NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, December 05, 2012

SePaNjaNg DaLaM FLiGhT

Sekarang baru pukul 4.50 ptg.. kalau kat shah alam dah malam dah ni.. tak dapat nak layan citer adam hawa.. hukhukhuk..
 
Kitorang hari ni tak ke mana2.. dok berehat2 je kat bilik.. rest cukup2 sbb sok seharian nak merayap.. so kena pastikan badan memasing tak keletihan sgt arini..
 
Jom sambung citer entry yg tadi.. lepas je kemas2 laptop kat lounge, kami terus cepat2 pegi ke balai berlepas kat C34... encik suami yg tolak stroller bebudak tu..
 
Aku lak kendong beg kat kiri kanan bahu.. satu beg isi pampers, satu lagi beg laptop encik suami.. senget2 bahu aku kendong beg.. kekeke..
 
 
Sepanjang kami kat epot memang stroller tu sentiasa jadi perhatian bg sesiapa yg memandang.. maklumlah 3 org budak sekaligus kat stroller tu..
 
Tu belum lagi aku yg duduk dlm stroller tu.. kalau aku yg duduk lagilah org kagum.. kahkahkah.. ada hati gak tu nak naik stroller bagai..
 
 
Sampai jugak kat tempat check in..
 
Kali ni sgt best sbb stroller memang ngam2 lalu kat tempat scan tu.. kalau stroller side by side dulu memang tak laaa.. yg ni senang je.. rasa berbaloi sgt beli stroller yg mesra alam ni.. hehehe..
 
Lepas check in terus laju2 pegi masuk dlm pesawat.. kitorang awal2 lagi dah decide budak2 duduk dgn sape..
 
 
Ain dgn ica dok dgn aku.. apis lak duduk dgn abah dia..
 
 
Kemain suka lagi ko ye ica..
 
 
Ain dok kanan aku.. ica dok kiri aku.. senang sikit aku nak handle dua2.. apis dok tepi tingkap dgn abah dia..
 
 
Alhamdulillah sgt2 bebudak ni behave je dlm kapal terbang.. risau kalau mengamuk bagai kan.. asalkan ada makanan utk di kunyah cukuplah..
 
 
Aku memang dah angkut makanan siap2 sumbat dlm backpack.. pastu tiap kali ica kata lapar aku kuarkan je apa mknn yg dia nak.. hehehe..
 
 
Masa ni baru 40 minit terbang..
 
 
Apis layan citer kartun..
 
 
 
 
 
Sejam yg pertama kami di hidangkan dengan satay.. ada satay ayam dgn daging..
 
 
Ni aku yg punya.. makan 2 cucuk je sbb ngantuk sangat masa ni.. maklumlah time ni dah nak kol 2 pagi..
 
 
Ingatkan dah takde makanan yg di hantar dlm masa terdekat.. rupa2nya 20 minit kemudian dia hantar lagi makanan lain lak..
 
Nak taknak kena mencekik gak.. rezeki jangan di tolak.. kekeke.. antara dak 3 org ni yg mula2 sekali pengsan ialah apis.. ngantuk sangat la tu..
 
 
Pastu tak lama kemudian ain lak tido.. tinggal ica je lagi yg sibuk mengunyah makanan sambil layan kartun..
 
 
Pastu dalam kol 2.30 pagi diorang hantar makanan ni pulak.. lamb steak.. giler ahhh... perut dah penuh ni.. mata lak dah ngantuk..
 
 
Ngantuk cemana pun aku tetap bedal gak sampai abis.. kihkihkih..
 
 
Abis makan diorang kasi air panas lak.. sampai 2 jenis air aku request.. aku mintak teh tarik dgn teh O..
 
 
Ica pun dah pengsan masa ni.. perjalanan kali ni senang sikit berbanding tahun lepas.. sbb tahun lepas ica kan masih breastfeed.. kali ni aku dapat relaks2 sikit..
 
 
Sepanjang 12 jam setengah dalam flight aku hanya layan 2 movie je.. satu movie omputih dan satu lagi movie melayu.. aku layan citer Utk 3 hari..
 
