NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, August 09, 2010

KiSaH ReNtoKiL & LaMaN YaNg MuLa SeMaK

Tadi ptg masa aku bz nak siram pokok2 kat laman tup2 org rentokil dtg la pulak.. So terencat jap nak buat keje.. sbb aku kena monitor org rentokil tu buat inspection kat dlm dan luar rumah..

Yg dtg sorang je.. keje dia nak check sama ada wujud anai2 atau tak kat umah ni.. almaklumlah umah kami ni byk design kayu.. so risau kot2 ada lak anai2 buat onar.. Alhamdulillah takde..clean & clear..


Ni aku snap curi2 je.. malu ai nak snap terang2an.. kekeke.. kang dia ingat aku jakun lak.. bkn dia tau pun aku ni blogger..


Ni pun aku snap curi2.. dia tgh buat apa aku tatau.. aku bz usung kamera ke sana ke sini.. nak snap dpn2 jgn harap ler.. kang dia tanya lak nak watpe kann.. kuikuikui...


Yg hijau tu lah yg dia godek2 td.. jgn tanya aku apa nama menatang tu.. aku tatau.. hahaha..


Snap curi2 lg.. dia tgh check setiap tempat.. awat tak tolong siram rumput terus je.. kekeke..


Alisya pun sibuk gak monitor mamat tu buat keje..


Elok je aku nak gi siram pokok2 dia lak menanges nak dokong.. adoiyaiii.. camno nih.. kang abah kamu bising lak kang kalo pokok2 tak bersiram.. huhuhu..

Korang tgk la pokok buluh ni.. dah bercabang2 dah.. tak berkesempatan aku nak trim pokok2 ni.. td kononnya nak cantas la jap.. tp alisya lak tak bg chance lgsg.. so aku abaikan ajelah dulu.. sok2 jelah aku cantas..


Serabut mata aku nengok..huhuhu..


Nak taknak sok aku kena alter jugak pokok2 ni... kalo tak, mcm hape je kan.. tak cantek lgsg..


Yg pokok dlm air ni pun sok kena ejas gak ni.. tak sama panjang lak..


Pokok2 yg kat pond ni pun nak kena ejas gak.. ada yg tumbang masuk dlm air..


Ikan ni takyah di ejas.. saje je snap gmbr beliau2 semua.. kekeke..


And last, pokok2 kat luar rumah pun kena bersihkan jugak.. siap ada daun yg kuning2 lg sbb dah mati.. huhuhu.. nak kata tak siram aku siram je.. kecuali hujan, kalo hujan aku ngelat la siram pokok2.. kuikuikui..

Kalo boleh aku nak spend masa utk kemas dlm dan luar rumah.. tp tiap kali budak2 ni nanges, maka aku hilang minat nak teruskan mengemas.. bila dah terhenti buat keje aku jd malas terus.. len kali jelah aku teruskan mengemas.. camnilah kalo ada anak2 kecik.. kemas mana yg sempat ajelah..


** sok nak lap kabinet dapur lak.. (",)




4 comments:

fahmi ibrahim said...

Rutin ibu suri yang berjaya. :) Best!

aNa SuZaNa said...

fahmi,
besttt dan mencabarrr..hehehe

IdzaLia said...

anak2 akak tak bg buat keja lah tu suruh rehat tu sbb suka nangis2 tu.. hehe...
nanti slow2 akak buat ye.. cantik laman akak ye..

aNa SuZaNa said...

Lia,
adehhh.. kalo sokmo suruh rehat laman pun leh jd belukar kang.. kikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...