NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, December 04, 2012

BeLi KeReTa BaRu

Jeng jeng jenggg.. aku hepi giler bila encik suami belikan kete baru utk aku.. sukaaa.. ni lah kete paling mahal yg pernah kami beli..
 
Selama ni yg sibuk nak beli kete bagai adalah aku je.. encik suami tak berapa nak minat sgt.. tapi utk yg kali ni aku tengok encik suami yg lebih excited dan teruja.. pestaim dia kagum dgn kecanggihan kete tersebut..
 
 
Ni lah kete yg aku maksudkan.. kete sorong.. kekekeke..
 
Kete ni kami baru rembat minggu lepas.. punyalah jauh ke semenyih sana kitorang pegi beli kete ni.. sbb kitorang nak try test dulu.. dah tgk depan mata baru setuju nak beli..
 
Memang la sblm ni pernah beli twin stroller yg side by side punya.. tapi stroller tu tak mesra mall sgt la sbb lebar kot nak kuar masuk sana sini.. nak masuk lift pun dah menyemak sbb lebar sgt.. terlanggar2 kaki org.. last2 jual balik ..!!
 
Selama ni kalau aku gi shopping kat mall hanya guna kete sorong mclaren yg single tu je.. tu pun anak2 aku dah berebut2 nak dok kat situ bila memasing ngantuk dan penat.. dah tak pasal2 bergaduh melalak bagai.. huru hara time shopping..
 
Tapi aku jenis tak patah semangat.. walaupun bebudak ni selalu buat peel tapi aku tetap tak pedulik.. kesabaran kena ada.. hehe.. dan aku jarang shopping bersama2 dgn encik suami..
 
Ada sekali tu masa beli brg2 dgn encik suami, baru beliau tau betapa strugglenya aku handle bebudak time diorang berebut2 nak naik kete sorong.. satu kete sorong berebut 3 org.. acaner tuh..??
 
Last2 icaaa gak yg menang sbb dia yg paling kecik kan.. apis terpaksa dok troli.. pastu ain lak terpaksa merengek2 kepenatan berjalan teman beli brg..
 
Nak sumbat dlm troli tak muat sbb penuh dgn brg.. so bersabar jelah sambil mulut pot pet pot pet kasi ceramah.. hahhaha..
 
Dan di sebabkan itulah encik suami terus berniat nak rembat kete sorong kembar tapi kali ni kami ambik yg atas bawah punya seat.. takmo yg sebelah menyebelah.. seminggu gak la aku buat research pasal stroller mana yg bagus..
 
Dan akhirnya berkenan dgn brand baby jogger.. harga pun tgh promosi time tu.. so rembat jelah bila menteri kewangan dah luluskan.. kalau aku yg beli memang le akan berkira2 byk kali sbb harga boleh tahan gak le.. mau gugur rambut aku.. kahkahkah..
 
 
Bestnya stroller ni boleh ubah seat kepada beberapa posisi.. boleh ejas seat ngadap muka kita utk kedua2 seat..
 
Kalau bebudak bergaduh lak boleh ubah seat mcm gmbr kat atas.. satu pandang depan satu lg pandang kita.. hahaha.. hambekkk.. sape suruh gaduh2..
 
 
Ni posisi ngadap depan.. dua2 boleh nmpk view yg sama sbb seat belakang tinggi dr yg depan.. memang puas hatilah beli stroller ni..
 
 
Ni kalau nak anak2 ngadap sesama mereka..
 
Posisi ni bg anak2 aku amatlah tidak sesuai.. kang diorang main bertepuk tampar bagai kang.. kang tak pasal2 aku berubah jadi hulk lak kang.. sabar2 gak tapi kalau dok bergaduh je mau aku join gaduh sekali.. kekekke..
 
 
Ni lak kalau nak jadikan kepada single stroller.. memang tak nampak yg stroller ni sebenarnya twin stroller kannn..
 
Nampak tak papan yg belakang sekali tu.. apa eh nak panggil menatang tu.. yg aku tau papan tu kami beli khusus utk ain berdiri kat situ.. so takdelah ain keletihan berjalan.. dia hanya perlu berdiri je kat situ sepanjang kami tolak stroller..
 
 
Ni la papannya.. harga adalah berlainan.. ni aksesori tambah sendiri ni..
 
Pasni kalau nak pegi shopping memana dah senang sbb budak2 dah kurang letih nak teman mak bapaknya beli brg2..
 
