NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, July 04, 2011

CeRiTa JuMaaT LePaS

Aku nak citer jumaat lps punya cite dulu ye.. yg weekend kemudian2 ehh.. masa tak cukup.. hehehe.. weekend td mmg nak apdet.. tp tenet seloww betul la masa kat perak.. so kemalasan melanda terus..

Jumaat lepas aku dgn anak2 pi sekolah ain.. tujuannya ialah utk lihat progress pembelajaran ain sepanjang 6 bln dia belajar kat Genius Aulad.. Sepatutnya aku kena dtg sekolah ain hari sabtu sempena report card day..

Tp hari sabtu mmg aku tak dpt nak dtg sbb nak pi perak jumaat mlm tu.. ada jemputan kenduri kawen.. tu yg gigih jumpa teacher anak aku hari jumaat ptg gak tu..

Gmbr bersama teacher terlupa nak ambik sbb khusyuk dgr penerangan dan tgk buku report kad ain.. ada yg ok ada yg kena tingkatkan usaha lg.. bab baca doa2 dan zikir Alhamdulillah ain kategori bagus..

Cuma bab hafazan surah2 pendek ain masih perlu tingkatkan usaha lg.. setakat ni ain hanya lancar surah Al-Fatihah je.. yg lain2 mcm surah Al-Ikhlas, An-Nas dan 3 lg surah dia masih sangkut2 lg baca..

Takpe ain.. pelan2 kayuh.. mak hang dulu baya2 umur hang pun lagi tak reti apa2.. kiranya pencapaian yg ain dpt skrg ni sgt2 membanggakan aku.. moga sentiasa di terangkan hati anak2 aku semasa menimba ilmu.. Amin..

Settle je dgr laporan report kad, kami pun balik.. haaa, masa ni baru aku kuarkan kamera utk snap gmbr.. sbb aku nak snap gmbr apis yg gayat turun tangga.. kekeke..


Tgk la tu, nmpk sgt gayatnya.. ica lg berani masa ni dr dia tau..


Masa ni dia asyik mintak dokong aje.. tp aku suruh gak dia beranikan diri turun tangga sendiri.. tp aku guide dia la kan.. nak biarkan sensorang mana leh.. risau gak aku..


Sampai tangga sini dia give up.. kekeke.. last2 aku turunkan ica dulu pastu baru ambik dia.. yennadeiiii, apa da anak bujanggg.. lari awek kalo peel mcm ni tauuu..

Lps tu kami tak terus balik umah tau, tetiba aku rasa mcm nak cari sesuatu lak utk teacher ain sbb ada sorang teacher ain ni nak benti ngajar sbb dia nak sambung bljr.. alahaiii, teacher feveret ain lak tu.. silap betul la tak snap gmbr ain dgn teacher dia tu.. ish3x..

Memula aku drive menuju ke jusco kepong.. sekalinya mak aihhhh, jem gilos.. terus aku kuar ikut simpang lain utk blah dr kesesakan situ.. drive balik menuju ke sri damansara.. hantar private msg kat fb kat kwn aku sorang ni tanya kat mana ada jual bunga hidup..

Cetttt.. tunggu punya tunggu punya tunggu takde jawapan.. kekekek.. last2 aku pi kedai bakery je.. beli kapkek dan hantar balik ke sekolah ain utk kasi kat teacher ain tu.. bg mknn lg best kannn.. hehehe

Pastu baru blah balik shah alam.. tp lg sekali aku tak terus balik umah.. sbb aku tgk kete aku mcm puaka masa tu.. bersepah dgn mknn bebudak.. nak cuci sendiri mcm tak sempat aje sbb balik umah kang nak packing baju lg..

So terus aku terjah giant shah alam utk hantar kete kat tempat cuci.. pastu termakan pujuk rayu diorang lak yg katanya diorang buat offer polish skrg ni.. tak psl2 konon2 nak cuci je asalnya td terus buat polish sekali.. hehehe

Diorang kata dlm masa sejam sila dtg balik.. takde hal la kalo sejam kan, leh aku bawak anak2 aku main kat playground dlm giant tu dulu.. suka la bebudak ni kalo di bg peluang utk main2..

Bg main dlm stgh jam je.. pastu diorang sendiri surrender kata penat.. hehehe.. baguss.. lps tu terus aku ajak teman aku pi tapau mknn.. sbb nak masak komfem tak sempat.. memula tapau nasi ayam kepci dulu..

Pastu pi tapau Subway lak.. pastu pi tapau nasi tomato utk aku dgn hubby.. pastu beli air jambu batu dan jambu sekali utk anak2 aku.. pastu baru bergerak menuju ke tempat cuci kete td.. nasib baik sejam je.. kalo 2 jam mau taktau nak watpe dah..


