NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, February 08, 2011

SHoPPiNg KaT GiaNt

Baru2 ni aku angkut sume anak2 aku gi giant seksyen 13 shah alam lps ambik ain balik dr sekolah..

Tujuan utama hanya satu je.. nak beli set meja papan tulis utk bebudak ni lebih rajin belajar.. hehehe.. sejak ain sekolah ni, dia terlebih rajin sgt nak menulis.. sampaikan kat tisu pun dia tulis tau.. cian lak takde tempat khas..

Masa sampai kat giant aku pesan kat anak2 aku " TOLONG JGN AMBIK MENAN LAIN SELAIN PAPAN TULIS.. PAHAM..!! "

Apis dgn Ain komfem paham.. yg tak paham cuma ica je.. dia cuma cakap okeyyyy.. kekekeke.. okey la sgt kannnn.. kang mcm2 la dia nak tu kang..

Sampai dpn pintu masuk giant aku terus capai troli.. humban ain dgn apis dlm tu.. hahahha.. melampau betul perkataan humban tu kannn.. kang aku di sabit kesalahan mendera lak.. kekekke.. aku melawak jelah..

Mcm biasa la kan, sambil tolak stroller, sblh tgn lagi tarik troli.. terus laju2 jalan menuju ke tempat menan.. tmpt yg paling di sukai oleh bebudak ni..


Tu diaaa.. sib baik jumpa gak mende yg di cari.. rege seketul rm159.00

Di sbbkan kotaknya besar, so aku perhambat anak2 aku kuar dr troli tersebut.. hehhehe.. abis tu takkan aku nak pikul sume tu pulak kan..


Sampai 3 kotak terus aku ambik.. abis duit elaun aku.. huhuhuu.. ngadu kat hubby pasal rege mende alah ni dgn harapan hubby topup balik duit elaun aku.. rupanya mimpi jelah.. kekkeke..

Aku saje je test market.. ngeh ngeh ngeh.. alaaa.. utk anak aku tak berkira sgt.. bkn mende bukan2 kan.. terpaksa belikan sorang satu utk elakkan pergaduhan.. ica tu diktator sket.. tu yg kena belikan utk dia gak..


Kebetulan kat area tu ada jual anak2 patung lak.. terus menjerit2 ica nak tuuuu nak niiii.. dah bg yg tu dia nak yg lain lak.. bg yg lain dia nak yg lain2 pulak.. ayakkkk..


Nmpk tak muka apis tu.. dia tak puas hati sbb aku takmau belikan dia anak patung kaler hijau.. aku kan dah ckp awal2, jgn ambik menan lain selain papan tulis.. tu yg dia hangen tu.. wakakakka

Settle je terus gi kaunter bayaran terus.. malas nak pusing lama2 dlm giant tu.. kang ada je benda tak di rancang yg aku beli kang.. tu yg takmau tu..

Anak patung yg ica ambik tu pun aku tak belikan pun.. sampai kat kaunter aku terus taruk tepi je ckp kat cashier tu yg aku tak jd beli.. hahahha.. sib baik ica tak perasan pastu..


Kuar dr giant terus layan anak2 main jap kat playground dpn kfc..


Bukan main lg tau bebudak ni bergurau senda..

Ohye, aku tak tolak troli dlm keadaan mcm ni tau.. maksud aku, aku tak tolak troli dgn meletakkan 2 org budak tu kat ats kotak2 tu.. bahaya woo.. kang jatuh kanggg.. aku suruh depa jalan je.. yg dlm gmbr ni diorang berehat2 jap sambil makan cekelat..



ica yg comot makan smarties..




Sabar menanti mak dia yg tgh makan ice kimo kat daily fresh.. hehehhe.. pastu kami pun blah cepat2 sbb dah kol 6.30 ptg masa ni..


Baru 5 minit masuk kete terus bebudak ni hanyut di buai mimpi.. mesti keletihan yg amat tu..


Masa ni dah sampai umah.. saje je aku snap nak bgtau kat korang mcm mana aku sumbat sume brg2 yg aku beli td. padahal kete bukan beso mana pun.. ekekeke


Bakul berkelah tu sentiasa ada tau... hehehe..


Sian kakak kena tindih kotak... kekekke



kotak ni bkn tindih kaki ain pun.. kalo tindih mau melalak kang sbb berat kann..


Dan malam tu mulalah aktiviti mereka yg baru.. memasing sakan menulis.. ica je yg menconteng..


Oh ye.. jgn kagum dulu ye bila tgk papan tulis apis tu.. tu aku yg tulis.. keje apis cuma padam balik je apa yg aku tulis.. cetttttt... sabar jelah budak ni..



Ain ni kejap tulis kejap2 padam balik.. suka hati hang la kakak..


