NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, February 28, 2011

DaTiNg Di KaFe MeRaH

Jumaat lepas aku ajak kawan yg aku kenal melalui forum cari dot com dating kat shah alam.. lgpun dah agak lama tak jumpa2 dan sembang2 dgn dia.. aku ajak sekali kak eynda, tp dia bz sungguh sejak anak2 sekolah ni.. hehe

Aku dgn kawan aku ME dating kat Kafe Merah dekat area laman seri business park.. pestaim aku gi kedai mkn tu.. sib baik tak sesat.. hehehe..

Kitorang janji jumpa kol 5 ptg.. tp aku lewat 20 minit sbb jalan jem gile dr arah damansara nak ke shah alam tu.. pastu hujan lebat lak tu, lglah jalan slowww..


Ni la kafe tu..

Bg aku not bad la restoren ni.. rege pun okey.. mknn dia pun sedapp.. kat sini aku melantak laksa penang, roti bakar, donut.. air lak lime kasturi.. perghhh, masammm.. kekeke

ME dtg dgn anak dia yg 2 org tu dan bibik dia sekali.. Yg hepi masa ni ialah anak2 aku si Ain dgn Apis.. suka betul dia dpt jumpa kawan..

Dah lama diorang tak berjumpa kannn.. sekali bila berjumpa dah tak ingat nak mkn dah diorang tu.. sibuk dok main kejar2an sana sini.. aku lak yg penat tgknye..

Yg alisya lak elok je duduk baby chair sambil mkn donut.. tgh aku sedap2 melantak si ica ni boleh bantai berak pulak.. memula aku biar je.. aku abiskan mkn dulu.. pastu pung pang pung pang menyembang tu ini..

Lama2 makin bau busuk lak si ica ni.. yele, dah namanya berak.. takkan wangi pulak ye takk.. kah kah kah.. masa ni pampers lak tertinggal dlm kete, makanya terpaksalah pakai anak ME punya pampers yg sebaya ica tu..

Nasib baik toilet dekat je ngan tempat mkn.. terus angkat ica ajak masuk toilet.. Haaaa kauuuu, masa ni baru tau yg taik dia dah terkeluar dr pampers dan kena baju dgn seluar dia.. cirit rupanya.. uwaaaaa...

Terpaksalah aku togelkan ica sume dr pakaian dia.. cuci bersih2 pastu pakaikan pampers je.. pastu mintak plastik kat org kedai mkn tu sbb nak bungkus baju2 yg kena taik tu.. huhuhu.. dah satu hal pulak keje aku dapat..

Aku syak ica cirit sbb overdose mkn eskrem yogurt hari sblm tu.. sbb malam tu ica muntah2 sampai 7 kali wooo.. sian dia.. tu psl bila Ain ajak gi tempat eskrem aritu aku takmau pi dulu buat sementara waktu.. kang ica overdose mkn lg kang..


Ni gambar slps cuci berak ica.. si ME tlg dokongkan ica sementara aku pi settlekan bil mkn, pastu simpan brg2 dlm kete dulu sblm sambung menyembang..


Suka sungguh bebudak ni.. main lari2 kat area air pancut.. tp masa ni air tu takmau kuar lak.. cehhh..!!


Alololooo.. comel je bibik si ME ni kannn.. muda lg orgnye tu.. hehehe..


Gambar ni aku mintak tlg bibik ME snapkan.. walaupun gegar sket gambar tp at least ada gak aku bergambar kannn.. hehehe.. kemetot je aku kannn..


Siannn ica.. pakai pampers je.. mesti org kata apa la mak dia nih, bawak anak jenjalan pakai pampers je.. kah kah kah.. baju spare aku tak bawak lorr.. biasanya aku bawak sblm2 ni.. huhuhu


Seronok diorang sume ni main pijak2 lampu warna warni kat lantai tu.. tak lama pastu dtg pak guard bgtau kami suruh jgn bg bebudak tu pijak2 lampu.. wakakakka.. kan dah kena..

Tp bila kena tegur sekali ramai mcm tu aku tak malu pun.. cuba guard tu tegur aku anak beranak je, mau time2 tu jugak aku lari2 tutup muka.. wakakakka


Staff kafe Merah bg beg anak si ME yg tertinggal kat kedai mkn tsbt.. gaya mcm dpt award je kann.. keh keh keh..


ica ni manja2 lak dgn si ME ni.. biasanya memilih gak dgn sape dia nak berdokong..

Kami lepak situ sampai kol 7.15 mlm.. bila hari mula nak gelap terus aku ajak anak2 aku balik.. jalan jem woo biasanya time2 camtu..

Lgpun dah nak maghrib kan.. pas salam2 masing2 berpisah... ada rezeki kita jumpa2 lg ye sbb anak2 aku suka sgt dpt jumpa kengkawan..

Btw, aku ada tapau sikit makanan dr kafe merah ni sbb sedap kannn.. lgpun hubby aku leh join mkn sekali..


Ni yg aku tapau.. laksa penang.. sedappp.. kuah pekat.. aku sukaaa..


soto..


springrolls


donut utk anak2 aku.. feveret diorang ni..


Nasi briyani ayam utk aku..

Byk gile aku tapau kan.. dah mcm dinosour aku ni kalo bab melantak.. kah kah kah..



8 comments:

✿etiey erywan✿ said...

simple dan menarik kedainya.. tp gitulah design bangunan sekarang kan. wahh debaknya baby... cute!

Qaseh chenta said...

sedap jer tgk laksa penang tue...hehe
akak,apsal suke pakai kasut sport ek???ke nak bersenam....hehe jgn mare...

Zana said...

bestnya berjumpa2an...

SYANI said...

Seksi si ica.. hehehe. Anak aku pun dulu pernah jadi cam Ica, bolen tinggal pampers gara2 tak bawa baju spare. Skrg kalau gi mana2 mesti bawa baju spare in case kalo emergency.

I want to lose weight said...

betui.. kalep pernah jadi camni..
dah laa pergi rumah orang kahwin..
time bawak baju spare tak jadi apa..
time tak bawak.. time tu gak laa nak cirit birit smpi kena baju.

terpaksa laa berboleng pakai diaper je kat kenduri kahwin :))

-iLLa- said...

ME, slimmnya mu..jeles2..

Fazila said...

ana feveret sy juga laksa asam.... dh lama x makan nie, nampak kuah pekat sesedap rasa....

Abdullah said...

Terima kasih keran menyukai makanan kami....

Like kami di sini...

http://www.facebook.com/MerahCafe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...