NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, November 20, 2012

DuiT KeK HaRi JaDi


Ni cerita pasal apis lagi.. tadi tengahari kan aku hantar anak2 pegi sekolah mcm biasa..

Pastu datang la teacher kesayangan apis ni sambut kitorang kat kete.. 

Teacher kesayangan apis ni bawak satu benda yg aku kenall sgt2.. 


Ni ha mendenye.. tupperware mknn..

Patut la dah tak nmpk kat umah.. pastu tau mende tu takde pun bila si apis ni cakap tupperware dia tertinggal kat sekolah..


Nak tau apa dalam bekas makanan tu..?


Tu diaaa.. duit simpanan dia yg dia kutip dari abah dia, dari aku, dari pakcik makcik dia..

Dia nak duit syiling je.. duit kertas dia tak berapa minat sgt..

Masa teacher kesayangan apis ni pulangkan bekas mknn ni kat aku, teacher apis ni cakap apis bg duit tu kat dia..

Sbb apis mintak teacher tu belikan kek hari jadi utk dia yg tak lama lagi..

Besday apis 27hb ni.. teacher apis cakap apis hari2 pesan kat teacher supaya belikan dia kek..

Tak dapat kek besar dapat yg kecik pun jadilah katanya..

Aku lak yg sedih bila teacher apis cakap camtu.. jgn risau ye apis,  mak pun boleh buatkan kek jugak utk apis..

Buat teacher Aniza.. mekasih byk2 sebab sepanjang apis bersekolah di situ, teacher layan dia dgn penuh kasih sayang sampaikan apis hari2 dok sebut nama teacher..

Pasni mesti apis rinduuu sgt dgn teacher dan kawan2 kat situ..

Mekasih ye teacher sbb rajin dokong, pujuk apis time apis buat perangai manja dia tu.. hehehe..






14 comments:

syiekin said...

anak akak smua mnje2... aduyai apis... xnk susahkn mak dia wat kek pepagi bute yek... pndai smpan duit sndri.. x berkira lak 2..dpt kek kcik pon xpe... xpe2 nnti mak wat kan kek besar2 ntuk apis.. kan kak ana kan hehehe :)

JaSSNaNi said...

pandai dia kutip duit... macam anak saya yg 5 tahun gak.. duit dlm mesin basuh, duit syiling abah dia.. duit yg mana dia jumpa kat lantai ke.. tercicir.. semua dia nye.. hehehehe

Miss Layaleya said...

sayu plak hati baca cite ni.. good boy!

mamawaiz said...

duit kertas lg besar nilainya apis..hehe.

cik neto said...

wahhh.. apis2..

Cnidaria said...

sebak pulak ptg2 nih...

nome said...

alahai apis...

nanti ibu buat kek sedap2 utk apis yer....untung apis dpt teacher camtu...baik sangat2

jaakechik said...

touching sungguh entry kali ni, lucu la apis pon. dia lupa agknya maknya tu tokey kek, teokey tiramisu, lasagne, durian crepe... haha.. mintak jer. konfem mak tunaikan.... heehe

Eey said...

Budak2 memang suka duit syiling, kan? Agaknya pasal duit syiling berat ngan leh bunyi2 kot, heheehheee...

Nana Kassim said...

Touching plk ngn apis niee..huhuhu...good boy..

Mira Adzlia said...

alolor...apis nih..sedih pulak..hihi..nsb bek teacher apis baik

ZarinAziz said...

ala sayu la pulak..xpe apis nanti mama apis buatkan kek yg special utk apis k..

IzmaRusli I PREMIUM BEAUTIFUL said...

ana, apis dh tak school kat genius aulad lagi ke tahun depan?

DeQWa said...

alolo...apis yng sweetttt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...