NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, August 20, 2010

aNaK2 Ku Di HaRi JuMaaT

Salam jumaat semua.. arini aku bgn lmbt.. hahahha.. sbbnya qada' tido yg tak cukup.. hubby kol 9 dah kuar gi keje, anak2 kol 10 pg dah bgn, tp maknya masih terbongkang qada' tido..

Tp takdelah tido sampai tak sedarkan diri.. sbbnya aku kena monitor jugak bebudak ni.. diorang ni selagi aku tak bgn diorang akan stay je kat bilik.. diorang akan tggu sampai aku bgn.. hehehe..

Kol 10.30 pg baru aku betul2 bgn.. kemas2 tilam dan bilik, pastu mandikan bebudak.. settle je mandikan diorang bg diorang sarapan koko krunch dgn susu.. tu lah mknn rutin diorang setiap pg.. senang..!!

Utk mkn tghari lak diorang nak mkn nasi goreng telor je.. aku pun malas pulak arini nak masak mcm2 sbb nak kemas pakaian utk bawak balik kulai.. nak berpuasa bersama mak mertua minggu ni..


Berbaju kurung di hari jumaat.. (^__^)


Ececehhhh.. elok je aku tala kamera kat dia terus dia buat aksi malu2 kucing gitu.. amboi2, dah pandai yeee...


Ni aksi dia sendiri dia.. aku tak suruh pun posing mcm ni.. keh keh keh.. dah besar anak dara aku ni.. mulut toksah ckp la.. pok pek pok pek je tak henti2.. jenuh nak melayan..


Anak bujang yg wat peel mlm td.. berbaju melayu dia arini..


Sib baiklah mlm td dia tak berjaga sampai subuh.. kol 4 pg br dia lena.. sabarrrrrr...


Bz main game "hantu" ..


Anak dara ni je takde baju kurung lg.. baju raya pun takde lg.. bkn dia je.. kami satu family lom beli apa2 pun lg.. kihkihkih..




Tgh layan kartun..


Excited sungguh muka dia tgk kartun..


Kakak ni tak byk ragam sgt... cuma dia ni garang sket dgn hafiz.. suka sgt lepuk hafiz kalo ada benda yg dia tak suka.. dah la hafiz tu cengeng..


Hambek ko, sepinggan nasi goreng telor.. tp kongsi 3 orang la.. ptg kang aku cdg nak masakkan mee sup jelah utk diorang ni..


3 beradik.. =) .. dah 3 dah anak2 aku.. mcm nak tambah lg je.. ehehehe






Si kakak sdg suapkan hafiz mkn nasi..

Ain ni dah boleh di suruh itu ini.. boleh di harap tlg jaga adik2 dia jugak.. dah anak sulong kannn.. dia ni suka ckp " kakak ada 2 adik ke makkk..?? kakak 4 thn dah ada 2 adik ye..?? " hahahaha..

Nak buat mcm mana nak oittt.. mak kamu ni kan target nak 13 anak.. hehehe.. suka wooo family besar2 ni.. meriah je bila dah tua2 nanti.. InsyaAllah kalo panjang umur... ada niat mcm tu tak salah kannnn.. ngeeee... :-p



Oklah, aku skrg ni mood kurang sket nak mengarang.. kot2 ptg2 sket mood ok aku wat entry lg.. lemau sket arini sbb anak2 wat peel mlm td kot.. ehehehe..



11 comments:

intank said...

ana, salam perkenalan dari akak..akak ni SR blog ana tau..dr thn lps akak baca blog ana..tiap2 hari mesti bukak..suka baca blog ana yg simple sesimple orgnyer..rumah ana pun simple tp smart..utg ana dapat suami yang pandai menabung tuk masa depan famili..dan anak2 yg comel dan putih...tak da apa2 pun akak tulis ni sajer je...sbnrnya terkejut tgk anak2 ana dah pandai ipad siap ada dua lagi..kaya bapak dia..heheh..semoga perkenalan kita akan berpanjangan...ana buleh pgl kak intan..

p/s:satu lg , suka tgk life ana dan family..best ana dah ada umah sendiri dan besar plak tuh...anyway selamat berpuasa...hr ni masak apa?

Noreen said...

alooo sweetnyer kakak suap kn hafis mkn.....comel je ank2 akk...

akk kn mmg hebat...
suke bace blog akk

iera me casa........ said...

ape kak???

13 owang anak ka??
huiyoo..meriah la nanti bila diarang dah beso...
mesti riuh sekampung.. hehehe

kak.. selamat berpuasa...

aNa SuZaNa said...

Kak intan..
maceh kak sbb selalu jenguk blog ana.. tak sangka dr thn lps gak akak baca blog ana ye.. terharuuu.. sob sobb sobbb..

ipad tu ana dgn hubby yg punya.. diorang nak main game baru bg pinjam.. ehehhe..

Alhamdulillah Tuhan memberikan kami sefamily utk merasa rezeki mcm ni.. syukur sgt2.. sbb tu ana nak ramai anak.. biar bertambah seri..

moga persahabatan kita walaupun di alam maya ni berkekalan.. ana suka sgt ada kawan2 ramai ni.. almaklumlah, suri rumah ni lebih byk masa ngadap muka anak2 dan family dr org luar.. kannn

aNa SuZaNa said...

Noreen..
mana de hebat.. huhuhu.. kalo jd tarzan tu mungkin hebat la kot.. kekkeke

aNa SuZaNa said...

iera..
akak ni 14 beradik.. hubby akak 8 beradik.. tu yg teringin nak ramai anak gak tu.. sbb tau meriah sgt bila adik badik ramai.. hehehhe

slmt berpuasa juga... =)

azeila eila said...

bestnye tgk anak2 akak..lg2 si ain,da bole diharap..:)oh,sy mmg suke tgk ain,sbb dia sweet..maybe dia suke senyum kot..yg adik2 dia slalu muncung je,kedekut senyum eh?xpe stil comel,xsaba nk tgk yg last tu dpt kaki *abesla akak* haha..gurau je

aNa SuZaNa said...

azeila..
ain sbb dia pandai posing kot.. yg lg 2 org tu mmg ssh nak di ambik gmbr.. kekekke

akak pun tak sabar nak alisya dpt kaki.. hahahha

Ayu said...

mmg target 13 org ke kak?..susah nk jmpa ibu begini skrg...sy pn x snggup sbb sakitnya la nk bersalin..hehe..hubby ayu pn ada 13 adik beradik, sbb tu dia x nk anak ramai sgt sbb mcm2 peel kata nya..;-)

shabiela said...

alooo.. cutenya kakak suap2 hafiz.. :)

alia said...

alia pung suka ada ramai anaka...klu bleh biar 12 org...tp rasanya hajat tak kesampaian..may be paling byk 4...he..he..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...