NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, June 28, 2011

LaSt DaY KaT HoTeL EQuaToRiaL

Last day kat hotel.. ecehhh, mcm le lama beno dok hotel ni.. padahal dok semalaman je.. tapi terima kasih gak pada pihak hotel sbb diorang bg kami late check out.. diorang bg kami duduk sampai pukul 4 ptg..

Tak prnh2 dpt offer late check out mcm tu sekali.. paling kurang pun biasanya kol 1 atau 2 ptg je di benarkan.. lebih dr tu akan di cas rege satu hari.. tp hotel ni bg kami sampai kol 4 ptg.. so agak best sbb tak kelam kabut nak packing brg2.. Alaa, brg pun bawak ciput je.. hehe..

Pg tu kami bekfes kol 9.50 pg.. hambek koo, padahal lg stgh jam waktu bekfes nak abis.. ni gara2 bantai tido lps subuh le ni.. ngantuk gile sbb mlm tu ica dera aku tau.. dia tak tido awal.. asyik ajak main game je kejenye.. penat layan dia tau..

Kol 9.30 pg hubby kejut suruh siap2 utk bekfes.. ica dgn apis masih bantai tido lg masa tu.. hubby ckp siap cpt2 sbb kol 10 dah abis dah waktu bekfes.. pandai dia kelentong aku ye, saje nak suruh aku kelam kabut siapkan bebudak.. padahal bekfes abis kol 10.30.. cetttt..


Ni kat tempat bekfes.. ica mcm biasalah dgn hobi baru dia.. asyik melombonggg je kejenye.. ekekekke.. mula2 lobang hidung kanan dulu..


Pastu korek lobang hidung kiri lak.. kahkkahkah.. org keliling ada gak yg dok pandang2 gelagat ica.. ahahaha..


berkhayal lak anak dara sorang ni..


Diorang ni byk main dr makan.. pastu ica lak tumpahkan semangkuk koko krunch kat atas karpet.. huhuhu.. anak2 aku ni kannnn.. sob sob sob..




Bekfes kami.. pelik gak sbb diorang takde hidangkan nasi.. mujur ada mee goreng.. takat makan nugget dgn telor mana bebudak kenyang.. ecehhh, jual nama bebudak la pulakkk.. padahal maknya yg buruk lantak.. kahkahkah..


Sambil mkn sambil kami dok perhati pemandangan kat luar tingkap tu.. nmpk sekumpulan budak2 main baring2 atas lumpur kat padang bola sepak tu.. ish3x.. kecacingan kang baru tau..


Lps makan terus balik bilik.. mandikan bebudak dlm tub mandi.. diorang kan suka berendam.. so ni lah masanya utk aku bg diorang main air..


Monitor dr tingkap bilik je..


Sakan main air sabun..


Lps mandi masa utk relaks2 lak.. ica lak bantai tido balik.. lama gak dia tido.. apis dgn ain tak tido2 lak.. mainnn aje kejenye..

Dlm pukul 2 ptg hubby call room service utk order mknn dr dlm bilik.. sbbnya kami malas nak singgah mana2 kedai mkn time balik nanti.. lgpun kami yakin apis kang kalo dlm kete komfem tido..

Kang kalo kejut dia bgn kang komfem melalak.. tu yg malas nak singgah mana2 tu.. dia ni lain sket kalo bgn dr tido.. nanges beracun.. susah nak di pujuk.. so baik mkn siap2 sblm check out..

Ni yg kami order.. ada satu ciskek tu tak berani kami nak order..sbb nama dia kafir cheese cake kalo tak silap.. kekekeke.. adoi laa..


Nasi goreng cina utk anak2 aku.. ada satu spageti yg kami order.. tp lupa nak snap lak..


Sirloin Steak utk hubby..


Roti ni diorang bg free..


Expresso Tiramisu.. cantek kan.. sedap lak tu..


Eskrem..


Chocolate shake utk aku..

Mmg kenyang le di buatnya.. ketat perut terus.. ekeke.. rasa nak muntah pun ye gak sbb gabungan tiramisu dgn air coklat shake dan spageti carbonara buat aku rasa muak lak.. tu yg rasa mcm nak muntah tu

Lps settle mkn terus kemas2 apa2 yg patut.. masa utk check out.. hubby pi check out sorang2 kat level 21, aku lak angkut semua anak2 turun kat lobby..


Lepak tggu abah..


Tak abis2 dgn kartun dia..

Masa lepak kat lobby ni, aku letak kotak kek atas meja.. ada belen kek yg tak abis.. nak tinggal kat bilik hotel rasa sayang lak.. tu yg angkut bawak balik tu..

Sekalinya masa kelam kabut angkut anak2 nak pi kat kete aku dah terlupa daa itu kek yg aku taruk atas meja.. dah selamat tertinggal pun..

Takpelah, dah takde rezeki.. mujur kek tu dah tinggal suku je.. kalo byk lg mmg sedih la sbb pemberian insan tersayang kann.. tambahan lak kek tu sedap giloss..

Kitorang sampai umah dlm pukul 6.30 ptg.. maka dah abis dah percutian pendek kami.. percutian yg tak di rancang pun.. tp mmg best sbb dpt relaks2kan minda..

^__^




5 comments:

aqishah said...

hepi belated besday ana..

lapo askrem lak.. sume nampak lazat tul.. :)

-iLLa- said...

HAAGEN DAZS......peberett ku....

misya said...

best-best

Faridah Mohd Ali said...

Holiday memang syok...best best.

ameris said...

mesti mahal giler bilik ana tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...