NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Saturday, February 19, 2011

BaKaT TeRPeNDaM iCa

Perghhh.. perkara yg di takuti dah makin kerap lak berlaku.. makin hari makin menjadi2 lak ica ni menunjukkan bakat beliau..

Malam td dia conteng sofa ruang tamu.. dah le kaler putih sofa tu.. pastu conteng pakai pen biru lak tu... gigih aku sental guna axion tau.. guna pencuci leather khas tak berkesan pulak.. try guna axion terus settle masalah..

Sib baik bapak dia tak balik lg masa tu.. cpt2 aku bersihkan sblm bapak dia nmpk dan mula berceramah.. kah kah kah.. kiranya mak korang ni penyelamat keadaan la kann.. ica.. sila time kasih kat omak ekau ni ha..!!

Dan pas zohor td kengkonon nak membuta la kan sbb penat pulak bila balik dr skul Ain.. tp ntah knp malas lak nak tido.. so aku isi masa yg ada dgn mengemas umah.. cuci toilet.. kemas dapur.. lap2 habuk..

Dan bila agenda mengemas sedang berlangsung maka ini lah yg aku jumpaaa..

*

*

*


Huwaaa... canteknye wallpaper baruuuu..

Eh ehhhh.. cantek sungguh ye.. bila la ica tampal wallpaper tu kannn.. dush dush dush.. sib baik ica nye tgh membuta masa ni.. kalo tak mmg kena bebel la dgn aku..

Dan nasib baik gak laki aku pun tgh join membuta dgn ica sekali.. kalo tak komfem aku lak yg kena bebel.. kekekke.. ewah ewahhh.. aku tak melekat kat budak2 ni 24 jam tau.. so ada masanya aku tak dpt pantau apa yg diorang buat.. huhuhu


Tu yg jadi mcmni ni.. lokasi kejadian adalah di bilik tamu tingkat bawah..

Tahniah ica.. kamu telah buktikan yg kamu dah mula berbakat utk menunjukkan bakat tanpa di sekat sekat.. hahahha..

Ohye, memula aku tak risau sgt la sbb cat ni jenis cat yg boleh lap2 gitu je bila anak2 conteng.. alaaa, yg mcm iklan dlm tv tu le.. tapiiiii, kat umah ni belum prnh terjadi lg adegan conteng2 dinding..

So inilah masanya utk try test mcm dlm tv tu.. hahahha.. aku pun ape lagi.. ambik kain.. basahkan sket.. pastu relaksss je lap.. hasilnya... hampehhhh.. tak hilang pun kesan conteng tu.. ica conteng pakai pensel 2B je punnn..

Cehhh.. tipuuu ye.. tak menjadi pun.. huhuhu.. last2 aku ambik sponge dgn axion.. lappppp.. sental sket2.. hasilnye.. bersih.. keh keh keh.. selesai lagi masalah aku..


U seee.. hilang kannnn... so kalau anak2 korang conteng dinding korang bersihkan je pakai axion ye.. ekekkee..

Ica.. sila ucap time kasih lg sekali sbb dah 2 kali mak selamatkan kamu..


20 comments:

tricksrex said...

ade bakat jadi pelukis ica ni kak ana..kekekeke

Qaseh chenta said...

hahaha..bakat sungguh...nk jadi arkitek kot....
nnt ica wat peta plak...

ejaMaria said...

hahaha... promote axion...

akak tiap-tiap kali nak puasa touch-up cat... kat tpt2 yg kronik la... tak larat nak larang dah... lagi larang lagi banyak 'mural' budak2 ni buat... rilek la aktiviti ni kejap je... pastu dah tak kisah ngan dinding...
mcm anak akak start conteng dinding masa umur 2-3 tahun... tapi bila dah gi tadika 4 tahun dah tak kisah dah... ;p

Hafriz Mohamad said...

artistik sguh contengan itu..nasib baik cat mahal.. hehe..

Cikgu said...

hehehe...ica dah mula menunjukkan kesenian jari jemarinya...apa kata ana try beli buku kosong..pastu ajak ica conteng2 kat dalam buku tu sesambil nasihat or bertegas dengan ica supaya tak conteng dinding lagi dah...mana tau dapat ubah tabiat tu...

Lia said...

bakat dah terserlah walaupun kecik lagi si ica tu.. hehe...

biology teacher said...

ana..petua yg bagus tu..umah i pon dah kene conteng dek dotter sorg ni..nati nk try ngn axion..tqvm

Zana said...

berguna sggh axion nih.....

Ana Suzana said...

trex..
iyolah tu bakat.. kekeke

Ana Suzana said...

Qaseh..
jd arkitek.. kekeke.. takdenye.. sume bebudak mmg mcm tu kan peel nye.. hehhe

Ana Suzana said...

ejamaria..
bebudak ni dah di belikan tempat khas utk menulis dan conteng2.. balik2 sofa dgn dinding jugakkk yg di contengnye.. hehhe

Ana Suzana said...

Hafriz..
cat mahal tp takleh nak padam kesan contengan tak best juga.. huhu

Ana Suzana said...

Cikgu..
dah ada belikan pun.. cuma depa ni suka buat yg di larang... cettt

Ana Suzana said...

Lia..
bagus utk perkembangan dia, tp tak bagus utk kita.. kekeke

Ana Suzana said...

Teacher & zana..
kat dinding ana berkesan la axion ni.. kat umah korang ana tak jaminn.. hehehe

farah fauzi said...

mujur ader axionkan..hehe

♥sYiLaSyiRa♥ said...

upanya pakai axion lagi senang ek???bagus info ni..

ibu aliff dan azwar said...

owh gitu...pakai axion yer...boleh prektikkanla gini....hehe..kalo akak kan bagi anak pen yg ink die bole ilang sendiri pas dua tiga ari kalo kite tak cuci, kalo nak bersihkan pun boleh guna air je lap dgn kain lembab..pen tu ade jual dlm cosway...untuk budak2 yg baru nak belajar conteng2...jadi kite tak risolah contengan tu akn memburukkan keadaan rmh kite...lg satu kalo budak2 gigit pun tkde hal punye,selamat, ink die dibuat dari tumbuh-tumbuhan...no chemicals...

Ana Suzana said...

Ibu aliff.
Tq jugak atas info tu.. Ptg ni jugak ana pi carik pen cosway tu,. Yihaaaaaa

Cikgu said...

hehe..budak2 cenggitu la...benda terlarang tu la yg suka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...