NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Sunday, December 16, 2012

DeStiNaSi SeTeRuSNyA : InTeRLaKeN

Sorry la kwn2 sbb masih lom sempat apdet citer kat Interlaken.. utk pengetahuan, hari terakhir kat villa engelberg tu hari aku tetiba mendapat sakit mata.. patutlah malam tu mata sebelah kanan aku sakit berdenyut2..
 
Rupa2nya aku kena sakit mata.. pulak dahhh.. mulalah tak keruan dah masa tu.. pagi tu bgn subuh dgn mata sebelah melekat takleh bukak sbb taik mata banyak.. hukhukhuk..
 
Ngadu kat hubby yg aku kena sakit mata, terus dia carikkan ubat titis mata yg dia bawak.. fuhhh legaa.. mujur ada ubat standby.. risau lak kang jangkit dgn budak2 lak kang..
 
Dah la cermin mata tak bawak.. takkan nak pinjam spek hubby lak.. karang jangkit kat dia lak kang.. last2 baru teringat ada spek hitam yg aku leh pakai sementara waktu..
 
 
Aku pakai spek ni.. kikiki..
 
Ni ica punya sebenarnya ni.. pujuk ica jap supaya dia pinjamkan spek dia kat aku.. sib baik dia bg.. dugaan sungguh sakit mata ni..
 
Tak best betul masak sarapan pg tu dgn bercermin mata hitam.. dah la spek tu kecik.. sakit muka aku sbb ketat sangat.. tp terpaksa gak pakai sbb takmo menjangkiti org lain..
 
Kami check out dari villa kat engelberg kol 10.30 pg.. lepas siap loading brg2 dan budak2, kami jenjalan jap kat town engelberg.. nak ke interlaken mcm masih awal lagi.. so baik merayap jap..
 
 
Kami ke sini utk beli brg2 sourvenir..
 
 
Budak yg paling wat peel masa ni ialah apis.. start turun dari kete lagi dia dah tunjuk peel dia dah.. dia penat katanya.. tak larat nak jalan.. sabar jelah budak ni..
 
Malas nak jalan sbb ngantuk la tu.. sape suruh bgn terlalu awal sgt kann.. dah masuk dlm kedai sourvenir pun masih komplen penat lagi.. cer try masuk kedai menan mesti semangat agaknya.. kihkihkih..
 
Last2 aku suruh duduk je kat lantai tu sementara aku dgn encik suami bz pilih2 brg yg nak di beli.. kat sini aku rembat beberapa ketul fm utk aku jual kat korang kang.. harga boleh tahan gak mahal.. paling murah harga fm ialah SF5.. korang convert la sendiri ke RM ye..
 
 
ica merengek2 gak sbb dia kata dia takde apa2 pun.. adoi laaa anakkk.. hehe.. okeylah, pi carik apa yg berkenan pi..
 
 
Last2 dia rempat ni.. kucingggg..
 
Sekor utk ain, sekor utk ica.. apis tak minat.. utk apis kitorang belikan pistol menan yg pelurunya bola2 kecik tu je..
 
 
Ni antara Frigde Magnet yg aku beli.. keychain pun aku beli gak dlm 2 ketul.. tak banyak beli tau sbb harga dia tu haa.. beli byk2 kang takde yg nak beli lak kang.. aku gak yg nanges gak kang.. hehehe..
 
Kalau takde yg nak beli kang aku buat je FM goreng tepung.. muehehhe.. tapi pada sape2 yg nak beli sila tunggu aku war2kan ye.. tak pasti sama ada kat fb atau belog.. konsep adalah sape cepat dia dapat..
 
 
Muka bahagia selepas berjaya mengepow.. ewahhhh..
 
 
Posing dulu sebelum nak naik kete..
 
 
Tengok la muka apis yg moody je tu.. haih la bujang nii..
 
 
Kitorang nak jenjalan lg benonye ni, tapi apis dah wat protes takmo berjalan2 dah.. terus la buat2 mencangkung kat situ..
 
