NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, November 21, 2012

iCa MeNgePoW aKu LaGi

 Biasanya tiap kali aku lalu kawasan ni ica tak pernah nak mintak aku belikan menan.. paling tidak pun dia akan pandanggg je menan tu sampai terteleng2 walaupun dah jalan jauh ke hadapan..
 
Tapi dia tak berani cakap yg dia nak menan sbb aku dah cakap awal2 JGN BELI MENAN..!! hahaha..
 
Bila dah 4-5 kali kekerapan lalu kat situ setiap minggu, aku sangkakan dia dah serasi dgn ayat arahan aku tu.. rupa2nya hari ni dia tewass.. huhuhu..
 
 
Ni namanya laluan bahaya.. Sangat bijak betul kan org yg meniaga kat kaki lima ni..
 
Kawasan yg memang laluan org ramai.. sape2 yg bawak anak2 komfem terpaksa mengadap pelbagai karenah anak2 yg tetiba teruja tgk menan2 kat situ.. termasuk laaa aku.. huhuhu
 
Tadi ptg masa aku lalu kat kawasan tu, dgn konfidennya laa aku tolak stroller lalu depan menan2 tu semua.. yelah, aku ingat ica takkan mintak belikan menan pun mcm selalu..
 
Sekalinyaaaa.. ptg tadi ica kuarkan kata2 hikmat dia.. ica cakap kesiannn ica, ica takde pun menan baru... cehhh.. manyak lee..
 
Memula aku bolayan aje.. ingatkan kang dia tak mintak dah bila aku buat taktau.. sekalinyaaa dia bantai merengek2 lak.. lagi laju aku tolak kete sorong lagi mcm2 peel dia kuarkan.. psiko sungguh..
 
Last2 kesian lak tengok muka dia yg baruu baik demam tu.. okeylah okeylahhhh aku belikan.. tapi aku cakap aku beli yg kecik2 aje.. ica kata okeyyy... cetttt.. okey la sangatttt..
 
 
Hamboiii senyummm ko ye nakkk.. mak berduka lara ni.. kempis wallet mak nakkk.. huhu..
 
 
Kemain lebar senyuman.. kikiki..
 
 Setelah belek2 menan yg dia nak, dia pilih menan patung kucing yg leh ulang balik apa yg kita cakap.. apa namanya tu ehh... talking tom cat..
 
Mahal lak tu.. nangesss.. dari harga rm59 dapat less jadi rm50.. beli sekor je.. ica kata dia boleh kongsi dgn abg dgn kakak dia.. bagus icaa... jimat duit mak nakkk..
 
 
Ica dan Tom.. tampo2 gak kang si Tom ni.. suka ajuk cakap aku ye.. cisss..
 
 
 
Ica dapat kucing.. mak ko dapat ni je.. jeruk pelam bercili..
 
Sedappp... baik beli makanan dari menan ica oitt.. hehehehe.. lepas beli menan terus cepat2 drive pegi ke sekolah ambik budak 2 org tu..
 
Dalam hati berkata (ecewahhhh) mesti budak 2 org tu teruja share menan patung kucing tu dgn ica.. ica pun mood dia baik je arini..
 
Elok je sampai depan sekolah dan bila budak 2 org tu masuk je dlm kete, terus budak 2 org tu histeria nanges2 nak menan yg sama..
 
Riuh betul suara aku masa ni mendamaikan keadaan yg sangat huru hara.. memasing histeria melalak2 nak jugak seketul kucing tu.. tidakkkk...
 
Abanggggg tolonggggg.. terus call bantuan kecemasan (encik suami) sbb keadaan dlm kete adalah sgt tidak terkawal.. terganggu sungguh mood pemanduan aku masa ni.. huhuhu
 
Di akhir drama swasta air mata ini adalah kegembiraan di mana kedua2 mereka dapat gak anak patung kucing tu sorang seketul.. cisss.. hebat sungguh air mata korang ye nak.. sob sob sob..


17 comments:

adda syuhada said...

hahahah..mak korang la plk berendam air mata smpai banjir..wallet dh kempis penangan anak2..hehehe

haniQaseh said...

bdk2 skrg memang camtu...kalau cakap kena ulang2 ..tp bl kita lupa haaa siaplah kita....dicantas nya pulak......

CikGu KiNa said...

anak2 ni mmg psiko..mmg kata geram n marah..tp biler tgk diaorg tido..alahai..muka suci jerk...terus terkenangkan diri sendiri yang macam tak berhati perut lak..cair sungguh dgn anak....seb baik anak aku sorang jer..tu pon permintaan menan kusss semangat...

Zareena Bt Shahmarudin said...

Ana beli kat mana tu? Nak beli gak for my son.

Zareena Bt Shahmarudin said...

Mcm kat ikano area yg kluar ikea tu je...

Ana Suzana said...

ana beli kat ikano.. jalan nak ke food court ikano tu

Ana Suzana said...

adda..
tauuu xpe.. pastu claim kat encik suami.. kahkahkah

Ana Suzana said...

Hani..
kannn.. diorang pandai carik timing lak tu.. sob sob sob

Ana Suzana said...

Cikgu..
Sorang lagi best.. memacam menan leh demand.. kikiki

yana halim said...

kalo akak, elak je jalan tu. hehe..

ameris said...

lucu plak baca entry ni siap ada panggilan kecemasan.

ZarinAziz said...

Ana..nasib 3 je..5 orang kalo?? pitam mak jemah!!

mamawaiz said...

kesiannya...mmg mati kutu lah kalau anak2 mintak mainan sorang satu, haaii lah

:: Riri-Fatieha ::~ said...

hamboi dpt jugak sorang 1.. bnyk kucing kak ana bela kan. hik hik hik

Allene said...

sori kak ana... lin tak teruja ngn tom tu... tp pelam tu... terus terliur... siap ngn cili lg... aduh... mn nak cari ni.. :(

ct lakiah said...

hahahaha... bijak ica tunjuk tom tu kat kak n abg dia...

Hazriq said...

Tumpang tanya. Ni ikano dekat dgn ikea tu ke? Igt nk beli jugak for my son (mamanya pun berkenan juga ni) hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...