NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, June 23, 2011

AiN DaPaT NoMboR 3

Aku tak tau pun kat sekolah Ain arini ada pertandingan mewarna anjuran Staedtler.. aku tau pun masa ambik ain balik sekolah td..

Masa ain turun tangga sekolah dia, aku tgk dia pegang paper bag.. aikk.. bila masa lak aku kasi paper bag kat dia.. aku tgk ain senyummm je bila nmpk aku..

Apa2 hal pun aku cakap kat ain " turun tangga elok2 kak.. kang jatuh lg mcm semalam kang ".. aku ckp camtu sbbnya smlm ain jatuh terduduk kat tangga sekolah dia.. sib baik tak tergolek.. just terjatuh satu anak tangga je..

Satu anak tangga pun still sakit woo montot.. dia tak la nanges tp nmpk le air mata tu bertakung.. kontrol macho dpn kengkawan la tu.. hehehe.. eh ehhh.. lari tajuk dah ni.. kuikuikui..


Ni hadiah yg ain dpt.. bangga betul dia sbb dia kata hanya 3 org je yg dpt hadiah mcm ni.. walaupun dpt tempat ketiga tp aku sgt bangga dgn dia..

Dia dpt nombor 3 dlm pertandingan mewarna kapal katanya.. kapal hape aku tatau.. kapal terbang ke, karpal singh ke aku pun tak pasti.. yg pasti dia kata kapal.. hehe

Masa kat sekolah lg dia tak sabar2 nak tunjuk kat aku katanya.. pastu nak tunjuk kat abah dia.. dia kata mesti abah sukaaa..

Pastu aku warning kat ain jgn bukak dulu semua hadiah tu selagi aku tak snap gmbr dulu.. dia pun dgr la ckp aku.. tp sampai kat umah aku sibuk buat keje tu keje ni, tp dlm sibuk2 pun sempat gak aku berfesbuk.. kekeke..

Yang ain lak dah penat tertunggu2 bilalah aku nak snap hadiah dia.. jap2 dia dtg kat aku dan ckp cepatlah makkk ambik gmbr hadiah kakak.. kakak nak bukak hadiah ni.. ahahha..

Yang aku lak ckp jap leee.. nmpk tak mak tgh sibuk ni.. sibuk hapenye.. sibuk mencekik, sibuk tgk fesbuk, saje sibuk2kan diri masa tu.. kahkahkah


Rupa2nya kannn, dlm senyap2 dia bukak itu hadiah.. aku tau dia tak sabar2 nak tgk hadiah yg dia dpt.. aku je yg tak bg bukak sbb aku nak snap dulu..

Aku tgk dia dah koyak kertas kat paper bag tu.. hukhukhuk.. terus aku tanya kat ain mana kertas kat bag ni..?? mana kakak buang..??

Ain senyap.. tak berani nak jawab.. padahal aku tak tinggi suara pun.. just tanya mana kertas tu je.. tp dia tak jwb.. senyap je.. nmpk muka bersalah dia sbb langgar ckp aku.. hehehe..

Yang aku pun gigih le pi cari kat tong sampah.. sib baik jumpa semula kertas tu.. aku bkn apa, nak snap buat kenang2an.. hehe..


Ni la kertas yg dia koyakkan tu.. gigih le aku cantumkan balik.. pastu snap.. pas snap aku buang balik.. ahahahha..


Ni la yg ain dpt..


Ain suka sgt2 dgn hadiah ni.. bebudak biasalah, dpt hadiah komfem suka.. lebih2 lg hasil dr usaha dia sendiri.. aku pun tumpang bangga gak.. hehe

2 Julai nanti ada hari report kad utk semua student genius aulad.. tp aku tak dpt pi la pulak sbb aku, hubby dan anak2 ke perak masa tu.. ada kenduri kawen staff hubby aku.. sayangnye la hai tak dpt pi.. huhuhu





14 comments:

DeQWa said...

Tahniah Ain....
pndai die mewarna....
mintak hadiah kt mak skali..kekekke

Aida Azryn said...

wah. tahniah utk ain! :)

Yan said...

tahniah..

banyak nya hadiah dia.

Salam sayang untuk semua... said...

waa...bab mengkreatifkan diri ni ikut sapa...Ana ka hb? Ana la kannn...anak mummy. Hoye...hoye Ainnn...:)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

pandai ainnnnnnnnnn

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

pandai ainnnnnnnnnn

misya said...

ain minat warna yer

saudah said...

Tahniah Ain..

adarnadzmie said...

pandainya ain mewarna...

BusybeingBossy said...

Tahniah Ain.

ikatankasihku said...

wah pandainya ain....tahniah...
kita mamanya mesti paling3 bangga kalau anak kita menang, kan kan kan

Hafizah Mohamad said...

budak2 mmg suka kalau dpat hadiah ni...x kiralah hadiah apa walaupun sekeping kertas jer...he he he

tahniah ain...=)

KSWSK said...

ain xsabar nak tgk hadiah dia tu..

mama tims said...

wah...pandai nya kaler yer...tahniah ain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...