NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, February 21, 2011

JaLaN2 KLCC

Ni aktiviti mlm td.. pas maghrib hubby suruh sume bersiap2.. nak gi klcc katanya.. dia ni jarang le nak ajak tempat2 yg crowded mcm ni melainkan ada sesuatu la tu yg dia cari.. mcm le aku tak tauuu.. ngeh ngeh ngeh

Aku tak kisah pun apa yg dia nak cari, janji aku dgn anak2 pi jalan2.. walaupun tiap2 hari aku jalan2 dgn anak2 pas hantar ain gi skul, tu lainnnn.. mana sama kalo jalan2 di temankan laki sendiri kannn..

So apa lagi, pas solat maghrib masing2 dah siap sedia nak masuk kete.. kecoh sket masa nak masuk kete sbb anak2 aku sibukkk je nak naik kete myvi aku.. apa kesss.. eh ehhh bebudak ni.. naik kete bapak korang sudahhh..


Baru 10 minit perjalanan dah hanyut dah budak kecik ni... letih sgt la tu sbb tak tido ptg..


Apis pun tgh lalok2 dah masa ni.. pastu dia pun sama2 hanyut gak mcm ica.. Ain je tak tido sbb aku tak kasi dia tido.. hahaha..


Masa dah sampai kat parking klcc pun depa masih bantai tido.. panggil nama byk kali pun buat tak tauuu je.. ngantuk betul ni.. stroller bawak satu je lak tu.. mmg biasanya bwk satu je.. tak kose seret sekali 2..

Last2 aku letak apis je kat stroller sbb dia lg berat.. ica aku je yg kendong.. biar bapak dia je yg tolak stroller.. Tp masa aku loading si apis ni kat stroller dia dah bgn pulak.. ica pun sama.. agaknya bising sgt kot, camne nak sambung tido kannn..


Destinasi pertama yg kami tuju adalah tempat jual gadget2 mcm ipad, laptop dan mcm2 le.. aku tak ingat nama kedai dia.. hubby dah aim benda kat dlm gmbr tu.. bkn utk aku.. utk dia je.. sob sob sobb.. :-p

Tak beli pun, just pi survey dan banding2 harga je dulu.. sbb hubby biasanya beli kat lowyat je.. pas survey2 kami pun gi cari tempat mkn.. aku lapar sungguh masa ni woo.. tup2 baru nak masuk restoren tu Ain dah bisik2 kat aku kata nak berak..

Cisss.. time ni la hang nak berak bagai... so aku suruh hubby pi order je mknn dulu sementara aku, ica dgn ain gi toilet.. aku bukan apa, lecehnye toilet klcc ni ialah takde getah paip..

So agak thrill sket le aku bersihkan ain masa tu.. ica aku tugaskan utk pegang seluar ain.. bagus tul dia.. hehe

Pas settle sume baru gi restoren tu balik.. hubby kata dia dah order ikan stim, sayur 2 jenis dan sotong.. hantam sajalahh..


ica yg sibuk belek2 menu..




Ni air lime soda juice.. ambik koooo.. masam gileee.. sedut je terus berkerut muka.. sedut lagi berkerut muka.. dah mcm buat senaman muka lak masa minum ni.. kah kah kah..


Aku kenakan ain dgn ica gak utk minum air ni.. aku kata kat diorang air laici.. sungguh2 diorang sedut.. sekalinya masammmmm.. hahahha.. ica sampai nak termuntah pas telan air tu.. kah kah kah..


Mknn yg memula sampai.. aku , hubby dgn ain je yg mkn betik ni.. yg lg 2 org tu tak berminat nak mkn.. cehhh..


Apis mkn fries.. ambik kooo.. aku snap guna flash lak masa ni.. hasilnya, terkejut org2 yg tgh mkn kat belakang2 tu.. hehehhe.. terus tak ambik gmbr dah.. maluuu..

Sedang elok kunyah mknn nyap nyap nyapp.. tetiba ain ckp dia nak berak lg.. adoilaaa.. potong stim betul.. mkn laju2 abiskan mknn.. takut hilang selera lak pas cuci berak dia kan.. kekekke.. dia tak cirit birit pun.. agaknya tak abis kuarkan khazanah je masa mula2 tadi..



Pas kuar dr toilet diorang mintak upah main ni.. sumbat sekali 3 org.. senang.. jimat duit.. main 2 round je.. pastu dah.. terus ckp takde duit dah.. sib baik dgr perintah..

Sblm balik ain merayu2 kat bapak dia nak tgk air pancut.. aku pun menyokong statement ain.. hehehe... alaa.. lepak jap je punn.. bkn selalu dah gi klcc..



Teruja muka memasing tgk air pancut..


Aku paksa buat adegan peluk2 bahu.. apis ikut arahan mcm terpaksa je.. hahahha..



Tak lama pun kami lepak kat sini..


Dlm 5 minit je rasanya.. pastu air pancut tu stop sendiri.. terus anak2 aku paham maksudnya kena balik la tu.. bagussss.. senang keje aku sbb takde adegan nanges2 kena paksa balik..

Masa otw ke kete aku sempat suruh apis posing kat satu kete yg betul2 buat pengunjung klcc ni tertoleh2 byk kali.. ramai gak yg snap gmbr kete tu.. aku dgn hubby pun sakan snap gak.. wahahahha..

Siyess jakun.. pedulik hape kan.. nak beli mmg mimpi je le.. so kami ambik berkat jele dgn suruh apis bergambar kat kete tu.. ekekkeke


Ni la kete yg aku maksudkan.. fuiyooo..


Kebetulan apis pun pakai baju oren masa ni mmg cantek sgt la tu..

Masa snap2 gmbr kete ni byk kali mata aku melilau sana sini.. tgk2 kot la owner kete ni dtg tetiba lak kan.. harus malu besar aku kang.. ekekkeke..


Tension apis sbb aku suruh posing lama2 kat situ.. kah kah kah..


Sape punyalah agaknya kannn.. no plate pun cantek sungguh..

Aku saje je nyakat hubby suruh beli kete ni.. dia kata ha ahh, kita kuarkan semua saving kita utk beli kete ni aje.. pastu dia kata dia bawak kete ni gi keje.. barulah ada gaya skett katanya..

Cehhhh.. dia saje nak kasi aku hangen la tu.. terus aku jawab kalo dia gi keje naik kete mcm ni, aku akan ikutttt ke mana je dia pegi.. kang kena ngorat kang.. hahahhaha..

Ececehhh.. berangan sungguh kan kami.. takpe.. berangan itu tak salah.. hehehe.. oklah.. nak bg anak mamam.. tataaaa..



8 comments:

NM02 said...

hi ana... pe kabo? jalan2 klcc eh... kita lama tak kesana. padahal dekat je pun. hehehe

MeMHaliD said...

lama x lepak KLCC...comel jer 3 org amik gambar..ica memang cute

♥sYiLaSyiRa♥ said...

uih..padannya warna kete tu ngan baju anak teruna akak...hihihi

illa said...

Sempat lagi snap pic keta org hihik..dah lama tak p klcc ar..

✿etiey erywan✿ said...

wah bestnya anak- anak dah besar. ;P

zailamohamad said...

memang leceh sket toilet KLCC ni, tempat orang2 kaya melepak macam ni ek, xde getah paip pasal nampak xkelasss kot..hehehe

the^shopalista said...

cute kids! just follow u dear!

Janna Wan Muhammad said...

syioknya hafz tgj citer barney...tp rapat bebenor, kang rosak mata apis, jadi rabun macam acik janna ni....huhuhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...