NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, February 25, 2011

TuTTi FRuTTi BuKiT JeLuToNg

Ok.. sambung kisah mkn2 kat tutti fruitti semalam.. ohye, aku pestaim tau gi kedai eskrem ni.. sblm ni aku tatau pun apa kedai ni jual.. dah baca status kwn2 kat fb baru tau yg tu kedai eskrem tp versi yogurt.. hehehe..

Mcm katak bawah tempurung kan aku ni.. kah kah kah.. sampai kat kedai ni smlm dlm kol 5.30 ptg waktu malaysia rasanya.. ececehhh.. mcm le aku kat london smlm.. kekekke..

Terlupa nak snap gmbr kedai tu dr pandangan depan.. sbb hujan renyai2 jd kelam kabut angkut anak2 masuk dlm kedai tu.. kedai ni combine sekali dgn Kopitiam Kow.. diorg satu owner.. so takdelah mkn eskrem semata2 je kannn..



Ni kaunter bayaran.. ada sorang je staff yg jaga kat sini.. space utk duduk dlm kedai ni tak besar sgt, tp korang leh duduk mkn eskrem kat kopitiam sebelah dia kalau nak lebih selesa.. kalau dtg ramai2 tu leh la dok kat kopitiam tu..

Memandangkan aku dgn budak2 kecik ni aje makanya aku dok jelah diam2 dlm kedai eskrem ni..


Free wifi jugak.. tulah staff yg jaga semalam.. nama..?? lom sempat berkenalan.. hehehe


Ni la environment dia.. yg tu outdoor punya tempat.. eh ehhh, nmpk myvi olen aku laa.. kikiki


Haa.. tulah kedai kopitiam yg aku maksudkan..


Ni mesin2 eskrem yg ada mcm2 perisa..


ada perisa blueberry, coklat, delima, peach, red velvet dan lain2.. aku tak ingat lak.. hehehe


Tu cup yg dah di sediakan.. pilih je size apa korang nak..


Rege di kira RM5.30 per 100 grams .. erkkkk.. masa ambik aku tatau pun rege di kira mcm ni.. hahahha.. hambek kooo.. maklumlah, tak tauuuu..

Dan sbnrnya kan, aku tak tau dan tak reti nak isi eskrem tu dlm cup tu.. yele, mana aku pernah buat sendiri kan.. nak tanya segan pulak.. hahahha.. last2 aku ckp dgn staff tu boleh tak dia tlg isikan yg perisa coklat tu sbb susah la nak isi sendiri dgn dokong budak..

Taktik je sbnrnya tu, waktu aku blurr nak isi camne aku terus dokong ica.. so nmpk alasan aku relevan kat situ kann.. yele, macammana nak isi dgn sebelah tgn je kan.. kang tumpah kanggg.. keh keh keh..

Bila staff tu tlg isikan aku pun perhati le camne dia buat.. pas tgk dia buat barulah aku pun ohhh mcm tu rupanya.. kacang je.. cehhh.. terus yg second cup aku buat sendiri je.. masa ni aku dah dudukkan ica kat baby chair.. hehehhe


Pastu waktu yg di tunggu2.. isi la mcm2 hiasan atas eskrem.. aku ambik stoberi, jelly, anggur, laici.. hahhaha.. kalau la aku tau rege masa tu di kira ikut berat, mau aku tak tamak mcm semalam.. kah kah kah..


Yang ni aku isi coklat warna warni tu je..


Taruk sos hersheys coklat sket..


Tadaaaa.. yg ni perisa coklat.. rege slps di timbang adalah RM18.55.. cawan ni aku ambik size medium je ye..


Yang ni lak RM24.40.. hahaha...

Jenuh aku abiskan jugak sbb mahal kan.. kang rugi duit aku.. aku dgn ain dgn ica je byk mkn.. apis just kutip stoberi je.. pastu jilat sket2 je.. cehhh.. lg la rugi.. dia sbnrnya lebih tertarik dgn cup hijau tu je.. apa daaaa..


Pastu order air epal asam boi dr kedai kopitiam tu.. rege RM6.90


Order pasta carbonara jugak utk kami mkn sama2.. rege RM14.90


Sesi mkn pun bermula.. hehehe


Kakak ain mkn sampai kotor2 lengan baju tu kena eskrem.. huhuhu


Budak ni suruh senyum tp dia buat muka camni lak.. ngada2 ehhh..


Sambil mkn aku online fb.. miahahahha.. 2 cup lg tu kosong je.. standby utk ica buat main2..


hantu eskrem..





budak ni suka betul mkn pasta.. eskrem langsung dia tak heran..


ica pun aku bg mkn pasta gak.. isi pasta dia dlm cup eskrem tu je..



slurppppp...



Ain pun tumpang mkn sama2..




Kol 6.30 ptg terus berambus dr kedai tu.. dah penat dah.. lgpun masing2 dah comot.. kecuali aku la kann..


Total mkn eskrem smlm.. tak termasuk rege air epal dgn pasta tu ye.. bil lain2..

Okeylah.. sape2 nak gi sini leh dtg ke alamat di bawah.. tetiba dah jd tukang promosi lak.. kekekeke..


TUTTI FRUTTI
FROZEN YOGURT
NO. 11, JALAN SERAMBI U8/21,
BUKIT JELUTONG,
40150 SHAH ALAM





9 comments:

Liza said...

Wah, mahainya.. Tapi sekali sekala bleh la cuba...

syafisyifa' said...

wah sedapnya :)

lily lotus said...

gulp! boleh tahan mahal gak ekk..tapi utk pencinta aiskrim mmg berbaloi :) suka tgk ur kids mkn dgn jayanya..hehe

Dapur Kek said...

air epal asam boi paling merentap jiwa bila minum ni....fuhh..! ada juga kedondong asam boi,limau kasturi asam boi..ekekeke!

✿etiey erywan✿ said...

hmm sedapnya. ehh lama dah tak makan ni. cute nya kakak pakai tudung

NM02 said...

tu ar, adik ai pun cakap eskim dia mahal. tapi utk rasa sekali sekala apa salahnya kan...

Shahayu said...

mmm dap nyer... kalu rege nya mahee..dah tentu2nya sedap....kan?? skali skala tak pa la... mencuba... x la terliur jerr tengok pic tu.... tapi kalu ada org belanja lagi best.. hehe heheh

Yan said...

Rasa macam baskin robbin?

si ngokngek said...

warghh sedapnya..jelousnya nk jugak..6ti belanja lar saya pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...