NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, February 18, 2011

SiBuK MaSaK TeNgaH2 MaLaM

Salam malam jumaat sume.. korang bikin apa haa..?? ehehehe.. semacam lak soalan aku ni kannn.. kekekke..

Aku..?? aku lani tgh sibuk berkungtau kat dapur.. org time2 gini sibuk relaks2 kat bilik kannn.. tp aku sibuk kuarkan brg2 basah dr peti ais.. nak masak siap2 utk sok.. sok kan Jumaat.. rasanya mcm terkejar2 lak kalo nak masak sok pg..

So aku decide masak tgh2 malam ni jelah.. so esok pg leh panaskan balik.. ada sket masa utk aku berehat layan tv dan tenet.. ngeh ngeh ngeh..


Tgk la.. jam dah kol 11.47 malam dah..

ica dah tido time ni.. baruuuu je tido.. tu pun sibuk berkungfu nak tidokan dia.. asyik la nak melekat dgn akuuu je.. dah le aku byk keje lg nih.. baju2 lom gosok lg.. pas masak kang la baru gosok..

Tgh sibuk prepare nak masak sempat lg aku snap gmbr dan terus apdet kannn.. ahahahha.. maklumlah, siang td tak sempat nak apdet blog.. sibuk ajar anak siapkan keje sekolah dia..

Sampai kdg2 hilang sabar lak aku ngajar dia.. mmg aku tak di takdirkan utk jd cikgu la agaknya sbb aku tak leh sabar.. kekekeke.. ada ke patut ain boleh lukis muka org kat kotak kosong yg sepatutnya dia tulis huruf SA..

Geram takk..?? aku memula tak geram pun.. aku bantai gelak je.. pastu baru aku siyess balik.. haaa.. masa tu baru la hang tau langit tinggi rendah bila mak hang ajar.. wakakakka.. agaknya sbb masa suntuk kot, jd masa mengajar tu jd kelam kabut sket.. muahahhaha.. alasann..!!

Ok.. sambung balik cite bab aku masak..


Lani aku tgh masak nasi impit.. cdgnya sarapan pg kang mkn lontong.. ngeh ngeh ngeh.. tetiba lak aku teringin nak mkn lontong.. apa kess tah.. korang takyah nak speku bkn2 ye.. aku baruuuu je lps bln mengambang..


ikan ni jap lg aku siang.. goreng2 aje kot.. malas nak pikir masak apa2..


Udang ni aku nak buat sambal..


Ayam ni nak buat sup.. sok anak aku mkn lauk sup la gamaknya.. sempoi dan mudah..


Sayur2 ni utk masak lodeh.. pas apdet entry ni kang baru aku cincang..


Ni kelapa parut... kang nak blend dgn air.. perah dan guna utk masak lodeh..

Oklah.. nak cpt masak ni.. kol brp ntah agaknya siap ni kannn.. pas siap masak nak iron baju hubby dgn anak2 lak.. pastu baru leh tidoooo..

** mekasih yg sudi komen ye.. kang ana jawab sume komen2 pd entry2 yg lps ye.. lom ada kesempatan lg nih.. tercungap2 nak bernapas ni haa..!!



14 comments:

Qaseh chenta said...

wah..cayalah kak ana....
berkungfu kt dapur time org ngah syokk tido..hehhee....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

if cam kami2 ni org bekerja nak wat camni..alamatnye pagi esok kat ofis masing2 jd kungfu panda hahahah

farah fauzi said...

bestnyer..sayapun selalu masak mlm2..pagi2 hangatkan jer..

Zareene Saifuddin said...

betullah ana... ajar anak2 bat homework ni memang menguji kesabaran kita kan... dah la tu depa ada 1001 alasan tuk lengah2 siapkan homework tu... adehhhh..

biology teacher said...

mlm2 pun msk ek? gigih betul beliau!!!!!!!!!

Dapur Kek said...

ain...icah...apis...
nanti tolong massage badan mama tau...cian mama
masak lauk best2...
ain urut kepala mama
icah urut kaki mama
apis urut badan mama ye...

seronok tau ana..kalau anak2 ni gomoi badan kita..!(cam akak selalu buat)

Pn. Zana said...

bagus la kak Ana ni. masak2 malam kan..sng sket .bngun pagi dh x bnyk dh kije. terus bole makan ..:D

Ana Suzana said...

Qaseh..
akak jenis tido lmbt.. tu yg tak kisah tu

Ana Suzana said...

Rose..
miahaha.. comel apa mata panda.. kuikuikui

Ana Suzana said...

Farah..
ana lak ikut mood je.. kalo rajin rajinnn sgt.. kalo malas, baik golek2 atas katil je.. kikiki

Ana Suzana said...

Zareena..
haaaa.. tauuu xpe.. mcm2 tau alasan ain ni jugak nak lengah2kan wat keje

Ana Suzana said...

teacher..
tgh gigih tu mmg gigih le. tgh malas tu kirim salam je le.. miahahha

Ana Suzana said...

Kak Norizan..
diorang dah membuta masa tu.. camne nak mintak urut.. hehehe..

Ana Suzana said...

Zana..
tp akak ttp pelik,knp pg tu masih byk gak keje walaupun dah masak awal2.. hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...