 
Pestaim aku layan movie tu, Ya Allah.. kelakar betul.. terkekek-kekek aku gelak sorang2 sampai encik suami hairan tgk aku.. kekekke..
 
Last2 aku tertido lepas citer tu abis.. kol 4.30 pg waktu malaysia gak la kot baru aku dapat lelapkan mata.. tu pun banyak kali aku terjaga sbb nak pastikan ica dgn ain tido dalam keadaan berselimut..
 
Pastu jap2 bgn pegi tandas.. huhhh.. tak lena aku nak tido.. pastu kulit terasa kering betul dok dalam ekon.. bibir anak2 aku dah start kering dan nak menggelupas.. mujur bawak lip balm..
 
 
Kapal terbang masa ni baru melepasi Kandahar..
 
 
Dalam kol berapa aku dah tak ingat.. tau2 je lampu di cerahkan sikit sbb time utk bekfes.. ni utk starter.. aku cuma bedal buah2 je.. roti tu aku kasi ica..
 
 
Pastu diorang hantar nasi lemak dgn nasi briyani lak.. aku tak berapa lalu nak makan masa ni sbb perut mcm masih kenyang lagi..
 
 
Di pendekkan citer, masa kapal terbang nak touch down ain merengek2 sakit telinga.. yg aku lak asyik suruh dia minum air selow2 kasi hilangkan telinga berdesing..
 
Tapi tak menjadi gak.. last2 pramugara sorang tu suruh aku kasi ain makan gula2 yg diorang kasi tu.. barulah ain kata okey sikit.. hehehe
 
 
Ica pun sakit telinga gak katanya..
 
 
Alhamdulillah, lebih kurang kol 2 petang kot ikut waktu malaysia kami selamat mendarat.. kat paris masa ni gelap lagi sbb baru kol 6 pagi..
 
 
Menanti abah diorang yg nak collect bagasi..
 
 
Tu ha encik suami.. alamakkk aihh.. sibuk pulak yg tunjuk montot tu..
 
 
Haa tu dia abah diorang.. jenuh tunggu beg kat situ sekalinya bagasi kuar ikut tempat lain.. kahkahkah..
 
 
Kat airport ni kami di sambut oleh driver hotel yg kami duduk.. sangat2 friendly.. kami stay kat shangri la hotel.. perjalanan dari airport nak ke hotel ambik masa sejam 10 minit gak la..
 
Traffik jem gilos.. org berpusu2 nak gi keje agaknya.. huhuhu.. aku dah tak sabar nak sampai hotel dah masa ni sbb letih sangat2..
 
 
Cuaca kat luar adalah sgt sejuk.. bila sejuk perut pun asyik la bunyik kreok kreok kelaparan.. terus plan nak main masak2 bila dah sampai hotel kang.. kikiki.. lapar wooo.. nak makan nasik..
 
Nak kuar balik malas lak sbb penat dgn jetlag masih ada.. so baik dok bilik berehat2.. makan je apa yg ada..
 
Okey.. kang aku sambung ye.. sini dah nak masuk maghrib.. tak lupa jugak buat semua kawan2 dan saudara mara yg mendoakan kesejahteraan kami sepanjang kami bercuti.. korang memang sgt2 baik..


30 comments:

CikGu KiNa said...

Assalam..
selamat bercuti dengan riang ria yer...jgn lupa balik Malaysia sudah...yg kat Malaysia ni x dpt jalan..dapat tgk gambar pon jadi la...leh la berangan2 dulu..kita ni pernah naik flight 2 kali jerk..masa g umrah n g kelantan..hehehehe..jadi la....ok..enjoy ur holiday...nnt wat tutorial masak2 dr Shangri La Hotel eh..

Bicara hatiku... said...

Wahhh.. Membacanya pun sudah ku rasakan sprt sama2 bcuti di PARIS ;)

JUJU - DIARI HIDUPKU said...

