NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, August 03, 2010

KeMbaR Di FaCeBooK

Perkara ni berlaku pertengahan bln lps.. dan aku pun baru tau yg aku ada kembar di facebook.. hehehe.. terperanjat gak sbb terjumpa muka aku di akaun facebook yg lain.. muka sama, nama sama tp ayah yg berbeza..

Bapak aku Samad, tp bapak dia Ramli.. Nama kami sama " Ana Suzana".. Dan bila aku check info dia, byk yg sama, kecuali sekolah rendah je yg lain.. ramai gak list friends dia.. kebanyakkannya sume aku kenal.. mungkin kwn2 lain yg add beliau tu sbb menyangka itu adalah aku kot..

Apa yg aku buat pas terjumpa beliau ?? aku memula msg dia kat inbox.. aku add gak dia kot2 dia terima aku sbg kawan kannnn.. eh silap, kot2 dia mmg tercari2 kakak kembar dia ni kannn.. hehehe.. mustahil la dia nak accept kan.. kikiki

Pastu aku report kat facebook lorr supaya ambk tindakkan sewajarnya kannn.. bkn apa, takut dia slh gunakan akaun tu aje.. sbb aku tgk beliau rajin komen kat status kwn2 yg dia ada.. kalau di buatnya beliau bertikam lidah ke apa ke, kan ke nanti mencemar nama akuuu jugakk.. huhuhu

Btw, dia ada jwb mesej aku akhirnya.. 3 kali dia minta maaf kat aku.. tp dia tak pulak nak bgtau sape dia sbnrnya.. hmmmm..


" Subject: minta maaf
kak... sy mintak maaf ye... tak niat nak buruk2kan akak.. tiada benda tak baik sy buat ngn acc ni. harap akak maafkan ye... 0-0 ye kak. maafkan sy ye kak.. "


" maaf kak sy tak buat dah.. sy tak buat benda tak baik.. maafkan sy ye kak.. sy tak buat lagi dah sy akan deactiate acc sy.maaafkan sy ye kak "


"sy minta maak ye kak.. tiada yg tak baik sy lakukan.. tapi ape pun sy minta maaf.. Assalammualaikum kak."

Tu antara msg2 yg dia bg.. sib baik dah tak wujud dah akaun tu.. apa motif dia pun aku tak tau.. pelik gak sbb sume aku setting privacy.. only friends je leh view.. takpe, yg lps biarlah lps.. cuma kena berhati2 je pasni..

*** Korang pun try2 la check, kot2 ada kembar gak mcm daku.. hehehe..


10 comments:

MamaAirisDania said...

wah, dah mcm artis pulak eh..siap ada org create acc fb ana, macam2 la, napa la x mau jd diri sendiri..

mumyShaneQeisha said...

bahaya juga fb nie..be careful ya..

hanim.. said...

lorr..ada jgk cmtu eh..hmm.. x pnh terpikir lak kn..hmm..bahaya jgk kn..so ni nk kene search laa eh..cane ana terjumpa 'kembar' ana ni aritu..

aNa SuZaNa said...

MamaairisDania..
itulah kan.. tahap artis dah ni.. kekekeke..

** bluekkk, perasannn..kikiki

aNa SuZaNa said...

mumyshane,
tul tu.. kena berhati2.. even berblogging pun still kena beware jugakkan..

aNa SuZaNa said...

Hanim,
kebetulan ana nak komen kat status kwn ana ni.. tp sblm komen ana sempat baca komen2 org lain dulu kat status kwn tu.. tup2 nmpk muka sendiri dr slh sorang pengomen tu.. tu yg kantoi tuuu.. hehe

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

alahai...orang macam ni pon ada ? macam2...

Liza Hashim said...

uish..mcm tu pun ada.. mcm mana nak cek ni ana?

ammi said...

kakakakakaka///glamer tu namanya..sehingga menjadi idola!!

zakreiz7678 said...

eee...teruknye..xde personaliti sdri ke sampai nk amik personaliti org lain..papepun, tahniah ler ana sbb famous amous gitu..ekekeke..hmm..tp kene hati2 laa..hubby pun penah m'alami mcm tu..abis diporak perandakan memember satu ofis..org tu menyamar sbg hubby saya dan kutuk rakan2 ofis & client2 hubby..kami dhpun report perkara nie pd pihak facebook n polis..ini adalah salah satu cara nk m'jatuhkan org..manusia nie mudah iri hati dgn kejayaan org lain..hati2 ye ana..apepun all the best utk ana..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...