Ica je yg aku risaukan dlm hal ni.. dia bukan saje tulis kat papan tu.. tp kat kusi pun dia conteng sekali.. pastu ke hulu ke hilir bawak pen marker tu.. sampaikan sofa dpn tv pun kena conteng.. uwaaaaa..

Jenuh tau aku lap balik.. kang tak pasal2 aku kena marah dgn bapak dia pulak.. hahahhaha.. adeh la.. payah gak mcm ni..



26 comments:

Liza said...

Baru je nak komen suh jaga-jaga nanti ica conteng. Rupanya dah conteng. hahaha.. Kat rumah ni, Liza terpaksa cover dinding dgn pasu bunga tempat Adam conteng..

Lia said...

hehe..hambek sorang satu tu, klu berebut jugak tak tau le kan... heeeeee

farah fauzi said...

suka tgk akak bawa anak2 gi shopping...serunukkk...

UyuNs NuRuls said...

akak yg meja ni siap kusi dia ker..?

Adrina Adi said...

kalau kak ed beli satu jer. then ajar diorang bertolak ansur. camtu la ayah kak ed ajar kitorang kongsi kecik2 dulu. bukan ayah kak ed tak mampu, tp dia takmo mewahkan anak2 sangat. kena belajar, sharing is caring gitu. hehehe..


just my 2cents :)

mama_onie said...

Kagum nyer... penuh satu kete... ahaks...

MamaShiLa said...

ana...cam best ah papan tu....cam nak beli..tapi kompol duit dulu...haha...!!!

tricksrex said...

haha baru je nak puji tulisan apis cantekkk

ieda said...

haaa penuh keter ekekek kelakor tgk pic2 tu dik , tertidur keletihan lah tuu .. ermm sib baikk mak ada elaun kan .. kalau tidak menangis berlagu2 punn x dpt nak beli huhuhuh

haa bukan main suke layie budak2 tu dpt tulis menulis tuu .. happy jer .. praktik tuu perlu kan :))

Sue said...

hehe ingatkan da ada easel ni, budak2 tak conteng tempat lain dah. Adehh sekali ica tetap conteng kat sofa. Dah namanya budak kan.. sabar je la byk2. Rasa mcm nak beli jugak la utk budak2 kat umah ni, tp harga bole tahan gak tu... beli satu kang berebut bergaduh. adeh..

Atika Mustakim said...

mcm sonok jerkk meja tulis nih.. siap kusi ye kak?? kena pki pen maker jerkk ke??.... cantek hasil nukilan ica..hehe

Ana Suzana said...

Liza..
ica bkn takat conteng kusyen.. kaki dgn tgn dia sendiri pun dia conteng.. kekeke

Ana Suzana said...

Lia..
hehehe.. terasa mcm bukak tadika kat umah lak.. kekeke

Ana Suzana said...

Farah..
seronokkk.. dan mencabar wooo.. hehehe

Ana Suzana said...

Uyuns..
haah.. dia satu set dgn kusi sekali..

Ana Suzana said...

Kak Ed..
ada benda yg diorang perlu share cth mcm menan.. tp kalo utk belajar mcm ni ana tetiba nak belikan sorang satu.. hehehe..

Ana Suzana said...

Mama Onie..
penuh dgn 3 kotak tu je.. kuikuikui

Ana Suzana said...

Mama shila..
best sbb kecik2 dulu tak rasa pun ada papan tulis.. mak nye yg lebih excited

Ana Suzana said...

Trex..
ahahahha.. sib baik baca dgn teliti.. kuikuikui

Ana Suzana said...

Kak ieda..
anak2 tak mintak pun dan tak tau pun ada jual mende alah ni.. tp maknya yg beriya nak belikan sejak anak2 ni suka sgt nak menulis dan melukis.. asah bakat la kiranya ni.. hehe

Ana Suzana said...

Sue..
itulah.. ana pun buat kira2 dulu sbb dah tau dah rege tu.. dah lama ana aim mende tu.. cuma tggu masa yg sesuai je nak beli..

Ana Suzana said...

Atika..
haah.. complete dgn kusi, pen marker dan pemadam sekali.. tp marker pen tu senang nak bersihkan kalo depa conteng sofa atau conteng badan sendiri..

UyuNs NuRuls said...

thanks kak ...besh ni leh angkat satu

Mummy said...

pandai nya akak handle anak sampai 3 org...kalo sy mau ilang sorang...huhuhu...nak tanya ler car seat kaler pink tuh beli kat mana ek..?

Ana Suzana said...

Uyuns..
angkat 2 sekali la.. bkn berat sgt pun.. ekekkeke..

Ana Suzana said...

Mummy..
tu akak beli kat kedai anakku.. dah lama dah beli sejak umur ain 3 thn.. mau beli kaaa.. taktau la ada jual lg ke tak type ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...