Cuma yg akan jadi masalah pulak bila ica dgn apis dok berebut seat mana satu yg diorang nak duduk.. kalo dedua nak dok seat yg sama memang nak carik pasal dgn aku la tu.. grrrrr...



27 comments:

Hanani Rashid said...

cantik n bestnya..kalau dah tak pakai nanti juai kan pada sy yer...hehehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Wah! canteekk dan besar kete tu... berbaloi lah Ana beli...

Berapa ribu riban pulak duitnya Ana :D

-iLLa- said...

ana britax ke?baru nk bitau ari tuh pattern gini...luperrr.....

hasliza ain said...

best lah keta baru kak ana tuh..teruja bonda kot, kih3!!. roadtax dengan insuransnya berapa tuh?

**DUNIA PERJALANAN SEORANG REMAJA** said...

smart la..bli kat ne??rugi la da besa..tak de change nak naik..he3

mamawaiz said...

senang kerja kak lepas ni.
3 anak..letak dalam satu stroller.
tu mujur x jual stroller yg mak boleh tumpang sekaki..kalau x, mesti akak beli kan..hehe.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak ana, sheila ingatkan ica dapat adik baru lagi. hehehe style gila ni. berapa harga?

Ana Suzana said...

harga stroller ni sebelum promosi rm3899, paling murah pun rm3299.. tapi ana beli harga promosi rm2999..

eyndayusoff said...

Senang la lepas ni :-)

Mrs. Amad said...

mak aii..2999..ni kalo mintak kat laki sy ni msti putih muka die.huhuhu..ritu mintak quinny pun die nak pitam.hahaha

Cik Ecah said...

syokknyaa la tgk stroller nihh ;)

Ana Suzana said...

Mrs amad..
dulu ana nak beli stroller yg rege rm400 pun mcm nak pengsan dengar tapi Alhamdulillah, rezeki anak2 kami dapat beli yg ni.. lagipun leh pakai lama sbb jenis stroller yg berkualiti

zuhairah idrus said...

yg papan tempat pijak tu beli asing ke?kat nak beli benda alah tu?? n mmg fix utk smua stroller atau utk stroller jenis yg sama je??byk tul soalan..hehe.

zailamohamad said...

kalau dapat anak kembar syok guna ni...

Nurul Ain said...

nak kasi berbaloi beli, adik2 lepas ica blh guna juga...3k tu!

Amalblogbiz said...

Apasal tak demo sekali dgn model 3 org tu..

eug|ena said...

As salam Kak Ana,

Saya pon tgh carik2 in line stroller mcm ni.. tp duit nye blom cukup.. huhu

bleh share kak ana beli kat mana? yg ni britax B-ready kan?
dedua seat boleh recline tak?

opps byk plak soalan.. tolong bg review sket ye.. THANKS!!

mak teh said...

best nya...

jaakechik said...

Canggih betul la stroller ni kak. ingt kan brand wuinny tu, rupanya lagi mahal laaa...aiyooo 2999! mahal betul. tp berbaloi utk akak sekeluarga yg suka shopping ngn anak2.hihi.

Kasih Salina said...

mak aiii canggihnya..ni namanya 3 in 1 la ana..

~dalamdiri~ said...

stroller 2999?mak aii..-pitam-

threecutesnim said...

assalamualaikum, nak tanya beli kat semenyih apa nama kedainya? sbb mmg mencari..

Ana Suzana said...

ana ada kasi link kat entry baru psl stroller ni.. boleh rujuk kat situ ye..

Ana Suzana said...

Zuhairah..
papan tu ana tak pasti boleh ke tak attach dgn mana2 stroller

Yusma Mustapha said...

kalau brand BuggyBoard rasanya fit semua stroller. Try tgk sini :)

http://www.youtube.com/watch?v=D3mbxtWi9tc

Shaleila said...

As salam tuan rumah,..n_n

Kita pun duk aim stroller ini hehehe...dari awal tahu pregnangt,...sebab anak kecik berderet,..lagipun dah nak masuk no4,..rasanya cam perlukan stroller camnie,..untuk kesenangan menyopping hehehe


*** dapat info banyak tentang stroller ini dari entry uii,..syukran n_n ***

Siti Hajar said...

As salam ana...nk tanye nama kedai stroller ni ape yg kt semenyih tu...saya pun tgh survey stroller cmni...tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...