2 beradik yg jap2 baikkkk sgt.. japp2 bergaduh.. kekeke


Apis sepanjang dok dlm stroller kena riba ica.. siap peluk pinggang ica lg kasi ica tak terjatuh.. comell je tgk diorang masa ni.. hehehe


Sorang minum milo.. sorang lg mkn jambu batu..


Sampai macam tu sekali mata hang ye apis bila minum milo.. kekekeke






Posing kat luar giant lak.. kita kan duta giant.. hehehe




Apis sket pun tak mengeluh berat ke hape ke.. dia tetap riba je ica tu..








Kembong pipi penuh jambu.. kekeke..














Lps snap2 gmbr barulah kitorang berambus pi kat tempat kete..

Mcm biasaaa, aku mmg suka sport check dulu ada yg tak kena tak dgn kete aku tu.. maksud aku, nak cek bersih tak diorang buat.. sbb kdg2 diorang ni buat tak bersih sdgkan kita byr mahal..

Mana boleh biar je kannn.. hak pengguna harus di jaga.. hehehe.. aku check la satu persatu start bahagian dpn dulu.. seat penumpang sblh pemandu ada kotoran sket.. diorang tak vakum dan lap.. terus aku protes kat diorang ckp ni nape ada kotor lg ni..

Aku ckp elok2 tau, bkn ckp sambil jengil2 mata dan cekak pinggang.. aku ckp lemah lembut lg ye... hehehe.. pastu check seat anak2 aku yg aku dah pesan byk kali tlg vakumkan sbb byk sisa mknn terselit..

Sekalinya diorang tak buat pun.. kena lagi sebijikkk.. haaa.. kan dah kena.. kekeke.. kelam kabut depa ambik vakum.. aku bkn apa, diorang sendiri yg janji dgn aku sblm tu.. diorang kata jangan risau, u punya kete kami buat jd mcm baru, kilattt.. tip top punya.. cehhh.. kekekeke..

Settle je sume lps aku puas hati baru lah aku blah drive balik umah.. anak2 pun dah keletihan masa ni.. berkali2 aku pesan kat diorang jgn tido dlm kete sbb tak mandi lg.. berpeluh2 kan pas main.. kang kalo tido kang bila di bgnkan melalak pulakk..

Mcm2 la aku buat kasi diorang tak tido.. main geletek2 la, main teka teki la.. nyanyi kuat2 la.. kekeke.. sampai je umah terus kelam kabut mandikan budak, bg mkn pastu packing barang.. adehhh.. semput rasanya.. kikiki





19 comments:

adarnadzmie said...

sukenya si ica tu mkn buah jambu batu.. klu anak akak pandang pun tak mau... huhu...susah nak mkn buah...

Yanti Suhaini Binti Ibrahim said...

ooo.. ngumpat aii ye:P :P :P ...

farah fauzi said...

muka apis macam suka rela jer ica duk kat atas dia...abg yang baik neh...

misya said...

cutenyer apis ngan ica

Jiejah @ Iza said...

tahan yer apis duk meriba adik dia ..so sweet ;-))

DeQWa said...

power lah kak ana....pusing sana pusing sini..merata port singgah....

My Aisy said...

biasalah...ibu lah yg sibuk sesangat klu nak bejalan nih...hehe...comel jek ica makan jambu...

Ana Suzana said...

Kak adarnadzmie..
Anak akak tu mcm apis kot.. Apis buah2an dia tak pandang lgsg.. Huhuhu

Ana Suzana said...

Aini..
Wakakakakakaka.. Ngumpat versi baikkkk punya.. Kekekeek

Ana Suzana said...

Farah..
Aritu dia relakan pulak.. Biasanya dia tolak je ica tu..

Ana Suzana said...

Misya..
Macehhh aunty..

Ana Suzana said...

Kak jiejah..
Kalo lebih 2 jam mau mengeluh gak tu.. Kuikuikui

Ana Suzana said...

Deqwa..
Pusing2 sampai pening.. Kekekek

Ana Suzana said...

My aisy..
Tauuu xpe.. Tp ada gak brg tetinggal akhirnya.. Kekekeke

Lya Colours said...

apis abg yg baik. comel2 semuanya ye

qemaishak said...

Bagusnya Apis, abang yang baik, rela je ica duk diribanya ye..senang nak dibawa kemana-mana kalau peragai elok je semua:)

amal said...

comelnye anak2 akak :)

2a2i said...

aiii baca citer ana, semput rasanya nak menguruskan semua tu....

zailamohamad said...

Zaila pula hari sabtu ada kursus so husben yg g amik report card Haziq..macam biasalah anak jantan Zaila ni masih malu2 lg nak bersuara kata teachernya tapi bab belajar masih ok..Ain dah masuk buku 3 dah ke (Adam & DIna)?? anak zaila masih buku 2 lagi..lambat sket sebab mama dia yang malas nak ngajar malam2..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...