NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, November 06, 2012

MeNu SaRaPaN PaGi EnCiK SuaMi


Hari2 pening gak kepala nak siapkan bekfes apa.. bekfes aje punnn.. tapi peningnya macam nak masak utk dinner.. kikiki..

Yelahkan, hari2 kena ubah selera.. kalau dok ulang2 bekfes yg sama kang bosan gak.. tapi kekadang aku ulang2 gak menu yg sama.. dah itu je yg ada.. kahkahkah..

Kat bwh ni antara menu2 bekfes yg aku buat beberapa hari yg lalu.. dah basi dalam perut pun.. entah2 dah jadi bahan kumbahan dah pun..


Yang ni aku buat fillet ikan je.. beli yg siap2 dlm kotak.. just grill aje atas dapur.. siappp.. hidang jelah dgn apa2 yg korang rasa perlu dan kasi nampak menarik..


Bila ada kerajinan sikit aku buat penkek pulak.. yg ni versi putih melepuk..


Makan dgn madu lebah.. kena mention perkataan lebah tu sbb kalo cakap makan dgn madu kang aku yg sentap.. ekekekke


Yang ni lak bekfes dgn menu terbaru dan yg pertama kali aku buat seumur hidup aku.. nama menu ni kacang phool..

Alhamdulillah berjaya even baru pestaim buat.. kacang phool yg di makan dgn roti perancis.. nak mkn dgn roti gardenia pun boleh..

Resepi nanti aku sharekan ye.. aku akan kasi dgn tutorialnya sekali.. tunggu jelah kemunculan entry tu.. tak pasti la bila kan sbb aku kan bz.. hehehe


Ni lak bekfes pg tadi.. penkek yg tak putih melepak.. tapi gebusss..


Setelah di tuang dgn syrup penkek.. syrup tu beli kat giant je.. penkek tu pulak aku try pakai premix punya brand nona.. not bad gak rasa dia.. sedappp..

Sekian saje entry makanan aku.. tataaaa...



13 comments:

JaSSNaNi said...

sedap bekfes.. :)
nyum nyum.. :D

DIEANA FIRDAUS said...

Dapnye...nyum..nyummm

zailamohamad said...

pancake premix jenama Nona tu memang sedap..gebus je kan..tak puas nak makan:P

mamawaiz said...

tgk menu kacang phool tu teringat masterchef..festime dgr kat rancangan tu lah, hehe

Nazayiena said...

Sedap2 semuanya bekfes tu.

nanonano said...

xsbr nk tggu resepi kcang pool tu kak!

SyaNa said...

kagum kagum
da mcm gambar kt website masterchef
hehee

ZarinAziz said...

sedap nyer!! bekpes yg berkhasiat

IdaShazana said...

Bertuahnya badan. Wife buat pekfes siap dgn hiasan ngalahkn hotel

prog muten said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

Nur-nba said...

Breakfast semuanya sedap2..;)

ummukhadeeja said...

look simple n delicious..mesti anak anak suka..blh try ni..:)

Bazlia Amoza said...

deco tu buat the food sgt yummylicious..terbaik lah sis..i follow u :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...