NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, June 15, 2011

MeMbOSaN aJe SeMaLaM

Sejak dah bukak sekolah ni aku pun dah mula pening nak melepak mana time lps hantar ain.. dah boring dah nak pi sana sini..

So dlm beberapa hari ni aku dgn anak2 duduk dlm kete aje pastu pusing2 sekeliling bandar sri damansara.. nak kacau hubby kat opis mana boleh.. org tu keje..

Anak2 aku lak malas nak turun dr kete sbb masing2 tak brp sihat kan.. dgn selsemanya dan demamnya, tu yg buat diorang malas nak kuar dr kete tu.. pastu gilir2 bantai tido kecuali aku la.. aku mana boleh tido, kang sape lak nak bawak kete kang..

Terasa mmg lama bebeno nak tggu ain abis kelas masa tu.. kalau la ada umah kawan2 yg dekat2 situ dah lama aku tumpang melepak tgk tv ke mkn ke hape ke kannn.. hehehe..

Dan smlm kebetulan ada lak parking kosong kat mcd, aku pun apa lg.. cpt2 pi rebut parking tu sbb parking kat mcd mmg sentiasa penuh.. saje je smlm lepak kat mcd semata2 nak kasi anak2 aku main kat playground dlm tu..

Yele, kalo dok dlm kete je kang abis lak minyak kete kang.. dah le minyak mahal skrg ni.. maka masuklah kami ke dalam mcd sementara nak tggu kol 4.30 ptg..


Tp anak2 aku tak teruja nak main2 pun.. diorang berdua join aku duduk kat penjuru dan memasing ngadap ipad masing2..


muka boringgg je.. kekeke..


yang budak selsema ni pun sama.. dia pun takde selera nak bermain2 slide dlm tu..


tgh khusyuk nak pilih video kartun apa.. diorang ni suka layan kartun Boboiboy pulak skrg ni..


Memandangkan diorang mmg malas nak main so aku biarkan jelah diorang buat aktiviti sendiri.. aku lak bukak laptop kengkonon nak apdet blog.. sekalinya wifi mcd slow gile la pulakk.. lama betul nak loading.. last2 tutup je laptop sbb mood sudah hilang...

Lama2 dok dlm playground tu makin terasa beku lak sbb ekon dia kuat sgt.. dah le anak2 aku ni selsema.. kesejukkan lak tu.. last2 aku ajak kuar ajelah dan masuk dlm kete semula.. cian tgk ica yg dok meleleh je hingus dia..


masuk dlm kete dan ikat kat seat memasing.. di sbbkan tatau nak lepak mana dah aku pun terus je gi sekolah ain.. lepak jelah dpn sekolah ain walaupun masih ada masa sejam lg br kelas ain abis..


ica main dgn doll dia.. hari2 nak kena usung doll pulak sekarang..


berair je mata tu.. lg2 kalo kena cahaya silau.. asyik bersin2 je la kejenye.. pastu hingus lak meleleh aje.. cian ica.. harap2 cpt sihat..


apis dok tgk ica yg sibuk nyembang2 dgn anak patung dia.. jap2 si apis ni ketawakan ica.. ntah apa yg lucunya pun aku tatau.. kikiki


tgh berkomunikasi.. kikiki..


main urut2 kaki doll dia..


sampai tercabut kaki doll tu ica urut.. kekekeke


lg sekali apis gelakkan kuat2 sbb anak patung ica cacat katanya.. kah kah kah.. ada2 je mamat sorang ni tau..

Lps ambik ain smlm aku tak terus balik.. aku bawak anak2 aku pi klinik Serena kat bukit rahman putra sg buloh tu.. aku dah mula suka dgn klinik situ.. hehe.. walaupun jauh tp aku terjah jugak..

Sampai awal lak tu padahal klinik bukak kol 6 ptg.. aku dah terpacak kat situ pukul 4.40 ptg.. ahahhaha.. gile semangattt.. anak2 aku sume membuta lak masa ni.. so aku pun join membuta sekali.. tetiba ngantuk pulak..

Tido kejap je dlm 5 minit camtu je kot.. tu pun tido2 ayam sbb sentiasa dok perhati keliling.. safety kena jaga.. takkan nak terbongkang lak dlm kete kann..

Alhamdulillah, kami jd org pertama yg dpt rawatan bila klinik tu di bukak.. maunya tak, elok je staff klinik tu bukak kunci pintu klinik, aku dah tercegat diri belakang dia.. standby utk terjah bila pintu tu di bukak.. hahhahaha..

Bila dah bukak je pintu zasss aku terjah ke kaunter terus utk bgtau nombor rekod klinik anak2 aku.. kekekke.. pastu terus ramai dan ramai org yg dtg masuk dlm klinik tu.. fuhh legaaa sbb jd org yg pertama.. hehehhe

Smlm sampai umah dlm pukul 8 lebih kot.. hubby aku dah ada kat umah dah masa ni.. takpee, bkn selalu pun balik lmbt.. tak psl2 terlepas nak layan drama nora elena smlm.. so tgh mlm td sambung layan kat website tv3 je.. hehe..

Ok.. abis cite.. aku pun nak pi iron baju sekolah anak aku ni.. jumpa lagi.. cau cin cauuuu..



13 comments:

Jiejah @ Iza said...

sian ana & anak² , bkn penat jln² tp penat menunggu yer ??
kalau akak mau berasap dah muntut hihi

MeMHaliD said...

tabah menanti sungguh Ana..Tapi nak wat camner kan..nanti anak lambat sembuh...Lama x komen kat blog Ana.

mintak tumpang lalu yer.

**bagi sesiapa yang tengah mencari pekerjaan dan berminat untuk bekerja di TNB boleh layari website mus untuk further info..

http://musalmahghazali.blogspot.com/2011/06/panas-panascepat-tengok.html

farah fauzi said...

warghh..seharian duk ronda2 ekk..

Hafizah Mohamad said...

Assalamualaikum ana...kalau kak fiza selalu bg ZYRTEC jer...mmg bagus ubat tu untuk selsema...gatal2... anak2 kak fiza kalau selsema jer sumbat ubat tu mmg hilang...tambah2 kalau berhingus mmg mujarab...pasni boleh la buat stok kat rumah...he he he

DeQWa said...

muke boring apis nmpk sgt,xpela ade gak ipad mak die usung leh layan...hehe....

zailamohamad said...

zaila kagum ah ngan semangat Ana jaga anak2..zaila husband outstation sekejap aje dah rasa tension jaga anak sendiri..huhuhuhu

Ana Suzana said...

Kak jiejah..
Sampai taktau nak terjah mana dah.. Kikiki

Ana Suzana said...

Memhalid..
Woooo bz ye skrg.. Hehehe

Ana Suzana said...

Farah..
Haah.. Ngabehkan minyak petrol.. Kikiki

Ana Suzana said...

Kak fizah..
Dulu anak2 ana mkn ubat tu jugak.. Sejak bertukar doktor ni terus dpt ubat lain lak

Ana Suzana said...

Deqwa..
Diorg nak main pun rasa boring.. Kikiki

Ana Suzana said...

Zaila..
Ana dah biasa sbb mmg anak2 24 jam dgn ana je kan.. Hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

semoga anak2 cepat sihat.. anak2 sakit mak yg susah ati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...