NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, December 17, 2012

RiVeRHouSe InTeRLaKeN

Sekarang kat sini baru kol 8.30 malam.. tadi ptg kitorang jenjalan jap.. tak reti nak sebut pegi mana sebab kitorang main redah je ikut gps..
 
Last2 tak tau nak ke mana pun sbb hari dah makin gelap.. terus patah balik villa je lagi bagus.. kikiki.. Dan la ni baru ada kesempatan nak apdet pasal villa lak..
 
Villa ni memang lengkap dgn kemudahan dan free wifi.. tapi kalau nak ikut view, villa kat engelberg lagi bestt.. hehe.. cumanya kat sini senang nak carik barang2 sbb kedai dekat2 je.. jalan kaki je dah sampai..
 
 
 
Pandangan villa dari depan.. villa ni sebelah hotel je.. satu2nya villa yg hotel ni miliki.. jom tengok dalam dia pulak ye..
 
 
Ni pandangan pintu masuk.. yg ada bagasi kuning tulah pintu masuknya.. kelihatan ica kat bilik sebelah tu siap buat peace lagi.. dia ingat aku snap gmbr dia kot.. kekekeke..
 
 
Villa ni ada 2 bilik dan 2 bilik air.. ni bilik utk anak2 aku.. ica pun tido sini gak.. alaa masa memula je diorang tido sama2.. tapi malam memula sampai tu ica ntah kenapa ntah tido byk kali merengek2..
 
Penat aku bangun ulang alik dari bilik aku ke bilik bebudak ni sbb nak pujuk ica.. lepas dia diam aku masuk bilik aku balik dan sambung tido.. 2-3 minit pastu ica merengek2 semula.. bangunnn lagi aku pi jenguk dan pujuk..
 
Bila dah 3-4 kali merengek je terus aku takleh tahan dah, penat kot bgn byk kali nak mujuk.. last2 hangkut tido dgn aku je terus.. senanggg..
 
 Ko rengek2 je terus aku tepuk2 montot suruh tido balik.. rupa2nya hidung dia tersumbat sbb selsema.. tu yg merengek tak sudah2 tu..
 
 
My little ica..
 
 
Pantang nampak kamera terus peace dan senyum..
 
 
Yang ni bilik kami..
 
Giler rendah lampu tido kat atas bantal tu.. bila bersandar je kat katil asyik terhantukk je kejenye.. ish3x.. nak je aku cabut dan alih kat tempat lain..
 
 
Ni lak ruang tamu dan ruang makan..
 
 
 
Ruang makan dan dapur..
 
 
Bebudak sedang bergusti.. terlebih bergusti kang siap la koranggg..
 
 
Tempat aku main masak2.. sukaaaa..
 
 
 
Brg2 yg di samak dulu sebelum di gunakan..
 
 
Aku samak yg hijau dgn senduk tu aje..
 
 
Tong sampah..
 
 
Kuali2 yg aku samak jugak..
 
 
Yag ni aku tak guna langsung..
 
 
Samak mana2 yg nak pakai je..
 
 
Mikrowave
 
 
Peti ais..
 
 
Tandas.. asyik2 jumpa tandas yg takde getah paip.. huhuhu..
 
 
Last2 bekas popcorn ni jugaklah yg aku jadikan sebagai gayung.. hehehe.
 
 
Tu diaaa.. bekalan makanan sudah keluar.. ngeh ngeh ngeh
 
 
Antara saki baki bahan mentah yg ada..
 
Dlm beg masih byk lagi rempah2.. kari dalam tin tu langsung tak terusik.. tak berapa sedap lak.. lebih2 lagi aku ada bwk rempah kari sendiri.. better masak sendiri lagi best..
 
 
Ni tempat utk mencuci pakaian..
 
 
Tapi utk pegi ke tempat mencuci kena turun tangga sbb tempat cuci tu ada kat bilik bwh tanah..
 
 
Seram giler masa aku kat bwh stor ni sorang2.. dah le keliling byk almari bercermin.. sunyi sepi lak tu.. pastu sejuk giler.. kena pakai baju winter tiap kali nak pegi cuci baju..
 
 
Siap ada menan tu kat bilik bwh ni..
 
 
 
Tu dia mesin basuh sekali dgn dryer kat sebelah tu..
 
 
Sabun basuh tu aku angkut dari shah alam tau.. hebat tak aku.. muehehhe ** riak jap
 
 
Hambekkk.. buat2 jelah paham bahasa diorang.. kikiki
 
 
Silalah membasuh ye makcikkk...
 
 
Ni lak veranda luar..
 
 
Villa ni tepi sungai.. tapi kitorang tak dan le nak melepak kat tepi sungai sbb kat sini asyik hujan renyai2 je.. salji tak turun pun..
 
 
 
 
Dan sepanjang beberapa hari kat sini kami tak main salji pun.. salji kat sini dah semakin mencair.. tak syok.. huhuhu..
 
 
Kitorang saje2 jelajah interlaken ni.. pasni dah nak tinggalkan switzerland dah..
 
Okey.. next entry bila aku dah free ye.. skrg bz kemas pakaian..



4 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak ana, bestnya! lawa header! hehe nape cik abg takda sekali? hehehe

Ana Suzana said...

Sbb takde sape snapkan gmbr kami semua.. sob sob sob

Sya_Merpati Putih 88 said...

bestnya dapat main salji...
saya teringin nak pegi bercuti macam nie, tapi entah bila lah agaknya dapat pegi..=,="

Cik Eka said...

bestnye bestnye...

ila la merasa nak pegi cuti camni(kelip2 mata lagi)

hihihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...