NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Sunday, August 15, 2010

JaLaN2 CuCi MaTa

Tghari sabtu semalam mmg takde aktiviti nak di buat.. so hubby aku ajak gi ikut dia ke Honda Showroom kat Glenmarie shah Alam ni je.. pastu hubby kata balik dr situ leh terus gi Giant Shah alam utk beli barang2 dapur.. so aku pun setuju jelah tp kena tggu anak2 bgn dr tido dulu..

Kebetulan smlm anak2 bgn jam 11.30 pg.. agak lewat dr selalu.. biasanya kol 10 pg dah bgn dah.. gara2 tido lewat la tu agaknye.. bila diorang bgn je terus mandikan dan siap2kan diorang.. tp aku ckp dgn hubby aku yg aku nak bg diorang mkn dulu..

Iyolahkannn, kita yg besar2 ni puasa, takkan depa pun kena puasa gak kannn.. so aku ckp dgn hubby bg aku masa utk masakkan mknn diorang jap.. kang lapo kang budak2 ni...

Terus termenung hubby aku mendengarnye..yelah, temujanji dia kat honda showroom tu kol 12.30.. dan time tu dah jam 12.20 dah.. aku lak baru terkial2 nak kuarkan ikan bilis dan bwg utk buat nasi goreng... kekeke...

Tup2 idea dtg.. aku bg bebudak ni mkn coco crunch dgn susu dulu... pastu kat giant kang baru aku bg mkn nasi ayam kfc tu.. ehehe.. tetiba malas pulak nak buat nasi goreng.. kehkehkeh.. siap je mkn terus vrooommm gi glenmarie..


Tujuan gi situ ialah utk test drive kete ni.. Honda Jazz..


Interior dlm.. seat dia fabrik ye.. bkn kulit.. ku lebih suka kulit..


Ni bonet dia.. luas jugak.. siap boleh baringkan seat blkg kalo nak bg bonet bertambah luas..


Dan ni rege dia... perghhhh... tp kami tak beli tau.. saje2 cuci mata je.. walhal kat umah byk je sinki kalo nak cuci mata kannn.... kan 7-eleven pun ada jual eye mo.. ekekeke..


Pastu lyn kete stream lak.. panjangnyee.. kalo aku lah bwk kete ni komfem tak reti budget punya.. pastu mcm kete tu gerak sendiri je kalo kat jln raya kann.. sbb aku ketot.. kuikuikui..


Ain pun nyibuk je nak tgk2 dlm kete tu..


Hubby dan Hafiz..


Ain dgn Hafiz dpt kwn baru masa kat sini.. suke bebeno diorang main berkejar2an..


Ececehhh.. sibuk betul budak bertiga ni survey setiap kete..


Alisya lak sdg berlatih berjalan.. bilalah ko nak berjalan nak oittt... bln dpn dah sthn 3 bln.. nak ikut jejak kakak dgn abg jugak ke.. Alisya ni bila di latih berjalan siap jengket2 kaki lagi.. lagaknya mcm org pakai kasut tumit tinggi.. kihkihkih..


Ain bz snap itu ini..


Masamnye mukaa...


Model honda Jazz terbaru.. hahahaharun salim bachik..





Ewahhh ewahhhh... main cuit2 pipi hafiz lg tu.. sape ngorat sape ni... :-p








Ni ain tolong snap gmbr aku.. yg si hafiz sibuk nak melepaskan diri..
Selama sejam la jugak kami berada di situ..

Pastu terus gerak gi Giant seksyen 13.. kat giant tak sempat nak snap.. pas bg budak2 ni mkn kat kfc (sib baik tak tersuap diri sendiri time bg budak2 ni mkn ) terus gi masuk dlm giant beli brg.. ape lg.. sesi penuhkan troli la.. kikiki

Sampai umah tepat jam 5 ptg.. kelam kabut nak masak utk berbuka.. ngam2 azan baru aku siap masak.. letih gileee.. sbb kelam kabut masak agaknya..

Menu smlm sup tulang, ayam masak merah, sayur pak choy, daging salai cicah air asam.. sayang betul lupa nak snap..


3 comments:

IdzaLia said...

kak ana nape tak rembat sebijik honda tu.. hehe..
Alisyah tu serius aja.. kakak dgn abg dia lak happy saja.

aNa SuZaNa said...

Lia..
kami saje2 isi masa tgk kete je.. takde pikir nak beli pun lg..

alisya tu mmg sokmo seriuss je muka.. kikiki

asap@koilagi said...

hehe...setiap ank perkembangan die lain2..ank akak yg kecik skrg dh setaun 5 bln pun tak reti jln lagi..takut2 je nk jalan...gigi pun baru 4 batang...hehe..alisya baru setaun 3 bln...takpe2, nanti jalan lah tu.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...