NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, June 28, 2011

SuRpRiSe BeSDaY PaRt 2

Pg sabtu tu aku bgn dgn penuh senyuman.. senyuman ke..?? ke penuh air liur basi.. ekekekke.. tak ehhh, mana de.. aku melawak je tu.. kekeke

Pg tu hubby tanya aku ada plan nak mkn kat mana2 tak..? mkn2 sempena besday aku katanya.. dia suruh pikir tempat mkn yg best utk sambut besday aku.. tp aku lak yg pening nak pikir mkn kat ner..

Last2 hubby kata jom tido PD.. ahaa, okey gak tu.. terus aku google nombor hotel Legend water homes tu.. tp bila call hotel tu sume dah fully booked katanya.. cisss.. kalo gi PD aku rasa tempat tu je yg best setakat ni sbb ada pool utk anak2 aku main air..

Pastu hubby aku ajak pi genting lak.. aku mcm malas je nak ke genting sbb bkn aku boleh main pun, balik2 kena kendong anakkk jugak.. melopong je tgk org lain main.. hahaha.. so aku takmau..

Hubby ajak pi bukit tinggi lak.. hurmmm.. takmo gak.. pastu aku bg cdgn gi bungalow kat afamosa resort.. hubby pulak takmau, dia kata kang dpt bungalow yg tak berjaga kang rugi je byr mahal2.. adeh la.. ahahaha..

Last2 hubby kata jom pi melaka jelah.. so cari hotel melaka lak.. nak dok kat hotel philea pun fully booked jugak.. at last dpt gak hotel.. kami dok hotel Equatorial.. dekat dgn town sikit.. leh jalan2 mlm2 tu kang.. kononnya lah kannn..

Lps hubby dah booking bilik by phone, hubby suruh aku packing baju cpt dan siapkan anak2.. patutnya aku mintak hubby je yg buat semua tu kan sbb hari tu kan besday aku.. kahkahkah..

Takdelah, gurau je.. bab packing memacking ni aku tak harap sgt dia buat.. kang ada yg tak kena je kang.. kehkehkeh.. tp sblm aku packing, aku sempat lg apdet blog masa tu.. hubby takleh nak marah aku sbb aku punya special day kena layan aku baik2.. kuikuikui

Di pendekkan cite, kami bertolak hampir jam 4 ptg.. mujur jalan tak sesak.. cuma kat melaka je yg sesak sket sbb byk benar traffic light.. ish ish ish.. akhirnya, tepat jam 6.30 ptg kami pun sampai kat hotel tersebut..


Lepas parkir kete, terus naik lift pegi tingkat 21 utk check in..


Kumpulan panca sitara kami yg mcm2 peel..






Staff hotel tu tanya kenapa i love mum sorang je tp i love dad 2 org.. merujuk pada baju ye.. hehehe.. tu maknanya kena tmbh sorang lg utk di pakaikan baju i love mum tu.. :-p


Hubby tgh uruskan urusan check in..


setia menanti






Pas check in kami di jamu dgn minum ptg.. welcome drink namanya.. tp dah bkn mcm welcome drink dah tu.. byk beno makanannya..


Dessert ada mcm2 jenis.. sume aku kaut..






tu tgn gebu ica tu..


brownies coklat tu sgt sedappp..

Lps mkn2 kami pun blah masuk bilik.. letih dah masa ni.. anak2 pun dah sibuk nak masuk bilik..


Bilik kami paling atasss sekali.. tingkat 22..


Nombor bilik kami.. bilik kami type Governor Suite..






Bilik kami.. ada 1 superking size bed.. tp kami mintak extra 2 single bed utk apis dgn ain..




bilik air harus snap gak..


tub mandi yg besar..


aikkk.. terselit muka aku.. kekeke


shower


wardrobe




ruang tamu yg luas utk anak2 aku main kejar2..















view dr balkoni bilik kami.. ohye, balkoni bilik ni sangat la luassss..


Pemandangan mmg cantek.. tp malam2 masa nak tido ya ampunnn, bising sungguh dgn bunyi kenderaan.. kekeke.. mlm yg kami tido tu siap ada yg main hon kete dan buat melody lagu hindustan lg tau.. lagu Raja Ko Rani tu ha.. kekekeke..

Okey.. abis bab penginapan.. nanti aku sambung part 3 lak ye.. kejar2 masa nak gi sekolah gak ni.. mlm td nak apdet sgt tak larat sbb aku memasak tgh mlm td.. kol 2.15 pg baru siap memasak.. tu yg kebabommm membuta je tuu..





4 comments:

misya said...

cantik la view dari balcony tu

Aida Azryn said...

selera tengok makanan2 tu. :D

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

waa..mahal suite ni..utk ari istimewa kan..:-)

Cnidaria said...

kat mana ana tempah baju anak2 tu ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...