NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, November 01, 2012

OrDeR Di TuTuP SeKeTiKa

 
Apesal aku kata order di tutup..? sebabbbbbb aku dah start membizi dgn tugasan lain.. ewahhhhh, macam le aku tak berapa nak bz selama ni kannn.. hehehe..
 
Buat kengkawan yg teringin nak mkn tu daku ucapkan very2 sorry sbb korang pun paham kann yg aku ni bukanlah bisnes secara serius..
 
Semua ni lebih kepada hobi di masa lapang je.. aku kekurangan masa kot nak buat mende ni secara serius.. aku taknak la kalau aku dok sibuk buat tu ini, perhatian aku pada anak2 dan encik suami berkurangan..
 
Kalau rasa2 nak kena makan tempeleng wat le mcm tu.. kehkehkeh... tapiii hobi aku try masak tu ini tetap aku teruskan.. namun utk ambik order lagi agak susah kot.. andai ada rezeki aku akan buatkan.. andai aku tolak permintaan harap di maafkan..
 
Pada yg mengidammmm sgt nak mkn tu akan aku pertimbangkan.. pastu pada yg dah order sblm ni tapi masih belum aku tunaikan, punn aku akan pertimbangkan..
 
Yelah kann, aku hanya manusia biasa yg ada 2 tgn sahaja, sbb aku bknnya sotong yg byk sgt tgnnya.. ekekeke.. ehhh, apa yg aku merepek ni.. hehehhe..
 
 
Banyak gak tempahan yg di buat.. aku jual murah2 je sbb aku tak menuntut dari mana2 kelas masakan.. opkos rasa takkan sama dgn mereka2 yg dah lama berkecimpung dlm bisnes mknn..
 
Hamboii ayatttt.. berkecimpung lah sangattt.. skema giler rasanya guna perkataan camtu.. kihkihkih.. apapun, yg pernah beli dgn aku, aku harap halalkan mana yg terkurang atau terlebih..
 

Tak sangka gak ada yg sudi nak ambik tempahan dgn aku.. sob sob sob lap hingus japp.. terharu sesangat...
 

Crepe durian yg kalerful .. saje ngada2 nak wat kaler2.. pastu malas dah.. penatt..
 

Byk gak kot yg dah aku jual.. aku tak kejar keuntungan pun.. just saje suka2..
 

Untuk hari ni dah ready 30 pek crepe durian menanti di jemput oleh mereka2 yg order..
 
Penuh peti ais aku di buatnya tau.. nak susun mknn lain pun dah tak boleh.. huhuhu.. pasni kalau buat lagi pun hanya utk mkn2 sendiri.. hehehe..
 

Tu punca2 kenapa aku lambat apdet belog arini.. sekian..



20 comments:

Marwanis Mansor said...

Alohhh x sempat nk trmpah.
. Hahhaaa x pa la yg penting utamakan keluarga..

Suliana said...

rezeki kak ana.. nak buat jg lah nnti :-)

||alis|| said...

Seronoknya dpt jumpa blog kak ana ni.
Mulanya nk gugel resepi duyan crepe..tjumpa plak blog kak ana yg kelakar sungguh ni ha. Adeh ai.. Mlm tdi dok bca n3 lama2 byk bt alis gelak je..

Salam kenal dari alis :)

Ana Suzana said...

Marwarnis..
family first.. muehehhe..

Ana Suzana said...

Suliana..
alaaa kan rajin try2 ni kan.. wat la nanti

Ana Suzana said...

Alis..
akak pun tak tau yg akak ni kelakar.. kelakar kah akak.? ekekke

MAY said...

muat plak peti ais tu...besau peti ni..

Syima Emi said...

terliur ye kak ana...

Alin Marlini said...

memang penat kalau bisnes kuih muih ni na..dgn dapur bersepah lagi..nak layan kerenah anak2 lagi..Kak Alin pun kekdang rs fedup..tp dah minat

mengancam betul yg kaler merah tu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

buatla yg mn lebih penting.. family come first

~najwa~ said...

Ana, resepi durian crepe yg hang share itu memang sedap!!!!

Smiley said...

nampaknya cam menarik crepe durian ni..tp saya tak makan durian..so tak dapek la nak try ehehhe

nome said...

alolololo....karipuley! baru nak tempah 13 bungkus crepe doyan...ekeke...ish kita gurau2 jer..apa2pun pentingkan somi dan anak2 yer...kang kena lempang dgn big boss...sia2 jer...huhuhu

take care :)

yatie said...

huwahuwaaa..x leh nak order..baru nak rasa durian crepe niii..

N Suhana said...

ana ada lebih x.. serius nak ni. N dok sakit tekak kalau dpt mkn ni sure terus baik hahaha.
kalau ada lebih skarang gakknk pi collect ni.
tgh lapar hujan2 nih

Ana Suzana said...

dah abis.. harap maklong, paklong, makngah, pakngah.. kekeke

shera haifa said...

oh mak penuh petinya.. beli peti baru.. ngeh2x,,

Nur-nba said...

Wah bersusun crepe durian.. Syukur kak, itu rezeki namanya..

Nur pun jumpa blog akak bila search pasal crepe durian..

Salam perkenalan.

zulhilmi tempoyak said...

alhamdulillah kak kan.. :)

ina said...

Ana..nk tempah la..bila hari yg tak membusy tu?u duduk mana ya?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...