NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, February 23, 2011

PeRKeMBaNGaN AiN Di GeNiuS AuLaD

Alamak, terlupa lak nak apdet cite pasal perjumpaan ibu bapa dgn teacher GA aritu.. arini baru teringat.. hehehe

Kami sampai kat GA dlm kol 10.45 pg sbb sblm tu gi servis kete mazda hubby kat sederet GA tu jugak.. pas hantar kete kat situ baru le kami menapak jalan kaki gi kat skul Ain..

Masa sampai kat situ punyalah ramai mak bapak yg datang.. kami di suruh masuk ke kelas anak masing2.. aku dgn hubby dan anak2 pun naiklah tingkat paling atas sekali.. tingkat 3.. perghhhh.. lenguh kaki dan lutut..

Mcm mana lah hari2 ain naik turun tangga tu ye.. mesti penat gak kaki dia.. tp takpe, melangkah utk menimba ilmu.. cuma tiap kali pas aku hantar dia gi skul mesti aku pesan kat dia hati2 bila turun naik tangga tu.. pegang besi tangga kuat2.. jgn lari2.. bla bla bla..

Biasalahkan, mak2 ni kuat membebel.. ngeh ngeh ngeh.. bkn bebel, tp nasihattt.. hehehe.. Ohye, masa aku tgh tunggu turn utk jumpa teacher Ain, ada sorang kakak tu tegur aku.. nama dia Kak Sal..

Dia ni silent reader blog aku.. dia pernah tinggal komen kat shoutbox tu ha.. pastu ada hantar email sekali.. tak sangka kan ada gak silent reader yg hantar anak di tempat yg sama.. cuma kelas je berlainan.. kami tak sempat berbual pun.. masing2 sibuk tggu turn nak jumpa teacher..


Ain bersama kawan baik dia "putri" namanya.. masa ni ain tgh kenalkan ica kat kawan baik dia tu.. bkn ica je ain kenalkan, dgn aku2 sekali dia kenalkan.. hehehe..


Putri ni bijak budaknya.. keletah gak bila bercakap.. dia ada tanya kat ain umur ica tu brp thn.. ain terus sengih2 je malu sbb dia tak sure brp umur ica.. wahahahha.. apa la kakakkk..

Pastu putri tanya lg sapa nama ayah ainul.. ohye, dia panggil ain ainul tau.. ain terus jawab " mohd rizan ".. pastu putri tanya lg apa nama mak ainul pulak.. haaaa.. masa ni aku rasa aku yg malu sbb ain leh terlupa sapa nama aku..

Siap dia bisik2 kat aku tanya nama penuh aku sape.. chaittttt... wachaaaaaa...!! kurang asam keping betullah.. sob sob sob.. sedihhh..


Tgh2 diorg sembang2 si apis dtg mencelah kenalkan diri sendiri.. wakakkak.. gaya mcm org nak mengorat je masa ni.. nyibuk je join kaum pompuan sembang2..


Ni la kelas ain.. hijauuuuu..


Ain hepi je bila kami dtg dan masuk kelas dia.. dia mcm excited gile.. hehe.. aku dulu pun masa sekolah rendah time mak bapak aku dtg masa hari penyampaian hadiah pun aku bangga gak.. walaupun nama aku tak tersenarai pun utk dpt hadiah kecemerlangan.. wakakkaka..


ica dah tak keruan dah masa ni.. time nilah dia nak nyusu la pulakkk.. segan la aku nak nyusukan dia kat situ.. ada kaum bapak2 jugak kat situ.. ehehheheh



Aku ternampak ada menan atas meja dlm kelas ain tu, aku tanya la kat ain yg tu menan sekolah ke bukan.. yelah, kot2 kang menan anak org kannn.. bila ain kata yg tu sekolah yg punya terus aku suruh ica pi main.. kasi dia leka jap..


Baju hitam tu la teacher ain..

