NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, June 22, 2011

D' ARaB CaFE SeKSyeN 13 SHaH aLaM

Ni pasal nasi arab lg.. kan aku dah bgtau yg aku sgt sukakan nasi arab sejak kebelakangan ni.. sib baik lah ada cawangan yg terdekat dgn umah..

Nak try masak sendiri boleh aje, tp lg best tapau terus dr restoren berkenaan.. sedap pun sedappp.. pastu beras dia lak jenis panjang2 belaka.. puas betul kalo makan.. perghhh..

Aku kalau nak tapau, aku call siap2 owner kedai nasi arab ni.. dia sendiri yg ckp ngan aku suruh call aje diorang kalau nak order utk mkn kat situ atau pun bungkus bawak balik..

So takdelah nak tggu lama2 kan kalo dah sampai kat restoren diorang.. terbaikkkk..!!

Selalunya aku akan call masa otw balik dr sekolah ain.. tu pun kalo terasa nak mkn la kan.. kalo taknak mkn buat pe nak call diorang lak kan.. kekekke


Ni la restorennya.. tak jauh dgn giant seksyen 13 shah alam..


Snap gmbr dr luar je.. nak snap kat bahagian dlm segan la pulak.. walhal dah kerap dtg situ.. hehehehe..


Restoren nasi arab ni bersebelahan dgn restoren Pak Anjang Briyani Johor..


Berdepan dgn kedai mkn Kafe Zarah..


Ish ish ishhhh.. kete sapelah yg berkilat tu ekk.. kekekkeke


Dan ni lah nasi yg aku tapau utk mkn smlm.. beli utk aku je.. hubby aku jual mahal lak dia.. dia nak mkn mee je smlm..

Dia punya bahan2 sampingan mcm kuah dan salad lupa nak snap.. ehehehhe.. rege satu set nasi ayam roasted ni aku tak brp ingat la pulakk..


Aku suka ambik set nasi arab dgn ayam roasted..

Set dgn kambing pun ada.. tp aku sgt suka yg versi ayam punya walaupun aku suka mkn kambing.. opsss, daging kambing.. ehehhehe


The Nasi.. panjang2 wooo nasi dia.. sedapppp.. adehh, terliur balik dah ni.. padahal baruuu smlm pi tapau..


So pada korang2 yg berminat nak try mkn kat sini boleh la pi try ye.. restoren ni ada byk cawangan..

Kalau nak pi yg seksyen 13 punya korang boleh rujuk pd bisnes kad kat atas ni.. dan yg nak tgk atau pi lain2 cawangan korang boleh rujuk kat website diorang kat bawah ni..



atau pun boleh cari diorang kat facebook



Aku kalo bab makan memangggg.. tau aje mana yg best2.. ahahaha.. sape2 yg nak belanja aku mkn pun di alu2kan.. kecik tapak tgn, perut aku tadahkan.. kah kah kah..





16 comments:

misya said...

tak lama lagi mesti pandai cakap arab

Qaseh Damia said...

sye suke makan kat restoren saba' k.ana...sedaaapppp~~ =p

ameris said...

nnt ana buat review lg kedai mkn yg best ekk.saya pn suka gak nasi arab nie. ari tu masa family in law dtg, hubby oder nasi arab je kt sri gombak ni. takyah penat2 nak masak bagai...

Fatihah said...

x tau la plk ayh sy ade restoran arbic food eheheh

DeQWa said...

slalu gak mkn nasi arab,tpi kt cyberjaya la...restoran saba' ....sedappppp....

-iLLa- said...

neh bangunan yg dkt ngn MSU tuh kan??dulu ku study kt ctu..malam2 slalu lepak kedai2 ctu..ekekee...tp dulu kt ctu sunyi..x bp bykkedai bukk lagik..skg dh mcm2 kedai kan..

yana halim said...

laaaa....nasi arab ini ke yg dimaksudkan? dekat beno dgn rumah akak kat puchong nie. tapi kejap je bukaknya. tak lama lepas tu tutup. tak sampai sebulan. memang lengang je la kedainya pun. tu sebab akak tak rasa nak try...huhu. sedap ekk? nanti free2 boleh la cari balik kedai nie...

Ana Suzana said...

Misya..
Zaman belajar dulu kena ckp arab.. lani ingat2 lupa dah.. ehehhe

Ana Suzana said...

Qaseh..
sedap ekkk.. boleh try nanti ni..

Ana Suzana said...

Kak Ameris..
InsyaAllah.. mana2 tmpt best yg ana pegi kang ana review kat sini

Ana Suzana said...

Fatihah..
tu yg akak nak bgtau tu.. :p

Ana Suzana said...

Deqwa..
Lorr.. dah 2 org kata Saba' sedap ni.. harus try nanti.. belanja akak mehh

Ana Suzana said...

iLLa..
ni dkt dgn sekolah integrasi dan kondo acapella.. Ooo mu bljr sini ke dulu..

Ana Suzana said...

Kak Yana..
lain branch lain rasa kot sbb ana ada try kat branch lain tp kurang power rasa dia..

ieena said...

wah makan aje dia yer..cam nyummy je nasi arab tu...sy tak pernah try lg...selalu gak lepak area tu...tp kat nasi beriani pak anjang tu je la..sb hubby pengemar beriani gam...huhu

shiqin said...

kak ana...harga kt restoran ni mahal x? ingat nk g cuba kt bangi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...