NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, December 07, 2012

CaNggiH SaNgaT

Ni nak citer pasal tirai.. semalam lepas staff hotel bersihkan dan kemaskan bilik kami, gigih la kitorang laki bini nak tutup tirai tingkap yg terlapang mcm tu..
 
 
Kalau tgk pada gmbr kat atas, view kat tingkap tu adalah pemandangan kann.. tapi kat sebelah kiri tingkap tu ialah building opis.. so memang akan nmpk le dgn jelas org2 kat opis tu..
 
Dah tirai tu terbukak mestilah kitorang nak tutup kan sbb camne aku nak bukak tudung, nak salin baju bagai kan..
 
Maka aku dgn laki aku pun pi la tutup tirai tu dgn tarik kain tirai tu kiri kanan.. uikkk.. apesal takleh tarik kain tirai tu ntah.. mcm tersangkut lak..
 
Kami try tarik lagi agar tertutup.. punnn takmo gak.. kang tarik kuat2 kang mau runtuh lak tirai tu.. tak pasal2 kena ganti rugi lak kang.. kekeke..
 
Jenuh la kami laki bini cari apa2 button kot2 ada di belakang tirai tu ke kann.. punn tak jumpa gak.. adeh laa.. acaner nak tutup tirai ni.. huhuhu..
 
 
Rupa2nya ada button kat meja tepi katil.. cissss..
 
Awat la canggih sangat.. sian kat aku yg tak tau menau ni.. mujur tak runtuh tirai tu kami tarik2.. kekekke..
 
Button "blackout" dgn "sheers" tu utk tirai rupanya.. aku ingat utk lampu.. ingatkan blackout tu utk padamkan semua lampu.. wakakkaka.. adeh laaaa..
 
 
Ni jadinya bila tekan button sheers.. maka akan tertutup satu lapisan tirai..
 
 
Ni lak bila kita tekan button blackout.. so kain tirai yg tebal tu akan tertutup sendiri.. Oooo gitu rupanya.. kekekeke
 
** apdet belog sambil kunyah mamee.. kat sini baru kol 9.25 pagi.. salji baru benti turun..



24 comments:

azz said...

Canggihnyer bilik hotel dia la....

Izza - Jiejah said...

hepi holiday ana :-)

cinta03 said...

hihii..
pengalaman di negara org kan..
lepas nie klu gie lagi dah xpert...

Allene said...

canggih2... klu lin pun tak tahu ada button untuk tutup.. :D

Zara Ash Burn said...

Canggihnye,.,.nti ana blh buat kt rumah sndri pulak...happy holiday ana suzana...

Zara Ash Burn said...

Canggihnye,.,.nti ana blh buat kt rumah sndri pulak...happy holiday ana suzana...

Zara Ash Burn said...

Canggihnye,.,.nti ana blh buat kt rumah sndri pulak...happy holiday ana suzana...

Zara Ash Burn said...

Canggihnye,.,.nti ana blh buat kt rumah sndri pulak...happy holiday ana suzana...

Zara Ash Burn said...

Canggihnye,.,.nti ana blh buat kt rumah sndri pulak...happy holiday ana suzana...

Nurul Ain said...

16 hari eh dok sana..dh jd warganegara la kejap

Azlina Baharudin said...

hikhik... ada juga benda baru yg kak ana belajar hari ni...

yana lyana said...

hehe..susah juga kalau canggih sgt.. :p

ct lakiah said...

canggih tahap gaban nie..hehehehe... request kat husband kak ana tuk pasang kat umah plak.heheheeh

irmafittaputri said...

uih canggihnye kak ana

mizah said...

syok giless.. tingat masa gi sana 2008...

Gina said...

Betul tu Ana, kadang-kadang Kak Gina pun jakun jugak if ada benda pelik-pelik ni

aawifeyaaamummy said...

ana, kat bilik air anak2 gambar sebelum ni nampaknya hotel bagi produk mustela. wah! bestnya dapat produk mandian mustela utk anak2.

norh said...

first time tau info ni..

zoora qushairi said...

hahaaa mmg canggih ni. tima ksih bgtau. kot kot la kita plak dapat pegi nanti kan...uwaahhh berangan lagi ni.

update lagi kak :)

Ana Suzana said...

aawifeyaaamummy..
mustela tu produk terbaik ke.. pestaim ana dengar.. nutella ana tau la.. kekeke

Nida Mohd said...

Syoknya..bilik pn cantik n canggih

BoNDa.... said...

nasib baik xruntuh curtain tue...hahaha kalu x mau x tido kan...hehehe bestnyer holiday....

aawifeyaaamummy said...

best ana, made in france, jgn lupa bawak balik. produk utk baby memang best sangat especially untuk kulit sensitif. kalu saya kat sini harganya setakat buat halwa mata aje le.

mamawaiz said...

uiiit..canggihnya, kalau sy kt situ..konpem x tau n blur gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...