tinggi.. huhuhu..

aNa SuZaNa said...

Alyaa..
aisey, akak tak sempat selitkan resepi bihun singapore.. maafkan akak ye.. huhu..

akak kdg2 je tido lmbt.. tu pun mesti bersebab.. heheh

aNa SuZaNa said...

Nigina..
syukur sgt tak jadi apa2.. :-(

dapur laksamana said...

kena pasang safety lock sebab budak budak skang dia perhati cara kita buka dia akan buat juga.

Bagus Anan blend halia dan bawang sekaligus. senang crita. esok anak anak dah besar berakal barulah ana potong atau cincang bawang. Masa itu mereka dah reti bahasa dan ana bleh terangkan kebaikkan nya scientifically.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...