NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Sunday, November 18, 2012

TeRKeJuT aKu..


Bersiaran dari kampung.. walaupun kat kampung, tapi aktiviti membaham di tgh mlm takkan di lupakan.. kikiki..


Tengok tuu.. dah nak kol 2 pagi dah pun..

Aku pun terjahlah dapur cari apa2 mknn yg boleh di baham.. bukak peti ais pastu tutup peti ais balik..

Bukak tudung saji lak.. Alaaa lauk dah abis pulakkk.. last2 nmpk megi.. megi pun megi lah. . Janji makann.. kikiki..

Sbb mls nak masak atas dapur gas, aku pun guna kaedah rendam megi dlm mangkuk dgn air panas je..

Scary lak nak masak2 kat luar sbb dapur gas mak aku adalah kat luar umah... 

Serammmms pulak.. aku ni kan over sikit kalo imagine yg bkn2.. kikiki

Sebelum nak rendam megi kenalah ambik mangkuk kann..

Elok je aku angkat itu mangkuk tetiba ada sesuatu lak kat bwh mangkuk tu..

Terperanjat aku tau.. terlompat2 aku sambil jerit kuat2.. hampir2 nak terlepas mangkuk yg aku pegang..

Sib baik mak pak aku tak terperanjat dengar jeritan aku tgh2 pg buta.. kikiki..


Ni la punca aku terjerit.. huhuhu..


Kurang asam keping betul la encik katak ni.. dah la katak,  puru lak tu.. grrrrr..


Beliau lak leh steady je duduk kat situ.. 

Ko ingat mangkuk tu kelambu ke nak main nyorok2 dlm tu bagai..

Terus aku geli nak guna mangkuk yg aku ambik td.. pakai je mangkuk lain lak..

Yg ica lak lagi best, bila aku tunjuk gmbr ni kat ica dia leh cakap

" eiiiii taikkkkkk.."

Sian anak aku.. katak pun dia tak kenal.. jom bang jenjalan gi zoo.. kekeke..






16 comments:

♥fatenn meera♥ said...

kahkahkah..ica tak kenal katak ke???

lawak toll lah..ade ke zoo yg show katak ek???

mamawaiz said...

yg besar ni x takut lagi kak..tp kalau katak pisang tu, ish mmg takut sbb dia melompat tinggi

SaRaH SaLiHaH said...

hahaha
katak cuba main sorok2 ngan akak ni

SaRaH SaLiHaH said...

hahaha
katak cuba main sorok2 ngan akak ni

pnsusu said...

Alahai katak oo katak..
Kenaps kamo di situ...sejuk gamaknya

amy said...

hehehe kelakar la ica..warna kot same ;0 ..maggie tu jgn lupe toskan dulu lepas masak sebab org ckp maggie tu bersalut lilin kalau panaskan lilin tu cair...then baru tambah kuah byk mane kite nak...wallahua'lam...:)

Bonda Ryan said...

as salam...suka dengan hint "jom bang kita g jalan", ekeke!!. seronok baca post kaka..mesti senyum2 :)

IdaShazana said...

tak cuba cium ke

zawani yusoff said...

Oooo makkkk kooooo....katak nk teman akak tu..kikikiki

:: ciK TeaChEr :: said...

kak suzana, off topic kejp..hehe
nk tnye, kt cni ade resepi tiramisu x?? rsenye dulu pnh jmpe tp cari blik xjmpe plak.. klu ade nk link eh..hehe..macihh :D

aizamia3 said...

kalau ai confirm terus tak guna dah mangkuk tu.. ;)

annursya halim said...

kak ana tak cium ke katak tu? Mana tau tetiba jadi putera yg hensem.. Wahahaha

Ana Suzana said...

Cik teacher..
Resepi tiramisu dah lama ada dlm belog.. tgk kat label eh..

Ngongom Lily said...

en. katak ni dah bosan agaknye dgr pribahasa 'spt katak bwh tmpurung'..
dia nak tukar ke 'spt katak bwh mangkuk'....he3

Ana Suzana said...

Lily..
Wakakakaka.. ha ah kannn.. tul gak tu.. kekeke

syalinda johari said...

waakakkaaa...truih tergelak sorang2 kat depan lappy ni..ica tak kenai katak rupanya..budak2 sekarang ni..ahahahaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...