NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, February 02, 2011

JaMMeD GiLa Woo SeMaLaM

Smlm tghari aku kuar umah mcm biasalah.. tetiba masa kat simpang traffic light dpn perumahan aku, ada ramai pulak pak polisi yg menunggu kat simpang tu.. aikkk.. tak nmpk ada eksiden punnnn..

Tp aku tetap teruskan perjalanan mcm biasa.. tak nerves pun.. yele, aku pakai tali pinggang apa.. lesen pun ada tauu.. hehehhe.. jalan punya jalan tup2 ada sekatan lg kat area sblm sunway kayangan.. ada motosikal abg polis trafik melintang tgh2 jalan..

Huk alohhh.. pekemende lak depa nak buat nehhh.. org dah le nak pi kfc bawak bebudak ni mkn nasik dulu.. pastu baru nak gi skul.. smlm malas masak.. hehehe..


Tu ha abg polis tu.. saje tau sekat2 kami.. dah le lambat dah ni.. kebetulan aku mmg standby kamera kat seat penumpang sblh aku, so ape lagik.. snap2 le.. muahahha.. org lain sume pakai kamera hp.. aku je pakai kamera lain.. :-p


Uiiiikkk.. tetiba dr jauh kelihatan mambang kuning atas kete.. dah mcm maskot michelin pun ye gak.. tp apekah menatang tu sebenarnya ekk.. hairan sungguh..


Kete2 kat belakang dah makin byk.. pelik sungguh, jalan yg di guna utk perarakan ialah jalan sblh kanan.. tp apesal lane kiri lak yg di sekat... haihhh..

Nasib baik cuma 10 minit je diorang sekat.. tu pun dah cukup lama menunggu tau.. terus pecut laju2 ke bukit jelutong.. pi kfc lorrr.. masa otw tu pun masih kelihatan ramai anggota polis traffik berlonggok kat simpang traffik light arah ke bukit jelutong.. adeh laa..


Sampai je dlm kfc terus cpt susun diorang kat baby chair.. zasss terus berbaris kat kaunter.. sib baik tak ramai org.. aku order 2 set nasik ayam je.. senang..!!


Ica ratah ayam.. sambil tu aku suapkan nasik ke mulut beliau..


Ain suap nasik sendiri.. tp byk main2.. sakan dia main cucuk2 whipped potato tu.. hangen aku tau.. suruh makan dia memain lak.. dah le nak cepat sbb dah nak kol 1 masa tu.. last2 aku yg suapkan nasik ke mulut dia..


Apis je yg tekun dan bersungguh2 mkn nasik.. dia ni pun aku tlg suapkan jugak.. sbb dia byk ratah ayam dr nasik.. hehe

Aku..?? aku tak mkn nasik lgsg sbb nanti nak mkn sama2 dgn hubby..


Pas diorang betul2 dah kenyang kami pun cpt2 pi basuh tgn.. pastu laju2 kuar dr kfc sbb dah kol 1.05 tghari dah.. kelas ain kol 1.30.. gile ahhh.. lmbt dah tuuu..


Sekalinya baru je melalui round about kat dpn kfc tu terus nmpk byk kete bersusunnn.. uwaaa.. apesal lak ni.. tetiba nmpk ambulans kat depannnn sekali tu.. eksiden kottt..


kete blkg aku pun dah makin banyakkk


Pastu nmpk helikopter berlegar2.. uikk.. !!

Aku pun apa lagi... bukak ipad dan terus on fb.. terus letak status aku masa tu.. haaa.. masa tu baru tau ada le tour de langkawi rupanya.. aiseymann.. mana aku tau daaa.. abis tu camne nihhh.. lambat la nmpk gayanya ain gi sekolah..


Dr jauh je dah kelihatan berpusu2 org tunggang beskal berjemaah.. huk alohhh.. naik kete kan senang.. leh laju sket.. takdelah jammed mcm ni.. hahahha..

Memandangkan aku tau yg kami pasti lambat sampai sekolah, aku pun terus tepon sekolah ain utk maklumkan hal tersebut.. ececehhh.. skema lak ayat aku.. pastu bosan2 aku main sms lak dgn hubby ngadu2 yg aku stuck dlm jammed..


Apis dgn ica teruja sungguh bila nmpk helikopter berlegar2 kat atas.. apis siap tertanya2 tu takde ke helikopter hijau yg paling hebat.. wakakakak.. obses hijau sungguh..

Dan akhirnya setelah stgh jam berlalu barulah jalan di buka kembali.. aku masa dok la tgk meter minyak.. dah tinggal 3 bar masa tu.. asalnya 5 bar.. huhuhu.. nak matikan ekon tak leh, kang menjerit kepanasan lak bebudak yg dok belakang tu..

