NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, August 18, 2010

CeRiTa SeMaLaM

Skrg ni boleh di katakan hari2 hujan kannn... kdg2 dah mcm ribut pun ye gak.. smlm ptg masa nak gi bukit jelutong pun hujan gak.. lebat sungguh..

Yang si hafiz dah le penakut hujan. tak dok diam di buatnya.. pantang dgr bunyi guruh dentam dentum mulalah dia ckp " makkk, hujannnn..."

Lokasi pertama smlm kami gi KFC dulu.. sbbnya anak2 lom mkn nasi.. so aku terfikir masa tu nak suap diorang nasi ayam kfc je.. sampai2 je kelam kabut kami anak beranak berlari masuk dlm kfc.. alisya takde la berlari kannn sbb dia lom reti berjalan lg... kekeke


Gigih aku snap gmbr walaupun tgh hujan.. keh keh keh

Masuk je dlm kfc aku tgk tak ramai org.. just ada 2 family chinese je yg tgh mkn.. segan jugak sbnrnya.. tp sbb aku bawak anak2 makanya kurang la sket rasa malu tu kan.. hehehe

Aku pilih dok meja yg berhampiran dgn pintu masuk.. aku ambik baby chair dan terus dudukkan alisya dlm tu.. hafiz pun sama dok dlm baby chair.. Ain di tugaskan utk teman adik2 dia yg 2 org tu sementara aku gi kaunter nak order mknn..

Staff kat kaunter tu pun tanya nak mkn apa.. aku ckp le nak set nasi ayam 1 dan ala carte lg satu nasi serta 2 fries.. pastu dia tanya la nak mkn sini atau bungkus.. aku ckp la mkn sini.. terus dia ckp tak boleh mkn kat sini sbnrnya walaupun anak kecik yg mkn..

Mana la ku tau sbb kat kfc Giant seksyen 13 boleh pulak.. hehehe.. ok, salah aku pun masa tu.. yelah, walaupun kita tak mkn tp kita kenalah menghormati bln ramadhan kan.. so aku tapau je lah mknn tu sume.. mkn dlm kete kontot aku je sbb anak2 dah lapar sgt..

Sib baik kete aku tinted gelap, so org luar tak la nmpk sgt aktiviti kami dlm kete tu kan.. kekekke.

Hafiz duduk seat dpn dgn aku.. sbb dia ni yg byk peel so aku letak je sblh aku.. senang sket aku nak lepuk dia kalo dia wat perangai.. hahahhaa.. gurau jekkk..


Memula mkn fries dulu sbb nasi ayam sdg di sejukkan.. panas wooo..


Alisya duduk seat blkg aku..


khusyuk kunyah fries..


Ain dok blkg teman alisya..


lapoo ye nakk.. sampai 3 ketul sekali sumbat..kikiki

Bila nasi dah sejuk sket baru suap diorang.. alisya paling byk mkn.. sgt lapar la tu.. pas je mkn kami terus ke destinasi utama sblm cuaca bertambah buruk..kalo sorang diri aku tak kisah sgt, tp sbb bawak anak2 kecik time hujan lebat agak kelam kabut la sket..


Ni la destinasinya.. My Mydin.. nmpk perkataan DIN je dlm gmbr ni kan.. pun gigih gak nak snap gmbr walaupun hujan lebat, sampai tempias air hujan masuk dlm kete..

Aku gi sini sbb nak beli bahan2 nak masak lontong dgn rendang ayam..sorang2 aku loading budak2 ni ke luar guna payung.. memula Ain dulu.. pastu hafiz.. pastu br aku dgn alisya..

Masuk je mydin terus naik tingkat atas dulu beli menan budak2 ni sorang satu.. pastu baru gi bahagian brg2 basah kat tingkat bwh.. sib baik budak2 ni peel dia ok sket masa tu.. senang sket aku nak pilih2 brg..

Settle je membeli terus blah balik umah.. alisya dah start merengek2 masa ni.. dah ngantuk sgt la tu agaknya..


Ni hasil tangkapan aku kat mydin.. total rm179.95 .. mahal betul brg2 skrg kannn.. ish ish ish..


Ni menan yg budak2 ni pilih.. kena beli menan yg sama gak.. tak boleh lain2, kang bergaduh.. dah mcm ada anak kembar lak kena beli mende yg samaaa je.. :-p



13 comments:

-iLLa- said...

HUHH...kagum btul ler...leh bwk 3 skali anak beli brg....ku bwk 2 org tuh pun mcm dh bwk 10 org.....ikikii

shabiela said...

kagum kagum kagum... wah mu ana, leh bwk 3 org sekaligus.. kecik2 lak tu.. sha yg 2 org ni pon xleh nk handle.. x berani lah.. huhuhu.. tabik spring ngn mu... :)

shabiela said...

oppsss.. lupa la.. anak2 kita sama peel, kena bli menan sama, br x gaduh kan..

sLEEping BEauty said...

dasyat la ana leh handle sesorg dgn anak2 tu ..
mmg kagum ..
heheee

Nieza Ishak said...

wahhhhhh .. gigih tue berangkut, kalo nieza idokkk ler ... sedangkan 2org pun tak larat nak berangkut.

aNa SuZaNa said...

iLLa..
yg 3 org ni pun selalu bikin huru hara gak.. huhuhu

aNa SuZaNa said...

Sha..
diorang ni kadang2 ok kadang mood tak ok.. mcm ana lebih suka pegi beli barang2 slps alisya bgn dr tido.. so tak la dia buat peel sgt bila ngantuk..

aNa SuZaNa said...

SB..
haippp.. takde mende yg nak di kagumkan pun.. ana br anak 3.. tu psl leh handle kot.. hehe

ummi yaqeen said...

byknya ana shopping..pas2 siap bawak tiga2 org anak lg...sy yg 2 org nie pun kl g shoping bwk dia org tanpa suami pening kepala...last2 x de la sgt brg yg dibeli...

aNa SuZaNa said...

Kak Nieza..
kena hangkut gak bebudak ni.. kalo tak sapo nak jaga..nak taknak kenalah tahan dgn peel diorang yg tak dpt kita jangka..

Aza Suhaiza said...

waahh .. kagum betul kat ana .. leh kontrol 3 org anak sorg2 .. klu sy ..pegi shhopping ngan anak2 sajer .. x der brg yg dibeli bawak balik .. habis masa melayan karenah anak2 ajer heheheh ..itu baru 2 org .. :)

aNa SuZaNa said...

ummi yaqeen,
sblm gi shopping ana dah listkan brg2 yg nak di beli.. so menjimatkan masa dr dok belek2 sume brg.. hehhe

aNa SuZaNa said...

Aza suhaiza..
haippp, sape kata ana leh handle.. kadang2 takleh handle gak.. ana rasa ana sama je mcm mak2 yg lain.. selalu berdepan dgn karenah anak yg mcm2 ragam.. -_-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...