NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Sunday, June 19, 2011

HaRi MiNgGu aKu..

Hari ahad2 cenggini mmg takde aktiviti menarik yg aku buat.. kalo ada hubby leh gak ajak dia jenjalan..

Tp sbb dia jauh dr mata, makanya td tghari aku bawak anak2 aku pi jalan2 area bukit jelutong ni je.. ekekekke.. sampaikan ain dgn apis pun bosan tau.. siap ajak balik umah lg td haa.. kah kah kah..

Bagusss.. jimat minyak kete aku.. so lps bawak diorang gi kedai dan pusing2 sekitar bukit jelutong, terus aje blah balik umah balik.. nak lepak mana2 playground mmg tak leh la sbb cuaca panas terik..

Kalo nak pi playground jugak tggu jelah ptg2 kang main kat dpn umah tu haa.. jadinya marilah kita balik.. zasss aku merempit ikut jalan short cut walaupun kena byr tol aku tak kisah, janji jalan short cut.. hehehe..

Sampai je umah aku pasangkan cite kartun kat tv.. on ekon pastu perintah anak2 aku dok je diam2 tgk tv.. jgn nak gaduh2 sbb aku nak cuci kete kat dpn umah jap.. kete aku dah berlapuk dek kotor..

Tgk cuaca mcm ok aje.. mendung sket je tp masih panas terik.. so aku tetap teruskan misi mencuci kete.. kete aku aje, kete hubby tak larat lak nak tlg cucikan.. ampun banggg.. hehehehe..


Yaaa tu diaaa.. car wash sedang di buka.. cuci jgn tak cuciiii.... siap sengih2 lg tu cuci kete.. walhal tgh panas terik tu..


Aku mmg rajin cuci kete sendiri.. ececehhh.. masuk bakul angkat sendiri ni..

Tak caya cuba tanya jiran2 aku.. kekeke.. sbb diorang selalu nmpk aku cuci kete setiap ptg.. aicehhhh.. rajinnya la haiii.. bini sapo lah tu kannn.. kah kah kah..


Kurang asam jawa betul.. penat aku sengih.. kamera fokus kat lampu je rupanya.. hampehhh..!!


Gigih memanjat utk cuci bahagian atas bumbung..




posing lg.. kikikiki


Tetiba mcm ternmpk lak org yg tukang snap gmbr kat pintu kete aku tu.. hahaha.. kantoiii.. tu adik lelaki aku yg snap kan.. dia ptg kang nak balik uitm.. saje melepak kat umah aku..


Walaupun penat tp muka ada senyummm.. hahaha


Akhirnyaaa.. bersinar2 sudah kete olen kesayangan aku.. tak lama lg kete aku ni nak di letgo.. sape2 nak beli bgtau ye.. hehehe..


Lps cuci kete, misi seterusnya ialah kuarkan carseat anak2 aku dr kete aku utk di transfer ke kete hubby aku..

Sbbnya sok aku pakai kete hubby utk hantar ain pi sekolah.. pastu sblh malamnya pulak nak pi jemput hubby kat airport klia.. kalo bawak myvi kang sempit la pulak..

So esok aku akan lenjan kete dia .. miahahahha.. ala, tak lama lg bertukar hak milik aku gak kang.. safety sket nak bawak bebudak gi sekolah.. tu psl kami nak letgo myvi nanti..


Carseat2 yg ready utk di transfer..


Siapppp.. fuhhh.. lega satu part.. part seterusnya lak pi kutip daun2 kering kat laman luar..


Check laman luar kalau2 ada daun2 kering yg jatuh.. kalau ada kenalah kutip, pastu buang..


Biasanya hubby aku yg selalu bersihkan.. tp dah dia takde, kenalah aku yg bersihkan.. hehehe


Dah bersihhh... biasanya daun pokok pelam yg banyak gugur.. rasa nak tebang je pokok pelam tu tau.. huhuhu.. tp pokok pelam kesayangan hubby tu.. entah bila nak berbuah pun tatau..

Pas bersihkan laman luar, bg ikan2 mkn lak.. selagi auto feeder ikan2 ni lom siap di repair, selagi tulah aku kena bg ikan2 ni mkn secara manual.. setiap hari kena tabur mknn.. tp kadang2 aku terlupa jugak.. keh keh keh..






ikan2 ni kan kalo nmpk kelibat aku, terus masing2 berkumpul dan bertindih2 antara satu sama lain.. kebulur sgt la tu yee.. ish3x..



Bila dah kenyang baru diorang tak heran dah dgn aku.. masing2 berenang jauh2 tak mcm mula2 nmpk aku td.. cehhh.. derhaka betul ikan2 ni tau.. ckp tima kasih pun tak ye.. tak bg mkn kang baru tauuu...!!

Settle je sume keje2 kat luar umah barulah aku jenguk anak2 aku pulak terutama si ica.. aku tau dia dah ngantuk tu.. sbbnya mlm td kan dia tido lmbt, pastu bgn awal lak pg td..

Apa lg, aku dokong le ica bawak masuk bilik dan tidokan dia.. dan dah tido pun dia lani haa.. tu pasal aku dpt apdet blog ni.. kikiki..

Okey.. abis dah cite aktiviti aku.. nak rehat2 jap baca blog kengkawan.. jumpa lg.. tataaaa..




16 comments:

-iLLa- said...

rajin btul mu ana bt keje transfer2 car seat....ku mmg malass tul..sanggup tungu hubby buat..wakakaa....

~najwa~ said...

ana;
saing nya aihh..
agak2 bila pakai keta besor tu kang, rajin ke nak cuci.. semput nanti ;)

CikNgah said...

ana, patut la tak besar besar ye.lepas satu, satu benda ana kejakan...heheheee tak sempat jd lemak abis kena bakar

Norsi said...

salam ana..

agak2 ana nak let go myvi ana harga brp? myvi ana tahun bila ye? saja tanya kot2 dpt bodek en big boss amek second car. hehe

Ana Suzana said...

illa..
hubby ku tak rajin bab transfer carseat.. tp aku yg rajin.. kekkeke

Ana Suzana said...

najwa..
tetap rajin insyaAllah.. hehehhe

Ana Suzana said...

Cikngah..
ekekekke.. tulah psl.. bagus gak tu kan.. kekkeke

Ana Suzana said...

Norsi..
kete ana thn 2010.. baru umur setahun dan baru sekali tukar roadtax.. auto.. special edition..

harga nak letgo rm45k..

Hafizah Mohamad said...

Rajinnyer ana...hurmmm...kat sini ada sebijik keta x terbasuh2 lagi...boleh kak fiza hantaq kat umah ana???he he he

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

pandai gak ana bawak keta besar2 ye.. ila bawak myv pun seram sejuk haha

adarnadzmie said...

akak br sekali cuci kereta sendiri... hehe.. lain2nya hubby cuci... kikih..

mama tims said...

ana..ibu yg rajin nih..cuci kete,kemas laman rumah..saya cuci kete seminggu sekali je..malas..ehehe..

ana jempot singgah ke blog saya ye..

misya said...

kna jadi contoh ni

ameris said...

ana, ngapa x ikot hubby gi guangzhou. best soping sana. saya gi thn lps masa tu tgh pregnen 3 bulan.

yana halim said...

tgh musykil....adakah akan ternampak ana yg drive kete besor tu....hahaha....

Norsi said...

oh.. kete ana baru lagi.
aiseh.. auto yerk. lom tanya hubby lg dahtau jwpan dia.. 'ndak ke awak tu bw kete auto?' hehe. norsi ni tobat tak reti bw kete auto. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...