Perjalanan di teruskan.. mujur jalan tak jammed dah.. yg jammed lak dr arah bertentangan je.. dlm hati sempat lg tu ckp " padan muka korang rasakan pulak".. wakakkaka.. jahat sungguh... tetiba bertanduk lak masa tu.. miahahhah..

Jalan lancar sampailah tol kuar sg buloh.. pas lalu kat laluan smart tag tetiba tgk kete dpn berderet panjang.. ahhhh.. biasa arr tu.. traffik light la tu yg lembab..


Hambek koooo.. jalan di sekat lg rupanya.. uwaaaaa..


Berderet kete wooo.. dah tu camne aku nak gi skul ain mcm ni.. dah le laluan tu je yg aku boleh lalu utk sampai gi sekolah ain...


Tgklah tu.. sampaikan ramai yg kuar dr kete sbb nak jimatkan minyak punya pasal..


Tak boleh jadi ni.. minyak aku pun dah tak byk mana dah ni.. terus aku decide pusing balik masuk tol balik..

Aku ckp kat ain yg aku rasa dia takyah gi sekolah la.. sbb dah takde jalan lg dah.. sume jammed je.. Ain masa ni dah mula nanges dah.. sibuk ckp nak gi sekolah jugak.. pastu ckp mak jgnlah jem kan kete.. eh ehhhh..

Pas lalu tol aku benti jap kat tepi jalan.. pikir jap apa yg patut.. tetiba ain suruh aku call je abah tanya jalan lain.. ha ahh ekk.. awat la aku tak terfikir td.. muahahhaha.. terus call hubby tanya jalan mana lg boleh ikut utk sampai sri damansara..

Hubby ckp pi la ikut jalan kota damansara.. ikut LDP.. ha ah laaa.. awat la aku tak terfikir ada jalan tu.. hehhe.. so terus berdezup masuk highway nkve balik dan exit to kota damansara..


Sekalinya jammed jugak.. wakakakkaka.. tp bkn sbb sekatan jalan utk le tour.. tp sbb byk traffik light daaa..

Gi le ahhh.. sana sini jammed.. huhuhu.. jam dah 2.20 ptg masa ni.. tp aku nekad redah gak utk hantar ain gi sekolah..

Akhirnya tepat jam 2.45 ptg barulah aku sampai dpn sekolah ain.. happy sungguh ain dpt gi sekolah.. hehehe

Pastu tepon hubby tanya dia kat mana.. dia ada kat restoren lg masa ni.. so aku ckp tggu la sampai aku dtg.. dapat gak kami mkn sama2.. hehehe.. lapar gile woo masa ni..

Pas mkn kami pun berpisah.. aku singgah shell mcm biasa.. gi surau dan isi minyak dulu.. pastu terus ke destinasi utk buat nombor plate kete yg baru..


bebudak 2 org ni sakan bergurau senda.. main geletek2 lak diorang masa ni..



Aku gi kedai yg sama je utk buat nombor plate...


Plat tgh togel masa ni..


Skodeng dr dalam masa nyonya ni pasangkan nombor plate yg baru.. nak snap depan2 malu la pulak.. ahahhaha


jeng jeng jenggg.. dah ada nombor plate dahhh.. nombor takleh tunjuk.. kang korang wat pi tikam nombor lak.. kekekke

Pastu aku pun berlegar2 kat area sri damansara tu.. masa menunggu ain kuar sekolah pun dah tak lama sbb ain pun sampai sekolah lewat kann.. hehehe..


Tetibaaaaa... aku ternampak uncle yg jatuh atas kete aku smlm..

Terus cepat2 capai kamera dan cuba utk snap.. masa ni dia tgh cuba menyeberang jalan.. kali ni dia melintas di kawasan yg betul.. kawasan yg ada garisan2 utk melintas tu haa

Tp cobaan utk snap gagal.. hanya mampu snap sikittt je sbb aku kan tgh drive.. kalo korang perhati gmbr yg last tu betul2, korang akan nmpk ada sipi2 gmbr uncle yg tgh heret beskal dia..

Kelihatan uncle tu masih mampu menunggang basikal.. sgt2 lega tgk keadaan beliau mcm tu.. harapnya uncle tu sihat sentiasa.. nmpk gayanya pasni akan selalu la aku nmpk uncle tu sbb kwsn perumahan dia dpn sekolah ain ni je..



5 comments:

farah fauzi said...

ingatkan jammed sebab org nak balik kg beraya..hehe..apapun kesian kan uncle tu jugak..masih gagah seret beskal..

@e_da said...

huhu le tour langkawi punya pasal sampai ain tak g sekolah .. sian ain.. hehhe

Ya ALya said...

akak sedapnyer nasi ayam kfc tu....terliur dah orang prgnant ni....kikiki

Me said...

bestnya...... hari2 lunch date...

Pn. Zana said...

kalu solat..bebudak tu ikut sekali la ye..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...