NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, February 25, 2011

HuJaN SeMaLaM

Cuaca gelap betul ptg semalam kan.. start kol 3.15 ptg smlm cuaca mendungg je.. konon2 pas lunch dgn hubby smlm nak bwk anak2 pi The Curve la konon.. sekalinya bila tgk cuaca mcm tu terus cancel..

Pastu pusing2 area mcd nak cari parking.. planning masa tu nak lepak mcd jelah.. biar anak2 main je kat playground mcd tu.. tup2 takde parking pulak.. 2 kali aku pusing2 bgnn mcd tu pun tetap takde parking gak.. huhuhu..

Bila aku blah je dr kawasan mcd tu apis terus bising.. " kita nak ke mana ni mak.. kita ke arah sini la mak (sambil tgn tu tunjuk ke mcd) " hahaha.. skema tul ayat hang ye piss..

Bila aku ckp takyah dia terus bising2 lg.. nak jugak gi mcd.. jgn harap le.. parking takde nak oittt.. kose le mak kamu ni nak parking tepi2 jalan raya..

Di sebabkan hilang arah tujuan, makanya aku cdg gi dpn skul ain je le.. lepak jelah situ walaupun masih ada sejam lg utk menunggu.. huhuhu

Lg sekali apis bising, " kenapa kita pegi sekolah kakak..? kakak kan masih bersekolah lagi.. " eh ehhh.. tau pulak dia yg kakak dia lom abis kelas lg.. kekeke.. sian dia.. tentu boring tak dpt main2 smlm..


Sampai2 terus je parking kete.. masa ni guruh berdentam dentum.. kilat panjang2 wooo.. suspen sungguh.. dah le parking sini sume bawah pokok.. doa byk2 moga takde la ranting2 kayu jatuh atas kete..


Apis dgn ica dok layan cd barney..

Pelik tul aku, tak muak ke diorang ha..?? hari2 dok ulang cd yg sama.. abis je replay balik.. abis je tekan play balik..

Sampai diorang pun dah leh hafal dialog dlm cite barney tu.. aku nak psg cd barney lain depa takmau pulak.. nak jugak layan barney circus tu.. chaittt..


ica tu tgn dia pegang ipad, mata layan barney.. mana satu ntah dia nak tgk..


Bukti hujan lebat.. hehehe..

Dlm pd menunggu ain tu aku sempat tertido rupanya.. best sungguh.. ada la dlm 10 minit gitu aku tertido.. aku terjaga pun sbb apis dok main tendang2 blkg seat aku.. terkejut terus aku masa tu.. tak sempat nak bermimpi rasanya..

Bila jam hampir pukul 4.30 ptg aku punyalah lega.. berakhir jugak penantian tersebut.. hahaha.. sblm ni tak terasa pun sbb byk aktiviti kann.. smlm je le tak gi mana2 sementara tggu ain abis kelas sbb hujan lebat..

Pas ambik ain terus bawak kete slow2 sbb jalan licin.. tp tak la slow sgt kann.. kalo ada ruang memotong aku potong le.. sbb lane tgh byk lori pulak.. dah tau bawak slow awatla hangpa dok tgh2 lori oitt.. ish3x..

Masa dah lps tol bukit jelutong tu tetiba kepala hotak ni terfikir nak gi bwk anak2 mkn eskrem.. walhal cuaca tgh sejuk tu.. bila aku tanya diorang bertiga nak tak mkn eskrem memasing jerit nakkkk..

Aku pun apa lgi.. zasss terus ke tempat yg pestaim aku pegi walaupun dah lama tau kewujudan tempat tu.. hehehe..


Aku bawak anak2 mkn eskrem kat sini..

Kang aku sambung cite psl mkn2 kat tempat tu ye.. tataaa..



8 comments:

suhailas said...

haaaa sue pon gisama semlm tp mlm leee lps antar anak bujang gi tuisyen heheheheh!!!>...

ieda said...

haa sempat layie makan aiskrim nie ekekek sejuk tuu dikk :)

NM02 said...

baru sembang ngan hubby pasal tutti frutti ni. haisshh...

Ana Suzana said...

Kak su..
umah kak su lglah dekat kannn.. kekke

Ana Suzana said...

Kak ida..
saje buang tebiat mkn eskrem time hujan.. kuikuikui

Ana Suzana said...

kak niezza..
kol 12 tghari kang ada entry pasal ni kat blog ana.. hehehe

umi aiz said...

wah best nye..kt ne kat tmpt nye?

-iLLa- said...

semalam ku ke curve..kalo mu pg mesti jupe kan kita..eheheee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...