NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, June 28, 2011

SuRpRiSe BeSdaY PaRt 3

Malam tu kami tak kuar mkn kat luar pun.. hubby kata dia ambik buffet dinner .. ahahaha.. aku dah agak dah pun.. sbb aku tau kenapa kitorang tak mkn kat luar..

Ni aku cite kat sini ni hubby aku pun tak tau yg aku dah tau sesuatu tau.. kahkahkah.. ampun banggg.. kuikuikui..

Gini citenye.. masa sblm bertolak, tgh aku sibuk nak mandikan anak2, aku tgk hubby sedang bergayut kat tepon bercakap dgn seseorang.. tp dia ckp ala2 bisik2 gitu.. slow2 je dia ckp..

Aku kalo dia dah ckp slow2 gitu wajiblah nak ambik tau yg dia tgh bercakap dgn sape dan bercakap tentang apa.. sbb biasanya dia ni kalo bersembang kat tepon bercakap punyalah kuat.. tp aritu dia ckp slow betul.. ahahaha.. mesti ada sesuatu tu kannnn..

Tgh dia sembang2 tu aku terus menyampuk dan tanya abg ckp dgn sape tu bang..?? hubby aku ckp dia tgh uruskan hal staff dia.. pastu terus dia kuar dr bilik dan sambung perbualan kat tepon.. hurmmmm... mesti ada rahsia yg aku tatau ni.. nak kena siasat namanya ni.. hehehe

Hubby aku masa ni sambung bercakap kat tepon kat dpn bilik ain pulak.. masa ni tentu dia pikir yg aku tgh sibuk nak mandikan bebudak.. mmg pun aku sibuk nak mandikan bebudak.. tp di sbbkan baju bebudak ni aku tak ambik lg dr lemari, so aku kuar bilik aku dan pi bilik ain..

Lg sekali aku tercurik dgr perbualan hubby aku dgn org misteri kat tepon tu.. perkataan yg aku dgr masa ni ialah KEK.. ahahahha.. kantoiiii sudahhh.. tp aku buat2 mcm tak tau je tau.. aku berlakon seolah tak dgr apa2 pun perbualan dia..

Masa aku masuk bilik ain utk ambik baju, aku tgk hubby aku pi turun kat tingkat bawah lak utk sambung perbualan.. kahkahkah.. mcm tu sekali dia nak buat surprise kat aku..

Rasa lawak lak bila aku tau yg dia nak buat surprise tp dia sendiri tak tau yg aku dah boleh tau surprise yg dia nak buat.. ahahhaha.. paham tak ayat aku.. kekekke

So masa kami pegi restoren dlm hotel tu utk buffet dinner, aku tgk hubby aku jalan punyalah lajuuu ke depan tinggalkan aku dgn anak2.. eh ehhhh dia nih, takkan lapo sgt kot sampai mcm tu sekali..

Tp aku tau, mesti dia nak pesan kat org berkenaan supaya hantar kek spt yg di rancangkan.. kekeke... adeh laaa.. yg aku pun mentang2 dah tau terus sibuk panjangkan leher carik meja yg ada kek.. tp tak jumpa la pulak.. hahahha


Tp ape2 hal pun kami melantak mkn nasik dulu..


anak2 aku pulak aku umpan dgn kon eskrem dulu bg diorang tak buat peel.. yelahkan, bebudak ni perangai bkn boleh di jangka..




Ni pinggan aku.. penuh lauk dari nasik.. hehehe


Ni nasi goreng cina utk anak2 aku.. terpaksa order ala carte sbb lauk2 buffet sume pedas2..


ni lamb steak aku..

Tgh kami mkn2 tu kan, ada sekumpulan family yg duduk kat meja belakang kami pun sambut besday jugak.. diorang sambut besday anak diorang.. pastu diorang nyanyi ramai2 lagu hepi besday..

Aku pun tumpang seronok sekali sbb yelahkan, aku pun sambut besday jugak... tp aku ternanti2 gak mananya kek aku.. ahahahha.. tulahhhh, sape suruh tau rahsia yg hubby aku plan.. kan dah sendiri ternanti2.. sibuk tercarik2 mana laaa kek aku.. kahkahkah..