Masa ni mak bapak di beri penerangan tentang perkembangan anak masing2 kat dlm kelas.. kiranya pencapaian anak2 dlm masa sebulan belajar la kann.. berdebar2 lak aku masa ni.. dah mcm tggu result upsr ain je.. keh keh keh


Aikkk.. serius je muka laki aku tu time dgr teacher sembang2 dgn mak bapak kat situ.. kami masing2 lapar ni sbb tak sempat sarapan..

Tetiba hubby aku buat keputusan utk teman aku gi GA.. sbb sblm ni aku decide suruh dia dok umah jaga anak2 je.. biar aku yg pi sorang dgn ain je.. last2 dia kata dia ikut lak.. lg bagus mcm tu kann..


ica yg konker sorang itu menan.. masa apis nak join main dia tak kasi.. menjerit2 bebudak ni bergaduh berebut menan.. ica lgsg taknak mengalah.. huishhh.. malu aku masa tu sbb anak2 aku bikin huru hara lak..

Last2 aku suruh apis mengalah, aku pujuk dia suruh duduk dgn aku je.. biar je ica main sorang2.. ica tu bukan boleh di rebut menan dr dia.. kang dia bantai melalak kang mau menganggu org2 sekeliling yg sibuk menyembang dgn teacher anak masing2.. kalau kat umah lain la citer kann.


Sudahnya ini budak merajuk.. sembam muka kat kaki aku.. hehehe

Mengenai perkembangan ain lak, aku rasa seronok sbb ain dah byk belajar hafal doa2, zikir2 dlm sembahyang, hafal surah2 pendek, dan mcm2 lagi la..

Byk yg dia dpt walaupun tak sampai sebulan dia belajar kat GA ni.. cuma dia ada sedikit kelemahan tang tulis huruf jawi.. kalau abc dia ok lagi.. tp jawi dia agak terkial2 sket nak tulis cantek2.. yg dia berjaya tulis paling cantik hanyalah huruf aliff.. hehehe..

Yg lain2 dia boleh tulis, cuma kurang kemas je.. takpe, masih belum terlambat utk perbaiki.. apapun aku rasa seronok la sbb dia byk belajar benda2 baru.. kadang2 dia ckp kat aku " kita kena solat kan mak.. kalau tak solat nanti tak dpt masuk syurga ".. bagus kakak.. bangga mak dgn kakak..

Belajar rajin2 ye nak.. biar pun sekolah kakak tu jauh dr rumah tp mak sanggup je redah asalkan anak mak belajar elok2.. moga Allah sentiasa terangkan hati anak2 mak.. Aminnn..




7 comments:

eT said...

asalkan anak hepi belajar kt skul tu pon dah rasa bagus sgt kan kak...

Zefa NorAsmara said...

Assalamualaikum ana.. kat damansara jumpa ramai2 ke.. kat GA anak akak, dia jumpa sorang-sorang.. segan lak nak tangkap gambar.. jadinye, gambar ilek.. hehe..

Ana Suzana said...

eT..
betul tu.. asalkan anak seronok dan hepi dah la.. hehe

Ana Suzana said...

waalaikumussalam kak zefa..
jumpa sorang2 kak.. cuma kami dok selonggok dlm kelas anak2..

a l y a a a h m a d said...

ain igt nama ayah sebab nama dia di"binti"kan dgn nama ayah bukan nama mak....so mmg la dia lupa nama mak skang nie...sob sob sob

farah fauzi said...

so sweet apa yang ain cakap tuh kan..

zailamohamad said...

zaila pon segan nak amik gambar (walau dalam hati ni eksaited nk amik gambar kelas haziq, cikgu haziq, bla,bla,bla)..maklumlah blogger kan..mana boleh kalau xbergambar tp dek kerana ramai parents xtangkap gambar so simpan balik kamera tu..hehehehe

zaila pon suka bila tengok anak happy ke sekolah, xperlah kalo dia lambat sket pon janji dia happy belajar & berkawan di situ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...