NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, November 05, 2012

OPiS aKu Di RuMaH

 
Ingat surirumah mcm aku takde opis ke.. kikiki.. ni bkn la opis betul pun.. saje je panggil nama opis.. hehehe..
 
Kat dalam umah ni selain dari bilik tido, ada 2 tempat yg aku akan abiskan masa yg agak lama.. sama macam isteri2 yg lain kot..
 
 
Pertama tempat yg aku byk abiskan masa dlm umah ialah dapur.. sampaikan adik aku kalau dtg kat umah aku pun dia akan cakap " akak ni asyik masakkkk je " kihkihkih..
 
Masak tu perkara biasalah kan.. cuma aku pun aneh apesal lama sgt aku melepak kat dapur.. start dr bekfes aku akan start masakkkk je sampai la masak lauk utk lunch.. pastu berterusan masak utk minum ptg ( ni weekend jelah ) dan masak utk dinner..
 
Memang kami dah lama tak luangkan masa mkn2 kat luar kecuali kalau pi bercuti la kan.. kalau pi bercuti nak masak camne lak.. masak megi dlm cwn boleh la.. kihkihkih..
 
Tapi aku tak kisah pun.. lagi suka bila encik suami suka masakan dr isterinya.. ececehhhh.. mula la nak masuk bakul angkat sendiri tu.. sib baik aku ringan je.. hehehe..
 
 
Opis kedua aku lak ialah ruang tamu tingkat atas..
 
Biasanya aku punch card kat opis atas di tengah2 malam selepas siap kemas rumah di tingkat bawah.. malas nak gosok awal2 sbb biasanya dalam kol 8.30 mlm ke atas adalah waktu2 aku luangkan masa menonton tv dgn encik suami bersama anak2..
 
Time ni time berehat2, sembang2 gelak ketawa , gurau senda dgn encik suami dan anak2.. dan time ni gak aku nak regangkan otot2 yg keletihan selepas seharian melakukan tugasan harian.. citer feveret time ni ialah program masterchef dan drama adam hawa.. hehehe
 
Dah abis je layan tv kat bawah baru kami ramai2 naik atas masuk bilik.. suruh bebudak masuk tido.. pastu aku pi sambung keje iron baju keje encik suami dan baju anak2 utk di pakai esok hari.. Sejam gak le aku abiskan masa menggosok baju semua..
 

Ni la port aku.. cer tengok meja opis aku tu.. alaaaa, papan iron tulah meja aku.. kahkahkah..
 

Sampai koyak2 rentung kan " meja " aku..
 
Ni gara2 leka iron baju sambil layan citer korea kat laptop la nih.. tak pun sbb terlebih ejas suhu iron.. tau2 je hangus.. hahahha..
 
Tu pun malas lagi nak beli lapik baru.. nanti2 lah kot.. selagi boleh guna aku guna.. aku dgn encik suami pun ada satu peel yg sama.. contohnya pakaian.. selagi pakaian tu boleh pakai kami akan pakai even dah nampak kusam atau lusuh..
 
Anak2 pun aku biasakan begitu gak.. pakai jelah baju yg sama sampai dah tahap tak boleh nak pakai dah.. kikiki.. tu yg kadang2 mesti korang perasan asyik pakai baju tuuuuu aje.. hihihi..
 

Laptop yg sentiasa di sisi.. buat2 utk layan citer korea, pastu kalau ada masa leh apdet belog.. fesbuk lak jenguk2 melalui hp je..
 
Pas siap keje iron baju bajan barulah zasss masuk bilik tido.. sekarang aku dah kurangkan aktiviti masak di tengah2 pagi buta.. malasss..
 
Encik suami aku pun tido lambat gak selalu sbb dia akan tunggu sampai aku siap keje.. alolooooo suwitnyeee.. time ni ica dah tido dah..
 
Tapiiiiii.. time aku nak tido pulak, time tulah ica akan terbangun tetiba.. mcm tau2 je timing dia nak bgn.. asal kol 2 pagi mesti dia nak terjaga.. kalau terjaga tido balik tu takpe laaaa.. ni takkk.. asal terjaga je carik makanan..
 
 
Tu diaaaa...
 
