NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, November 29, 2012

MaKaN2 @ SeRai EmPiRe

Malam tadi lepas solat isyak kami pun bersiap2 menuju ke destinasi yg telah pun di rancang.. asalnya nak pegi makan2 kat restoren Laman Grill kepunyaan chef Zubir masterchef tu..
 
Tapi fully booked sudah.. Last2 ke empire subang la kitaaa.. anak2 dah seronok sgt sbb pi jenjalan la katakan.. memasing mulut pot pet pot pet mcm terlebih mkn tongkeng hayam.. kekeke..
 
 
Excited betul anak2 aku tengok dekorasi love2 tu semua..
 
 
So posing la kejap kat situ.. hehehe..
 
Pastu perjalanan pun di teruskan mencari restoren yg telah kami pilih awal2 sebelum kuar umah.. bkn main laju lagi encik suami berjalan meninggalkan aku dgn anak2 kat belakang.. cettt.. kata anniversary, cer jalan pimpin tangan ke kan.. kahkahkah..
 
 
Sampai pun kat restoren yg di tuju.. restoren Serai.. ni dah kali ke berapa ntah mkn kat sini.. malas nak pikir makan kat mana dah, mkn kat tempat biasa pun okey.. sbb dah biasa dgn menu2 kat sini..
 
 
Beratur utk mendapatkan tempat duduk.. mujur tak ramai sgt org malam tadi..
 
 
" awak nampak resaksa kecik tu..? dia kuat makan tu.. sila bg tempat duduk.. kalau tak dia telan korang semua kang.."
 
Acah ajeee.. kekekke.. berani arrr laki aku nak cakap camtu, babap kang..!!
 
 
Lepas dapat tempat duduk terus buka buku menu.. belek2 pilih2 makanan yg patut dan tak patut.. miahahha.. encik suami kata order je apa yg aku nak.. ngeh ngeh ngeh..
 
 
 
Ica berlakon wat muka sedih.. cetttt..
 
 
 
 
 
Ni minuman yg kami laki bini order.. apetah nama dia.. ada bunyik2 calamansi rasanya..
 
 
apis kata aku minum air rumput.. hahahaha..
 
 
Dessert yg dah lama tak makan.. pavlova.. humang aiiiii manisnyeeee...
 
 
Anak2 aku orderkan nasi goreng..  pastu satay kitorang kongsi sama2..
 
 
Spaghetti carbonara utk apis..
 
 
Ni dessert feveret laki aku.. pisang hape ntah namanya.. aku makan sikit je sbb manis kott..
 
 
Ni menu yg aku melantak malam tadi.. beef noodle hape ntah..
 
 
30 minit kemudian.. hehehe.. sayur2 je yg tinggal..
 
Gile payah aku nak mkn masa ni.. jap2 kena suap ica.. pastu suap apis.. pastu suap ica balik.. pastu baru suap mulut sendiri.. pastu suap ica lagi.. buat camtu sampai la abis..
 
Encik suami yg tgk tangan aku yg lintang pukang ke sana ke sini suapkan anak terus bantu aku suapkan apis.. kurang sikit bersilang2 tgn aku.. kahkahkah..
 
 
Tengoklah meja kitorang.. dah macam sakai kann.. kekeke.. takde maknanya nak candle light dinner bagai kalau dah macam ni.. hahahha adeh laaa..
 
 
Resaksa yg dah kekenyangan..
 
Mekasih abg sebab belanja mkn di hari anniversary kita.. tak sabar nak celebrate besday apis dgn anniversary kita sekali next week.. sukeee..


13 comments:

My Love said...

Happy Anniversary Ana n hubby...semoga bertambah ceria. Suka baca blog Ana :)

zihan said...

Happy anniversary kak Ana..zihan pon selalu gak makan situ..not bad kan..goreng pisang tu pon favourite hubby zihan..hehehe btw semoga berbahagia ke akhir hayat :)

Miss Layaleya said...

happy anniversary sis.. Saya suka air yg sis order tu, pnah minum jgk kat situ.. :)

Allene said...

jatuh hati ngn statement ni

" awak nampak resaksa kecik tu..? dia kuat makan tu.. sila bg tempat duduk.. kalau tak dia telan korang semua kang.."

hhahahaha :))

Ida Mohd Ali said...

wahhh... bestnyer.... happy aniversary ana n suami.... :)

mntk jasa baik like kat sini http://www.facebook.com/pages/My-Sweetheart-Outlet/400990959963075?ref=hl

Anis Xora said...

selamat hari ulang tahun perkahwinan kak ana..semoga hubungan akk bkekalan hingga ke Jannah..semoga akk btmbh bahagia bsame suami n anak2 trsyg..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Barakallahu lakuma wa baraka
Alaikumaa wa jama'a bainakuma fii khaiiir...

Semoga bercinta hingga ke syurga...

Jejalan memang peberet budak2 kan.. camtu jugak anak akak.. kekadang tak soalan tak terjawab dek akal..

Akak pun dah makan kat Serai ni memang sedappp...

Putri said...

happy anniversary kak ana n hubbby
semoga berkekalan hingga ke syurga

shuhada yusof said...

happy aniversary kak ana...seronok baca blog akk..jadi silent reader jela..he3..anyway semoga kekal hingga hujung nyawa..aminnnnn

Faaein Talip Roy said...

happy aniversary sis..

tengok gambar makanan.. lapar pulak.. hehe..

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Hello dear...thanks for your Durian Crepes tutorial. I used it for my trial today, it turned out good.

Alamak rasa nak gi ke Serai lagi ni!!! :)

Nur-nba said...

Happy Anniversary Ana.. Sedap nampaknya makan kat sini.. Licin pinggan mangkuk tu..hehe

Ija Abdullah said...

salam,

just stumble upon your blog.

Happy anniversary! Saya and hubby pun make a point to celebrate our anniversary... dah lama2 kahwin, kekadang terlupa jugak..hahha.

anyway, suka baca you blog! nanti saya dtg lagi ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...