Abis je family belakang nyanyi lagu besday dan tepuk2 tgn, tup2 dtg sorang staff pompuan hantar kek ke meja kami.. aku pun tersenyum terus dan terkejut.. ececehhh, terkejut la sgt kan, padahal dah tau awal2 dah yg hubby nak surprisekan kek.. kekekke


Kek ni sangat laaa sedappp.. lapisan bawah sekali kacang walnut.. atas dia lak ala2 tiramisu... lilin tu hiasan je.. berkali2 ain suruh pasang sbb dia nak aku tiup.. tak mau ahhh.. ahahahha..

Tapi kannnn, baruuu aku perasan yg gmbr aku sekeping pun takde wooo.. sob sob sob.. balik2 muka anak2 aku jugak yg interframe.. kekeke




Alololooo sweetnyeee.. lg sekali mcm nora elena kannn.. kekekeke..

Apapun mekasih byk2 buat suami tercinta sbb sentiasa buat sesuatu utk menggembirakan hati aku.. sory ye bang sbb tercurik dgr.. bkn sengaja pun tau.. dah kebetulan masa lalu nak ke bilik tu terdengar abg sebut perkataan KEK.. tu yg dah leh agak dah tu.. kekekeke..

Anak2 je yg nyanyikan lagu hepi besday.. tu pun dah cukup bagus kannn.. seronok sgt bila sambut hari lahir dgn org2 yg tersayang..


Sepah betul meja kami kann..

Apis paling banyak songeh sbb asyik berebut napkin atas meja tu je kejenye.. pastu mintak abah dia ambikkan eskrem.. abah dia pun ambikkan la eskrem siap tabur coklat rice lg..

Apis bantai melalak lak sbb dia kata takmau coklat atas tu.. tak psl2 hubby aku ambik lg eskrem lain.. byk songeh betul budak bujang ni..


Ni lak keje ica.. sepah woo bawah meja.. dgn eskrem bersepah kat lantai.. perghhh.. haru di buatnya..


Dah tak dpt di kawal lg dah.. aku nak melantak pun tak senang..

Last2 aku dgn hubby blah je dr tempat mkn tu.. kami cadang nak jenjalan kat dataran pahlawan.. pestaim kami nak melepak situ mlm2..

Kek kami mintak staff diorang hantar ke bilik je.. takkan le nak angkut masa jenjalan lak kan.. kekeke..


Mmg meriah kat luar.. tp banyak kedai2 dah tutup la pulak.. sbb dah nak kol 10 mlm.. nak pi jonker street mmg tak larat lorr nak jalan kaki dgn budak2 ni..

Tambahan lak aku pakai high heel.. perghhh, sakit kaki aku tau jalan lama2.. dgn dokong ica lg.. kitorang jalan tak jauh pun.. pastu bila tgk byk kedai tutup terus patah balik masuk bilik.. lepak bilik lg best rasanya.. hehehe..


Org2 bawak beca ni offer kami naik.. tp kami malas la pulak.. penat menguasai diri.. ahahaha..

Sampai je bilik terus buat hal memasing.. anak2 main kejar2.. aku pun main kejar2 dgn anak2 gak.. main nyorok2.. hepi betul bebudak tu bila di layan..

Okeylah.. abis dah cite pasal surprise besday.. tinggal nak cite pasal checkout hotel je lg kang.. hehe..

" Buat abang.. mekasih ye sbb selalu buat ayang gembira dan bahagia.. mekasih byk2 atas semua surprise2 yg abg buat utk ayang.. semuanya akan sentiasa jd memori indah dlm hidup ayang.. "



8 comments:

Jiejah @ Iza said...

soooo sweet ;-))

mannira said...

so sweet ana...bertuah ana... :)

ameris said...

xde pun gambar bday girl...

misya said...

haha sempat curi dengar

aniesz said...

beshnya...so sweet..

maszmadi said...

wah!!!!! bestnyer ada seprais.....

Zareene Saifuddin said...

alahai... kesiannyer birthday girl xde gambo langsung.... dah la namanya surprise bday celebration.. gambo bday girl 1 pon xder... gambar xde xpe..janji memori terpahat di sanubari.. chewah... ^_^

Cik Puan Axa said...

sooo sweet..bertuah kak ana :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...