Dengan rambut serabai sbb bgn tido, pastu terus sebut
 
" makkkkkkk... ica lapaaaaa.. perut ica kosongggg.. ica nak makannnn "
 
Huhuhuhu.. aku baruuu je nak pengsankan diri.. encik suami lak purak2 dah pengsan masa ni.. elehhh mcm le tak tau dia nak ngelat dari kena suruh ambikkan makanan utk ica .. cetttt.. hehhehe
 
Biasanya aku akan suap dia koko krunch dgn susu.. tapi malam tadi aku agak malas, so aku bg kopok pringles je.. aku ngantuk.. kihkihkih..
 
Pastu aku terus cakap kat ica yg aku nak tido dulu.. pas ucap selamat malam kat ica aku dah tak sedar apa dah.. aku tido dulu dari ica.. kol berapalah agaknya budak ni sambung tido balik..
 
Tup2 pagi tadi aku tengok ica dah ada kat tengah2 antara aku dgn encik suami.. entah bilalah dia menyelit panjat katil kitorang agaknya..
 
Dah le mimpi aku malam tadi tak berapa best.. ada ke patut aku mimpi aku tgh kemas2 dan packing2 barang nak pindah umah.. bkn pindah dari umah yg sekarang ni.. ni mimpi pindah rumah yg aku duduk masa bujang2 dulu..
 
Dalam mimpi tu banyak giler keje berat yg aku buat.. dah le sebelum tido tu aku dah memang penat.. dapat mimpi pun mimpi yg buat aku penat..
 
Bangun tido pagi tadi pun tak bermaya sebab penat mengemas dlm mimpi tu.. tak pasal2 lenguhhh je badan bila bgn dari tido sbb effect penat tu terbawak2 bila bgn dari tido.. hahahha.. boleh lak cenggitu..
 
Dah dahhh.. aku penat nak menaip dah.. hehehe
 



19 comments:

Siti Saleha said...

Seronoknya... sangat mengimpikan untuk jadi full housewife. Nak tunggu pencen lama giler... hehehe

izfanora said...

dapur cantik cmni mmg best lepas lama2.. hihi..

nome said...

dapo cantek arr....sukanya dapat dapo camtu (mula la nak berangan mat jenin) :)

MAY said...

besar sgt dapo tu..klu sy, tido situ pun takpe..=)

::EIDA:: said...

cantiknye dapur..............

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kalau tido tak lena mmg penat

Fara Dilot said...

cantik giler dapo.. sgt nak.. meh dtg umah saye watkan dapo smp jadik cantek camtu kak

Nurul Ain said...

cantik giler, besar lak tu dapur!iron board kita sama!

JUJUE AHMAD said...

wah akak cantiknya dapur. bestnyer klo jue dpt dapur ni tentu syok duk kat dapur lg best jd surirumah sepenuh masa hehe..

abah khalisha said...

cantiknya dapur..

Fieda said...

Salam...

hamoi..cantiknya dapur. !
selalu pulak berasap mmglah berbaloi-baloi..!

eyndayusoff said...

Ofis kita satu rumah semua department la kalau nak ikut kan ana kannnn :-D

IdaShazana said...

Klu opis macam tu punya cantik n besar, duk terperap lama pun tak de hal

shera haifa said...

dapur cntik tu yg selalu kat dapur kan? hehe

DaisyMe said...

bestnye opiz akak. chantek gitu.. suke! suke tengok style akak, rajin sangat. nak jadi macam tu lah. hehe. *berangan

akak.. nak add akak ni. hehe baru je buat blog. tak tahu nak tinggal jejak kat mane. tinggal kt sni ok kot..

cleo nurul said...

huuuu.. bestnye jd mcm akak. sy pn teringin sgt nk jd full housewife supaya blh ddk sme2 ngn incik asben. huhu.. sy ada ambik resepi kt blog akak aritu tau. bila buat memng jd n sgt sdappp.. kek coklat moist tu. hihi..

Ana Suzana said...

maceh kengkawan yg tinggal komen.. yg pestaim masuk sini ana ucapkan salam perkenalan.. ecewahhhh.. hehhe

prog muten said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

Nur-nba said...

Cantiknya dapur Ana...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...