NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, February 24, 2011

CeRiTa SeMaLaM

Smlm kuar umah mcm biasalah.. tp tak terus gi sekolah Ain.. aku pi singgah kfc bukit jelutong jap sbb apis rindu nak mkn kepci.. kekkeke... rindu konon.. cehhh..!!

Bila masuk je dlm kfc bebudak keje kfc tu dah sengih2 dan ckp order mcm biasa kan kak..?? nasi ayam dgn air milo kan..? hahahhaha.. ye betulll.. bagus betul korang ye.. tu apa maknanya tu.. kekeke

Tgk jam dah kol 1.10 tghari.. ahhh sudahh.. lewat dah ni.. kelas ain start kol 1.30 tghari.. dgn pantasnya aku sumbat bebudak dok kat carseat masing2.. pastu psg cd barney siap2.. dan apa lg.. berdesup laju le tuju ke highway... byk dok lane kanan je..

Tepat jam 1.30 tghari dah sampai dpn skul ain.. passing ain kat teacher dia yg dah tggu kat tangga.. fuhh.. lega dah part hantar ain.. tak lama pastu hubby call ajak mkn sama2 mcm selalu..


Dan kat sini lah tmpt kami dating.. hehehe.. aku suka sayur pucuk paku dia.. sbb jarang jumpa sayur tu.. pastu aku suka ambik lauk ikan keli.. hehe


Penuh tak pinggan aku..

Ada lauk paru goreng, kuah asam pedas (ambik kuah aje) , sayur bayam sbb masa ni pucuk paku takde pulak, dan lauk ikan keli.. ikan tu lemas di bawah sayur tu sbb tertimbus.. wakakakka.. mengucap panjang laki aku tgk pinggan bini dia penuh.. hari2 mcm tu lak tu.. kah kah kah..

Pas mkn2 sembang2 jap dgn hubby, hubby main dgn anak2.. hubby aku ni kalo main gurau2 dgn anak2 mcm dah lama tak jumpa je gayanya.. tu psl bebudak ni lebih manja dgn bapak dia..

Tgk jam dah kol 2.30 ptg.. terus blah dulu gi destinasi seterusnya.. hubby sambung nyembang2 dgn staff2 dia pulak masa ni.. destinasi seterusnya adalah giant kota damansara.. apis la yg nak sgt gi situ.. mcm le tak pernah pegi.. dia rindukan playground kat situ la tu..

Tepat kol 4.10 ptg kami pun beransur gerak kuar dr giant.. ain abis kelas kol 4.30 ptg.. kang lmbt lak jemput dia kang.. kete dah byk masa ni.. jem sket jalan nak menuju ke LDP.. mujur aku sampai skul ain kol 4.25 ptg..

Masa ni dah ramai mak bapak berpusu2 nak ambik anak masing2.. parking mmg sokmo penuh la.. terpaksa parking jauh ke depan sket.. pastu menapak le dgn budak 2 org ni pi ambik kakak dia..

Pas ambik ain terus gerak balik rumah.. tp kena tempuh jem sket kat area bukit jelutong.. aku kalo setakat jem je takpe, tp aku risau dgn motor2 yg dok mencelah2 kat tepi, depan dan belakang kete kita utk cari laluan nak memotong..

Prnh gak diorang tergesel side mirror kete aku.. bab tergesel2 ni yg aku risau ni.. kang tau2 calar je kete kang.. ish3x.. kami sampai umah dlm kol 5.10 ptg.. aku bawak bebudak ni main2 kat playground dpn rumah dulu.. main la sampai penat..

Pas stgh jam main terus loading budak2 masuk umah.. mandikan dan bg mkn.. pastu aku lak mkn nasi.. lapar woo..


Pastu terus suruh diorang main2 dulu sementara aku nak mengemas umah pulak.. ain aku perhambat masuk bilik apis sbb dia nak layan cite barbie kat laptop..



Nama je bilik apis, tp buat masa ni jadi bilik utk tetamu dulu sbb apis tido dgn kakak dia.. kecik lg nak di asing2kan.. lgpun apis penakut tido sorang2.. kekeke..

Yang aku gigih la dok vakum bilik tido aku, tukar sarung bantal, quilt cover pun tukar.. lap tu ini.. spray bau aromaterapi.. haaaa.. mmg penattt.. keje tak abis2.. sambil buat keje sambil jengah anak2 yg kejap2 main kejap2 bergaduh.. main elok2 tak leh ke haa..??


Kol 8.30 mlm hubby pun sampai umah.. termengah2 turun tangga utk bukak pintu.. bila bukak je pintu hubby terus hulur kotak putih ni.. aikkk..?? ape ni..?? masa ni aku tak belek2 kotak tu sbb nak rushing naik atas semula sambung kemas bilik..

Bila hubby kata perfume utk ayang le, terus aku wahhhhh.. sengih sampai ke telinga.. kekeke.. tetiba lak belikan aku perfume.. maceh banggg.. wangi gile perfume tu.. rasa hilang lak penat semalam wat keje pas dpt reward ni.. hehhehe.. ngada2 kannn..

Aku tak mintak ye, tp kalo suami dah beri tu syukur Alhamdulillah.. sukaaa.. terharuuu.. okeylah.. abis dah nak citer ni.. nak mandikan anak2.. nak siap2 pi skul ain kang.. mana laa nak lepak lg arini ye.. huhuhu



7 comments:

Ena said...

tak jemu la baca citer kat sini.. :D

Alin Marlini said...

ana beli rak kat bilik air kaler hijau tu kat maner? Cantiklah...

thalhahaziz said...

akak makan banyak penuh pinggan p0n xpe sbb byk keje buat bakar kalori, n0 w0nder la masih kecik m0lek.. ajak la abang tu buat keje rumah sekali, mesti sama2 kurus.. (eh gumuk ker dia?)

Ana Suzana said...

Ena..
Moshi2... Hihi

Ana Suzana said...

Alin..
Bilik airrr..?? Ada tunjuk rak bilik air ke? Pelik nih

Ana Suzana said...

Thalhah..
Dah baka kecik tu yg kecik je.. Kuikuikui

Ms Serry + Fatieha Fatie said...

Kak Ana mcm kenal jer tmpat ni :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...