Bestnya baca story Ana.. lawak la Ana ni... tak henti 2 makan masa dalam flite tu.. itulah bestnya naik MAS kan, hehhe.. take care.. lepas ni citer la pulak pasal kisah2 shopping 2, makan 2 di Parisss. Take Care

ssurianny samin said...

Wahhh...sgt best...enjoy ur holiday ana..!!;)

amelia shafer said...

Bab lain tak kisah sgt.. bab makan tu best sungguh..hahaha..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Ok ila nk tdo. Da hbus bca satu lg entry ana. Ana bosan ke.. sampai 2 /3 entry hari nie hihi.. esok msti tak updatekn? Sbb busy bjln.. bye.. jga diri

Nida Mohd said...

ni la baru betul-betul makan macam resaksa..kah kah kah..gurau je..tapi best kan naik MAS, saya belum ada kesempatan lagi naik MAS, Insyaallah jika ada rezeki..nnt update lg dgn byk2 gmbr ye..

John said...

have fun akak!!! bestnyaaa! sejuk2 nih seronok!

ibh_sue said...

Selamat bercuti Ana. (^_^)

amaniammar said...

selamat menikmati KOTA PARIS..'
mgkin ni soklan x brpa genius..ticket flight kelas pe?..best seat asing cm gitu...
(al maklum le....)

upload gmbo bebanyak..buat kenangan MATA HATI saya yer...hihihihihihi

fairus mohamad noor said...

bestnyer kak....ble la dpt g sane..kapal terbang pun takut nak naik,cmne nk sampai..he3..salam knai...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Hepi holiday Ana...
Bestnya pergi PARIS lagi...
Teringin juga akak ni tapi bila la ye :P

mi$$ Wh@teveR said...

Bestnya baca life akak. Tiap hari ternanti entry baru akak. Sumber inspirasi saya

@lfidah @dim said...

selamat bercuti ana..seronok bc entry ana dari kota paris..

sis shuhada said...

selamat beristirehat ye. esok jln2 jgn lupe amek gambar bnyk2. xdpt g jln, tgk gambar pun jd la ekekeke.

Chinta Safia said...

Bestnyer kak ana dapat bercuti ke Paris..enjoy your holiday ...

Adams Ayens said...

subhanallah..
beshnye...awak jalan2 kan..jauh lak tu..ni plan jalan2 dlm msia pun x hbz lg..selamat bercoti2..

Puteri Satu said...

akak rasa akak pun ada dok dlm kapalterbang tuh baca citer ana ni... update lagi nanti tau... tak dapt gi paris.. dapat follow citer ana pun jadiler...hik hik

mira mokhtar said...

best nye...bila la sy dpt pegi sna :)

Allene said...

selamat pergi, selamat pulang kak ana.... :) best.... mlm ni nak mimpi g paris gak la... ;D

Damia Irdina said...

wah,...bestnye
bile bc n3 ana trase mcm sy plka duk sane...hehehe
nwy...enjoy ur holiday :)

mamawaiz said...

mmg kenyang lah kalau kejap2 ada hntr makanan..
happy holiday kak

Amalblogbiz said...

Tumpang seronok baca kisah holiday ana dan anak2.. tak sabar nak baca yg seterusnya.. happy holiday

noorhayati harun said...

wahh..hepy holiday Ana & family...enjoy!!

Bonda Ryan said...

tumpang seronok gak kaka ana!! take care kaka petite ^_^

Nur-nba said...

Seronok baca kisah Ana.. Enjoy your holiday.. Nanti kongsi gambar2 percutian Ana ye..

Sedap betul tengok makanan atas flight tu.. :)

Yati Omar said...

Banyaknya makanan :-)
Selamat bercuti Ana.

Kak Yati
http://mama-iloveu.blogspot.com/

Mama Rocky! said...

salam..hepi holiday ana..wau..baca stori ana macam turut serta jew kita kat malaysia ni..take care!

auwcak said...

bestnya kak.....
jaga diri dan semoga selamat pergi dan balik ya....

ShimaShimy said...

Salam kak, ni business class ke kak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...