NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, August 25, 2010

JaLaN2 SHoPpiNg RaYa @ JusCo TmN U

Ni citer pasal shopping raya weekend sudah.. alang2 dah balik Kulai johor, apa lg, manfaatkan masa yg ada utk cari baju raya la.. hubby ajak gi Jusco kat Tmn U.. dlm stgh jam kot dr Kulai..

Pas berbuka cpt2 bersiap sbb takut lmbt.. ontheway ke sana anak2 sume tido terbongkang kat car seat memasing.. dah le bawak 1 stroller je.. ish ish ish.. sampai je jusco aku kejut Ain sbb dia kena berjalan woo.. mana larat mau dokong..

Pastu hafiz kami loading dok dlm stroller pink.... kekeke.. Alisya lak aku kendong je le.. dia still tido masa ni.. makin lama makin lenguh lak tgn aku pegang si alisya ni..

Apa lg.. ambik troli, loading hafiz dgn ain dlm tu.. alisya lak dok stroller.. elok je aku loading dia terus terjaga.. cehhhh..!! sib baik tak nanges.. memula kami cari baju kurung ain dan baju melayu hafiz.. alisya takde size la pulakkkk..

Terus terjah jusco tingkat atas lak.. kot2 ada yg menarik utk di beli.. tempat terjahan pertama kat area baju org lelaki dewasa.. laki aku cari baju melayu dgn baju kemeja & tshirt.. stgh jam gak aku tggu dia try baju tu try baju ni..


Setia menanti abah dia try tu ini.. kekeke..


Hafiz dah mula wat muka toye.. boring kannn.. hehe


Budak ni main sedut air pastu sembur.. sedut lg pastu sembur.. abis baju basah.. !!


Eehhh, comel la konon wat gaya mcm tu ye..


memang comel pun kakakkk.. ehhehe..


Bosan lg.. kah kah kah..


Ko tengok ko tengokkkk.. sampai sangap dah anak2 aku.. yg aku pun dah penat snap gmbr tempat yg samaaaa je..

Last2 aku ckp dgn hubby " bang, ayang terjah tempat baju pompuan dgn budak2 la ye.." Laki aku pun kata OK je.. cehhhh.. awatla aku tak gi terus je masa memula sampai tu kan... hahaha..

Bkn aku taknak gi asing2 , masalahnya aku kena tunjuk harga baju dulu kat hubby pastu kalo dia setuju baru leh ambik.. korang tau jelahkannn, baju bebudak dgn mak budak mahal betul.. ish ish ish.. tp bila hubby ku kata ambik jelah.. terus sengih sampai ke telinga.. hehe



Yang pasti, sume anak2 dgn aku.. aku yg kena handle dorang sbb diorang ni kan mcm2 peel sket... sila imagine camne aku bawak troli dan sorong stroller tu dlm pada masa yg sama..

Tp aku dah biasa wat camtu kalo shopping sorang2.. pernah gak tolak 2 troli sekali gus.. tp masa shopping yg ni aku tolak stroller guna tgn kanan, tgn kiri lak tarik troli.. maknanya aku di tgh2 antara stroller dan troli.. leh bayangkan kannn..!! gigih aku tau..!!

Memula gi tempat pakaian wanita.. takde baju kurung yg berkenan.. sebaliknya aku rembat blouse sehelai.. hahaha.. pastu terus gi department budak2 lak.. part ni yg aku rambang mata ni..

Tau2 jelah, anak 3 org.. so nak kena cari sorang brp helai lak kannn.. yg ain lak dah pandai, asal nmpk pakaian kaler pink je dia kata dia punya.. cehhh.. manyak songeh ini budak.. :-p

Dpt la kot sorang 3 helai.. agaknya lah kan sbb aku tak check balik pun apa yg aku beli.. elokk je lg tersimpan dlm plastik tu ha..


Nmpk tak alisya kat mana, dah pindah dok dlm troli lak..

Paham2 jelahkan kalo dah namanya shopping dgn bebudak nih, ada la adegan mcm2.. alisya dah merengek2 nak kuar dr kete sorong.. tu psl aku transit ke troli tu..

Yang Ain lak nak dok stroller.. bila dia duduk je aku rasa berat semacam lak nak menolaknya.. sampai lari kiri kanan roda stroller tu tak mengikut perintah, lebih2 lg sorong sebelah tgn je kannn..Last2 aku suruh ain turun dan tolak je kete sorong tu.. kahkahkah..


Kejap je elok duduk dlm ni.. pastu bikin huru hara lg.. ayakkkkk..


Suka yeeeee...


Time ni bebudak ni sabar menunggu aku cari kasut raya aku.. yelahkannn, takkan nak pakai kasut sport yg hari2 aku lenjan tu kannn.. hehehe.. dpt gak la kasut yg di ingini.. tp rege mahal nak mampos..

Siap sms hubby lg bgtau harga, time ni hubby masih kat department baju lelaki.. sib baik tak tggu dia abis shopping baju dia.. hahaha.. hubby pun balas sms, dia ckp " ambik jelah kalau suka, tanda abg bg hadiah " **wink wink... (^__^)


Sorry la ekk, aku snap mana yg sempat je.. bz mengirai tu ini..


Ni tgh menanti sementara staff department tu buatkan resit kasut.. tp aku tiada la dlm gmbr ni.. hehe

Lastly kami jd org yg paling lewat kuar dr jusco tu.. hahaha.. aku satu baju kurung pun tak dpt.. kuikuikui.. hasil belian aku tak snap.. malas.. :-p



8 comments:

kak mas said...

mak aih... gigihnya shopping dgn 3 anak tu. siap amik gambar lagi. kalau akak kompom suh depa gi kat ayahnya.. akak tk penah lg gi shopping sensorg dgn anak yg sorg jer ni pun.. :D

ani said...

wah dh lama x pegi jusco tmn u ni...hebat la ana ni ye bole tolak sekali dua troli...x padan dgn kecik molek, boleh handle semua anak2 sorang2 je...caya lah...

aNa SuZaNa said...

Kak Mas..
bebudak ni lebih rela mengikut mak dia je.. kalo ikut bapak dia pun bertahan kejap je.. ngengada tau budak2 ni..huhuhu

aNa SuZaNa said...

Ani..
kudrat seorang ibu.. hehehe.. ni br 3 org.. kalo 13 orang..!!

nadia said...

kak ana, sy perasan 1 bnde, majoriti gmbr pic yg akak masuk blog, xde pon gmbr akak.....
xbest la mcm ni.. cer masukkan gmbr akak skali....=)

eynda said...

Takleh bayang ana yg kecik tolak troli sebelah...stroller sebelah hihi...

aNa SuZaNa said...

nadia..
muka akak dah byk kat entry2 dulu.. skrg ni anak akak yg sulong malas nak snap gmbr akak.. kekeke

aNa SuZaNa said...

kak eynda,
hehehe.. kat giant sek 13 ana selalu wat camtu kak.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...