 
Drama swasta dia berjaya buat kami laki bini give up nak teruskan jalan2.. kitorang decide teruskan jelah perjalanan ke interlaken..
 
 
Bye2 engelberg.. tak tau la bila ica dapat dtg lagi..
 
 
Sepanjang perjalanan ke interlaken kitorang hanya ikut apa gps cakap.. tak berani nak engkar sbb kang sesat lak kang.. hehehe..
 
 
Sepanjang perjalanan memang tak terasa jauh sbb pemandangan semua indah2 belaka..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cantek sungguh view kat tasek ni.. Subhanallah..
 
 
 
 
Akhirnya setelah sejam lebih perjalanan kami pun sampai ke destinasi kami..
 
 
Hotel ni terletak di tgh2 bandar Interlaken.. senang nak ke kedai bagai..
 
 
Menunggu sementara encik suami check in kat lobby..
 
 
Ni la villa yg kami sewa.. hanya ada satu je villa kat hotel ni..
 
Nanti aku sharekan gmbr dlm villa lak ye.. Ohye, arini sakit mata aku dah baik dah.. Alhamdulillah aku kena sakit mata 3 hari je.. pastu dah pulih sepenuhnya.. harap2 tak menjangkit kat sebelah mata lagi la kan..
 
Anak2 lak yg lain sihat, ica je yg selsema.. tapi dia tak demam.. kat sini kami tak main salji pun sbb salji kat sini nipis.. pastu kebanyakkannya dah mencair.. pastu hari2 hujan renyai2.. salji takde turun pun.. sib baik dah tak heran dah sbb dah puas main salji..
 
Okey.. jumpa lg di entry akan dtg.. doakan kesihatan kami ye..



12 comments:

ibuintan said...

alhamdulillah... moga sakit mata Ana tidak berjangkit ke mata sebelah


Apis penat sgt kot tu sebab dia moody je... tp comel sgt wpun mukanya moncong je

norimahramli Ramli said...

salam ana..akk hari2 dok intai blog ana kot2 ada entry baru.. akk br follow blog ana masa nk cari resipi 3 bln lepas..pas tu tertarik la..ya la akk ni surirumah anak lak tk da..blog ana ni byk menghiburkn akk kt rumah ni dgn celoteh ana dn anak2..
alhamdulillah..famili ana sihat

DeQWa said...

bestnye....kak sy nak baju i love paris...hehe

si gebu said...

Nasib la tak lama sakit mata ana....tp sakit2 smpat lg mmilih FM ye..nmpak ke...
Akk nak FM....kat paris satu...yg kat atas ni satu...book awai2....

si gebu said...

Nasib la tak lama sakit mata ana....tp sakit2 smpat lg mmilih FM ye..nmpak ke...
Akk nak FM....kat paris satu...yg kat atas ni satu...book awai2....

Mat Elektrik said...

Hai...ana

zalizacomelcute said...

Hai...ana

zalizacomelcute said...

Ya allah...indahnye...ciptaan allah.. Ana..thanks 4 all info...rase mcm akak lak yg ada kt situ bile baca blog ana... Sblm ni akak SR je... Br tau blog ana ni..2bln lpas..tiramisu..resepi pertama akak buat..sdap sgt...lpas tu mcm2 le akak msk.. Moga allah merahmati hidup ana..di atas segala tunjuk ajar ana... Akak nak 1 fm gak...

Lily said...

keep update kak...xboring langsung tiap kali menjengah ke sini..sedkit sebanyak kak ana dah rasa macam bawak lily pergi bercuti skali..hehehehe...jaga diri kak... =)

liza♥aufa said...

salam, tetiba nak magnet.

bape??

Hayati Buya said...

akak, akak nye ayat banyak lak kang, lak kang. ekekeke..

niceee, jeles la akak gi melancong. tapi salute akak sebab boleh handle anak2 sambil melancong..

Cik Eka said...

tercekik gak kalo rega SF5 tu kan kak..ehehehehehehe

view tasik..perghh boleh cakap
subhanaAllah.. lawa sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...