NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, February 22, 2011

iCE RooM KoTa DaMaNSaRa

Hari isnin hingga jumaat mcm biasalah, aku akan pening mana nak cari port melepak dgn anak2.. tiap2 mlm aku kena pikir sok nak lepak mana pulak.. yg tu dah yg ni dah.. bosan gile asyik tempat yg sama je.. kekeke

Smlm pas hantar ain aku terus gerak ke stesyen minyak dulu.. minyak dah nak kering.. pas isi minyak singgah surau dulu mcm biasa.. umpan anak2 dgn koko krunch yg kotak kecik tu sorang satu kasi diam sket..

Pastu terus gerak ke highway NKVE utk ke kota damansara.. malas nak ikut LDP.. jemm.. aku dah planning awal2 dah nak gi ice room kat kota damansara ni.. tak pernah pi lg kat situ.. saje nak test.. lgpun ada tempat utk anak2 aku melepak.. sbb ada playground dlm tu..

Cuaca mak aihhhh.. panas sungguh semalam.. nak sejukkan kete punyalah lama.. ekon dah full blast dah.. tak jugak sejuk2.. ish3x.. berpeluh2 anak aku yg dok belakang tu.. kekkeke..

Sampai je kat ice room apis dah komplen.. dia tanya nape pegi sini.. sbb dia nak gi giant yg betul2 terletak dpn ice room ni ha.. cehh.. aku ckp giant tutup lagi.. keh keh keh.. kelentong tak agak2 kann... kose aku nak gi giant.. sok2 jelah pi situ..


Kami gi tingkat 1.. kat tingkat 1 ni takde ekon rupanya.. dia open air gituu.. kipas je lah yg ada.. berpeluh2 aku lepak masa ni.. nak dok kwsn ekon tak leh lak sbb anak2 aku nak main kat playground tu..

Aku malas nak baca menu lama2, dah pikir awal2 dah apa nak order.. makanya masa sampai tu aku terus order je.. senang..

Ni yg aku order.. yg pasti aku lg byk mkn dr bebudak ni.. apis byk main je.. ica lak byk melalak je.. ntah apehal ntah anak dara sorg ni.. huhuhu


Aiskrim chase nut ke apa ntah nama dia.. tp eskrem versi kacang.. sedappp..


Eskrem stoberi utk aku gak.. share dgn bebudak 2 org ni.. ica byk main2 je.. apis pun sama, dia cuma kutip stoberi tu je.. sampai cair eskrem tu diorang main cucuk2.. cehhh..


Air apple sour plum utk aku.. sedappp.. tp apesal aku rasa air kat ice room nilai lg sedap ek.. ke aku salah order jenis air.. apapun tetap sedap jugak.. hehehe


Nasi goreng kampung utk aku.. sedap pada tekak aku.. lajuu je aku ngap sbb lapar sgt.. ica dgn apis tukang perabiskan papadom tu je..


Nasi goreng tak pedas utk anak2 aku...

Diorang lgsg taknak mkn nasi.. aku lupa la pulak yg aku dah siap2 bg mkn nasi sblm kuar umah.. patutla diorang kenyang.. ahahhah.. so jawabnya tapau jelah.. tak larat aku nak telan sepinggan tu.. kekekke


Kentang goreng.. yg mangkuk hitam tu sup kosong ye puan2..


Dan desset aku smlm ialah durian goreng..

Banyak kannnn aku makannn... walaupun ica melalakkk je kejenye tp aku tetap mencekik dgn jayanya.. hahahha


Tgk la ica tu.. ntah apa la yg dia nak.. suruh pi main takmau lak masa ni.. melalak je yg dia nak.. sib baik takde org lgsg masa ni.. kami aje yg ada kat level 1 ni..


Anak nanges2.. yg maknye gigih aje snap gambar.. takde hati perut langsung.. kah kah kah




Last2 aku belikan coklat smarties utk dia.. kat tepi playground tu ada mesin utk beli coklat ni.. masukkan 2 keping duit syiling 50 sen pastu ko tadah je coklat ni turun..

Ingatkan byk la dpt beli singgit ni kan.. sekalinya 8 ketul coklat aje.. wakakakka.. bila dah abis ica melalak lg.. topup lg rm2.. last2 tak abis pun dia mkn.. ngengada tauu..!! Di sbbkan aku nak mkn dgn tenang, aku perhambat diorang masuk playground..


Main la puas2 ye sbb takde budak lain pun melainkan korang berdua.. bestttt.. hehehe


ica termenung.. cantekkan pesen baju tu.. kekeke.. aku sumbat baju kembang dia dlm seluar masa nak main ni sbb dia asyik nak terpijak baju kembang tu je bila panjat tangga.. risau tergolek je kang..



Budak ni sgt nakal smlm.. asyik buli ica je.. lglah melalak budak tu..


Kusi hijau tetap jd pilihan..


Ko tauu, si apis ni cuba nak tanggalkan benda kat dinding tu ha.. dia cuba kopek2 kasi tertanggal.. terus kena sound dgn aku.. berani arr buat camtu.. siappp...!!

Okeylah.. arini aku taktau nak lepak mana.. giant kota damansara jelah kot.. uwaaaaaa



5 comments:

abeshazwani said...

mesti boring kalu dh hari2 gi lepak tempat sama kan? oklah tu dpt bwk anak2 hilangkan keboringan.

NM02 said...

windu kat IR KD...

MrS. F!zA said...

xpnh try lg ice room..kt bangi pon ada jgk..

*jom join GA menang header

http://mrsfiza212.blogspot.com/2011/02/ga-jom-kami-buatkan-header-untuk-kamu.html

✿etiey erywan✿ said...

wah sedapnya. nak kena cuba jugak ni. bestnya hari2 lepak dengan anak- anak..

myranaqi said...

myra dh try gk ice room ni..myra g kat ice room bangi..sgt sdp eskrem chase nut 2...sgt2 teruja dtg kat ice room ni ..nnti nk pegi lgi..oyee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...